Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Οι κούπες είναι αμέτρητες Ολυμπιακέ! ΑΕΚ-Ολυμπιακός 21-28 (χάντμπολ αντρών,πρωτάθλημα)



Μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού, του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου της Ευρώπης, έγραψε η ομάδα χάντμπολ του Θρύλου! Οι Πρωταθλητές διατήρησαν τα σκήπτρα τους, επικρατώντας με 28-21 της ΑΕΚ, στον τέταρτο τελικό της Handball Premier που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ και με 3-1 νίκες κατέκτησαν το πρωτάθλημα για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Οι «ερυθρόλευκοι» επέδειξαν τεράστια αποφασιστικότητα, επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση και σφράγισαν μια ακόμα μαγική χρονιά, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και για τη σεζόν 2018-2019. Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.- «Όμιλος Ξυνή», έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα του, μετρώντας τέσσερα τρόπαια σε ισάριθμες διεκδικήσεις εντός των συνόρων, δυο χρόνια μετά την ίδρυση του τμήματος. Στο ΟΑΚΑ,  σε ένα γήπεδο που δεν ενδείκνυται για χάντμπολ, ο τέταρτος τελικός ήταν επεισοδιακός και αμαυρώθηκε από τα θλιβερά επεισόδια των οπαδών των γηπεδούχων. Αγωνιστική δράση υπήρχε ουσιαστικά μόνο στο πρώτο ημίχρονο καθώς από το  6:15 του δευτέρου ημιχρόνου άρχισαν οι συνεχείς διακοπές, με ρίψη αντικειμένων αλλά και καπνογόνων στον αγωνιστικό χώρο, με αποκορύφωμα την είσοδο των «κιτρινόμαυρων» οπαδών, σε αυτόν, στο 22:47, με αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα, ο οποίος ξεκίνησε εκ νέου 45 λεπτά αργότερα και αφού πρώτα εκκενώθηκε το γήπεδο.
«6Χ6» σε όλα τα ομαδικά!
Ο Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού διεύρυνε την κυριαρχία του σε όλα τα σπορ κατακτώντας και τα έξι πρωταθλήματα που διεκδίκησε στα ομαδικά αθλήματα, Βόλει Ανδρών και Γυναικών, Πόλο Ανδρών και Γυναικών, Χάντμπολ Ανδρών και Μπάσκετ Γυναικών μετρώντας και πέντε στα επτά κύπελλα Ελλάδας, επιδόσεις που για ακόμα μια χρονιά είναι αξεπέραστες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα σε ολόκληρη τη Ευρώπη!
Ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο
Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Τζηρά στο 1:45 και ο Αραπακόπουλος έδωσε ξανά προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους», με 2-1 την ώρα που έπαιζε με παίκτη λιγότερο, μετά  την αποβολή του Ρέινα. Σχεδόν τέσσερα λεπτά κύλησαν χωρίς να μπει κάποιο γκολ, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει δυο μέσα σε είκοσι δευτερόλεπτα και να προηγείται με 4-1, στο 7:41. Η πολύ καλή αμυντική λειτουργία των παικτών του Γιώργου Ζαραβίνα, δεν άφησε τους γηπεδούχους να αναπτυχθούν επιθετικά, όπως φαίνεται και από τα μόλις δυο γκολ σε δέκα λεπτά. Την ίδια ώρα ο Τζηράς έφτασε τα τρία τέρματα στον αγώνα σημειώνοντας το 5-2. Καταιγιστικοί οι Πειραιώτες, συνέχισαν αποφασιστικά στον αγώνα, φτάνοντας στο 7-2, λίγο πριν τα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Την ώρα που η άμυνα του Ολυμπιακού, κρατάει χωρίς γκολ τους «κιτρινόμαυρους» για περισσότερα από δέκα αγωνιστικά λεπτά, ο Ρέινα προσθέτει ακόμα δυο τέρματα στο ενεργητικό των Πειραιωτών, για το 10-3, στο 20:07. Με τον Δημήτρη Τζηρά να πετυχαίνει τέσσερα γκολ και τους Σανίκη και Ρέινα από τρία, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 15-8 για τον Ολυμπιακό, που ήταν εμφανώς ανώτερος σε όλα τα επίπεδα.
Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Ολυμπιακό!
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, παρά τις αρκετές διακοπές, για ακόμα μια φορά, στον ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο συν οκτώ, με 18-10. Νέα διακοπή στο 6:15 του δεύτερου ημιχρόνου, σε ένα γήπεδο, όπως αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ακατάλληλο να διεξαχθεί αγώνας χάντμπολ. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η κυριαρχία των «ερυθρολεύκων» ήταν αδιαμφισβήτητη, με τον Αραπακόπουλο να γράφει το 20-11, στο 9:25, πετυχαίνοντας δυο διαδοχικά τέρματα.  Για πρώτη φορά η διαφορά φτάνει στο συν δέκα για τον Ολυμπιακό, με τον Αραπακόπουλο να κλέβει την μπάλα και τον Τζηρά να φεύγει στον αιφνιδιασμό και να μην αστοχεί, μόνος σε κενή εστία, για το 23-13, στο 13:40. Οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα δεν έχασαν τη συγκέντρωση τους, με τον Τζηρά να είναι ασταμάτητος, να φτάνει τα επτά γκολ για το 25-16. Στο 22:47 του δεύτερου ημιχρόνου και με το σκορ στο 26-19 υπήρξε νέα διακοπή στον αγώνα, με ρίψη αντικειμένων αλλά και καπνογόνων στον αγωνιστικό χώρο , με τους φιλάθλους της ΑΕΚ να εισβάλουν σε αυτόν κινούμενοι απειλητικά προς τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι αποχώρησαν στα αποδυτήρια. Το γήπεδο εκκενώθηκε και περίπου 45 λεπτά αργότερα ο αγώνας συνεχίστηκε, με τα τελευταία λεπτά να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το τελικό 28-21 να υπογράφει μια ακόμα μεγάλη Θρυλική επιτυχία. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Δημήτρης Τζηράς με οκτώ γκολ και ακολούθησαν ο Σανίκης με πέντε και ο Αραπακόπουλος με τέσσερα.

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 2-5, 2-7, 3-10, 6-13, 8-15 (ημχ.) 10-17, 11-20, 14-23, 17-25, 19-27, 21-28

ΑΕΚ (Τρουπής): Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 1, Νικολαΐδης, Γιάκομπσεν 2 Μπάλαζ 2, Ραντούλοβιτς, Αλβανός 1, Μπάγιος, Παπαδιονυσίου 2, Δομπρής 3, Συγγάρης, Νταρσουλάντ, Αργυρού 1, Ροζαβόλγκι, Παλεβίτσιους 6, Βραζάλιτσα 3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Ζαραβίνας): Κρητικός 1, Τζηράς 8, Καραμπουρνιώτης 1, Λέμος 1, Μούγιτς 1, Ρέινα 3, Κανδύλας 3, Σανίκης 5, Μπούμπαλο, Κόντης, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 4, Χάλαρης, Τσίλης 3.
Δίλεπτα: 3-5, Πέναλτι: 1/1-3/3

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, δήλωσε στο olympiacossfp.gr, μετά τη κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού νταμπλ: «Φαίνεται εύκολο αλλά πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να μπορέσεις να βρεθείς στην κορυφή και να διατηρηθείς σε αυτήν. Αυτό έχει να κάνει και με την αξία των αντιπάλων σε όλη τη διάρκεια αυτών των δυο χρόνων. Η ομάδα δεν είχε μόνο νίκες, αλλά και δύσκολες στιγμές στις οποίες οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, πάνω από όλα ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος μας ο Μιχάλης Κουντούρης, ο κ. Πουρνάρας, ο κ. Ξυνής  βρέθηκαν κοντά στην ομάδα. Το τμήμα του χάντμπολ χρονικά, όπως και πέρυσι, ήταν το τελευταίο από τα ομαδικά που πανηγύρισε το πρωτάθλημα και συμπλήρωσε αυτό το απίστευτο επίτευγμα που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. με τις κατακτήσεις όλων των πρωταθλημάτων. Εμείς πάντα δίνουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία του Ολυμπιακού». 

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Τσιλιμπάρης ανέφερε: «Η ομάδα συνεχίζει με βάση τον προγραμματισμό της. Από την πρώτη μέρα οι στόχοι μπήκαν ψηλά και σαν τμήμα θέλουμε να είμαστε σε συμπόρευση με τα υπόλοιπα τμήματα του Ολυμπιακού, το οποίο σημαίνει κατακτήσεις τίτλων στην Ελλάδα και σιγά σιγά με σταθερά βήματα να δημιουργήσουμε και την ομάδα που θα μπορέσει να μας κάνει υπερήφανους και στην Ευρώπη. Τέλος σεζόν και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και την πορεία μας. Έχουμε χτίσει ένα πολύ ισχυρό πυρήνα σε αυτή την ομάδα και με κάποιες ακόμα κινήσεις που θα γίνουν στη μεταγραφική περίοδο θα εμφανιστούμε ακόμα πιο ισχυροί την επόμενη χρονιά. Τα συναισθήματα μας είναι απερίγραπτα. Νιώθουμε τεράστια χαρά και δεν είναι λίγο ότι αυτή η ομάδα, που για πρώτη φορά, πριν δυο χρόνια φωνάξαμε όλοι μαζί Ολυμπιακός στο κέντρο του γηπέδου μετά την προπόνηση στο Ρέντη, μετά από δυο χρόνια έχει κατακτήσει δυο νταμπλ. Για εμένα, με όλη μου την εμπειρία και την παρουσία που είχα στο παρελθόν στο χάντμπολ, είναι πρωτόγνωρα τα συναισθήματα και πραγματικά νιώθω ευλογημένος που ζω αυτή την ομάδα και φοράω αυτή τη φανέλα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι όλη αυτή η υγεία που υπάρχει σε όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού δεν είναι απλά πράγματα στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων. Πρώτα από όλα με τον ηγέτη μας τον Βαγγέλη τον Μαρινάκη, ο οποίος στηρίζει όλες τις προσπάθειες του ερασιτέχνη και φυσικά με τον Πρόεδρο μας, Μιχάλη Κουντούρη που έχει καταφέρει να λειτουργεί τον Ολυμπιακό, με έναν τρόπο πραγματικά ζηλευτό. Όλη η ομάδα γνωρίζει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πρωτοστάτες για να μπορούμε εμείς να ζούμε αυτές τις επιτυχίες».

Ο πλέι μέικερ της ομάδας, Πέτρος Κανδύλας είπε: «Αυτό που ζήσαμε σήμερα ήταν κάτι μοναδικό, τόσο με την θετική αύρα όσο και με την αρνητική. Θα μείνω στα αγωνιστικά και στο γεγονός ότι η ομάδα μας από το πρώτο λεπτό έδειξε αποφασισμένη να πάρει αυτό το παιχνίδι. Ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι στη σειρά των τελικών. Ήμασταν συγκεντρωμένοι τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και δίκαια κατακτήσαμε ακόμα ένα πρωτάθλημα. Ο κόσμος μας στα δυο παιχνίδια μέσα στο Ρέντη ήταν φανταστικός, μας έδωσε την ώθηση που χρειαζόμασταν, με την συμβολή του να είναι κομβική».

Ο Ισπανός, δεξί ίντερ του Ολυμπιακού, Λουίς Φελίπε Ρέινα δήλωσε: «Ήταν μια μοναδική χρονιά. Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό, ήξερα ότι ερχόμουν σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά αυτό που συνάντησα ήταν μοναδικό. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη οικογένεια και μέσα από μια δύσκολη χρονιά φτάσαμε στους στόχους μας. Κατακτήσαμε και τους δυο τίτλους δείχνοντας ότι είμαστε καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».

Το πίβοτ της ομάδας, Ανδρέας Αραπακόπουλος δήλωσε: «Η ομάδα από την πρώτη της χρονιά κατέκτησε το νταμπλ και στόχος όλων μας ήταν να συνεχιστεί αυτό και φέτος. Σίγουρα είναι πιο δύσκολα να παραμείνεις στην κορυφή. Είχαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά με έναν άξιο αντίπαλο και καταφέραμε να φτάσουμε στο νταμπλ. Μετά από μια δύσκολη σειρά τελικών φτάσαμε στην κατάκτηση της κορυφής και πήραμε τον τίτλο μέσα στο ΟΑΚΑ. Αυτό που κρατάμε είναι ότι δουλέψαμε πάρα πολύ και η καλή μας άμυνα μας και το καθαρό μυαλό που είχαμε μας έδωσε το πρωτάθλημα. Ο κόσμος μας έπαιξε το δικό του ρόλο και μας έδωσε την ώθηση που χρειαζόμασταν για να φτάσουμε στην κατάκτηση και των δυο τίτλων.


Πηγή:osfp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου