Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Νίκη στην αυλαία του πρωταθλήματος για τον Θρύλο! Λάρισα-Ολυμπιακός 0-3 (πρωτάθλημα)

Σοβαρός και στη Λάρισα, άνετα 3-0...
Νίκη στην αυλαία του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 0-3 της ΑΕΛ στην Λάρισα και πέτυχαν την 10η συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα και την 14η στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος σε 15 αγώνες.
Οι Πειραιώτες απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι πάιζουν μακράν την καλύτερη μπάλα στο πρωτάθλημα,το αποδεικνύει και ο αριθμός των τερμάτων που πέτυχαν στο πρωτάθλημα 69 γκολ για τον Ολυμπιακό,έναντι 66 του ΠΑΟΚ και ότι άμα ήταν λίγο πιο εύστοχοι στον πρώτο γύρο και δεν είχαμε την ''εξυγίανση'',τότε το πρωτάθλημα θα ήταν στον Πειραιά.
Όπως και να έχει οι βάσεις για την νέα σεζόν έχουν μπει και με τρεις-τέσσερις καλές προσθήκες η ομάδα θα επιστρέψει στον θρόνο της.
Ο Πέδρο Μαρτίνς για πρώτη φορά φέτος, σε επίσημο ματς του Ολυμπιακού, επέλεξε σύστημα με 3 κεντρικούς αμυντικούς. Μεριά, Αβραάμ και Σισέ. Τους Τσιμίκα και Ομάρ στις πτέρυγες, τον Ανδρούτσο μαζί με τον Καμαρά στον άξονα και τον Νάτχο μπροστά τους. Στην επίθεση Χασάν και Σολδάνο. Στο τέρμα ξεκίνησε ο Λοντίγκιν.
Πρώτη καλή φάση στον αγώνα στο 6' για την Λάρισα. Ο Γκόλιας έπιασε την γυριστή κεφαλιά,η μπάλα κόντραρε στον Μόρα και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 24' οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ. Ο Νάτχο βρήκε εξαιρετικά τον Χασάν με μακρινή μπαλιά και ο Αιγύπτιος επιθετικός δεν αστόχησε και άνοιξε το σκορ. Στο 36' σέντρα του Ομάρ, ο Χασάν έπιασε την κεφαλιά,αλλά δεν σημάδεψε σωστά. Στο 38' ο Τσιμίκας έκανε την σέντρα,αλλά ο Ομάρ δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ από πλεονεκτική θέση. Τέλος πρώτου ημιχρόνου 0-1 για τον Ολυμπιακό.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έχασαν μια καλή ευκαιρία στο 46',όταν ο Σολδάνο έκλεψε την μπάλα από τον Μόρα,εν συνεχεία πάσαρε για τον Νάτχο,αλλά ο Κρίστινσον μπλόκαρε. Στο 48' το μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Ανδρούτσος δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Λάρισας. Στο 49' οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Νάτχο πήρε την μπάλα, έφτασε στο ύψος της περιοχής, γύρισε παράλληλα την μπάλα για τον Ομάρ που την έστειλε στο δεξί «παραθυράκι» του Κρίστινσον. Στο 51' σέντρα του Τσιμίκα,ο Χασάν έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση,αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κρίστινσον. Στο 53' Ο Νάτχο τροφοδότησε τον Ομάρ στα δεξιά που έκανε τη σέντρα, στο δεύτερο δοκάρι ο Σολδάνο με κεφαλιά-πάσα τροφοδότησε τον Χασάν που δεν κατάφερε, με κεφαλιά επίσης, να νικήσει από κοντά τον Κρίστινσον. Στο 62' μεγάλη επέμβαση του Λοντίγκιν σε κοντινό σουτ του Σεσέροβιτς, ενώ στη συνέχεια πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα προ του Κούνιτς. Στο 69' στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός,με τον Νάτχο να τροφοδοτεί τον Τσιμίκα,αλλά εκείνος από θέση βολής να αστοχεί. Στο 80' σέντρα του Τσιμίκα,κεφαλιά του Παπαδόπουλου μπλόκαρε εύκολα ο Κρίστινσον. Στο 86' οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και τρίτο γκολ. Ο Τοροσίδης έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Καμαρά με κεφαλιά πέτυχε το 0-3. Στο 92' σουτ του Φορτούνη εκτός περιοχής,έδιωξε δύσκολα ο Κρίστινσον.
Τελικό σκορ 0-3 και η νέα σεζόν αναμένει τους ερυθρόλευκους.

Η βαθμολογία των παιχτών:

Λοντίγκιν -8
Μεριά -6
Σισέ -6
Παπαδόπουλος -7
Ομάρ -8
Τσιμίκας -7
Ανδρούτσος -7
Καμαρά -8
Νάτχο -9
Χασάν -8
Σολδάνο -5

Φορτούνης -6
Γκερέρο -6
Τοροσίδης -8

Προπονητής:

Πέδρο Μαρτίνς -8


Γήπεδο: AEL FC Arena
Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος
Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας, Χρήστος Ακρίβος
ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Γκόλιας, Μόρας (79' Γρομητσάρης), Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Γιακιμόβσκι, Σεσέροβιτς, Μπάλλας (67' Νούσιος), Νούνιτς (58' Κούνιτς), Σικάβκα, Καρανίκας
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Λοντίγκιν, Μεριά, Παπαδόπουλος, Σισέ, Ελαμπντελαουί (82' Τοροσίδης), Τσιμίκας, Καμαρά, Ανδρούτσος, Νάτχο (72' Γκερέρο), Χασάν (58' Φορτούνης), Σολδάνο
Γκολ: 24' Χασάν, 49' Ελαμπντελαουί, 82' Καμαρά

Κάρτες: 33' Μόρας, 75' Καρανίκας / 19 Α.Παπαδόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου