Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Αφιέρωμα: Ιστορίες πράσινης ντροπής, η πράσινη προπαγάνδα έφτασε στο τέλος της! KOKKINO DNA

Με αφορμή δημοσίευμα του άθλιου και λασπολογικού σαιτ sportsdna (sdna).gr με τίτλο "πέντε ματς κ ένα πρωτάθλημα στα χατριά ο Ολυμπιακός", το ΚΟΚΚΙΝΟ DNA σας παρουσιάζει ένα εκπληκτικό και αποκαλυπτικό αφιέρωμα για τις ιστορίες πράσινης ντροπής, για την πιο βρώμικη ομάδα στην Ελλάδα, τον βάζελο. Σε αυτό το αφιέρωμα λοιπόν θα διαβάσετε για το κύπελλο στο στρίψιμο της δεκάρας το 1968, τα λεφτά μέσα στα λουλούδια το 1975, την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ σφαγή του διαιτητή Δέδε σε ματς κυπελλου ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ όπου ο ΠΑΟ κέρδισε 3-2 με ΤΡΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ(!!!), και το "Δούρειο" πρωτάθλημα το 2004... Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι...

 ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟ ΣΤΡΙΨΙΜΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ
 
Επί χούντας, στις 10 Ιουλίου του 1969, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρήθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1 και τότε πράγματι δεν προβλεπόταν παράταση και πέναλτι, αλλά προβλεπόταν ότι εάν ο αγώνας ερχόταν ισοπαλος θα γινόταν επαναληπτικός. Κάτι τέτοιο δεν συναίβει... Επομένως, το τρόπαιο κρίθηκε στο... στρίψιμο της δεκάρας. Καλώς μέχρι εδώ, διότι θα μπορούσε ο τυχερός να ήταν ο Ολυμπιακός. Παρόλα αυτά, ο ΓΓΑ της Χούντας (Ασλανίδης) ήταν παρών την ώρα της διαδικασίας την οποία εκτέλεσε ο διαιτητής, Χρήστος Μίχας και μόνο οι δυο τους είδαν την όψη του νομίσματος, αναφωνώντας "Παναθηναϊκός". Με λίγα λόγια, δικαίωσαν την... έμπνευση του Μίμη Δομάζου, όμως ουδέποτε η πλευρά των Πειραιωτών έμαθε το ποια όψη φάνηκε στο στρίψιμο. Άντε καλέ, δεν γίνονται αυτά...

 ΥΠΟΘΕΣΗ "ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ"

  Ας περάσουμε και στην περιβόητη υπόθεση λουλουδιών. Ο τύπος της εποχής είχε γράψει τότε για την ανθοδέσμη, η οποία είχε φτάσει στο ξενοδοχείο του Ηρακλή για το Νικολούδη και τον Χαλιαμπάλια, λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Kαυταντζογλειο το 1975. Αμέσως ανακαλύπτεται ότι τα λουλούδια έκρυβαν χρυσάφι, ο Νικολουδης απομακρύνθηκε από την ομάδα και οι πράσινοι βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου. Στο δικαστήριο, μάλιστα, όταν ο Μαντζαβελακης είπε το περιβόητο "εγώ, κύριε πρόεδρε, δεν έχω ανακατευτεί ποτέ με δωροδοκίες", σε χρόνο ρεκόρ η αίθουσα γέμισε από δεκάδες ανθοδέσμες, τις οποίες πέταξε το ακροατήριο. Στο δικαστήριο, ο Παναθηναϊκός κρίθηκε ένοχος, όταν όμως το θέμα έφτασε στη ΔΑΕ, γλίτωσαν τη Β' Εθνικη από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Γιώργο Ανδριανόπουλο, ο οποίος ήταν πολύ φίλος με τον Απόστολο Νικολαΐδη. Ήταν 12 Δεκεμβρίου του 1975 όταν ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Ανδριανόπουλος με δική του ψήφο κρατά τον Παναθηναϊκό στην Α΄Εθνική, αθωώνοντάς τον ουσιαστικά από την υπόθεση δωροδοκίας, στην οποία είχε μπλεχτεί.
Όλα είχαν αρχίσει στον ημιτελικό του Κυπέλλου, στις 28 Μαΐου του 1975, όταν οι «πράσινοι» κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τον Ηρακλή, λίγο καιρό πριν πάρει μεταγραφή στον «Γηραιό» ο Βασίλης Χατζηπαναγής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκείνη την περίοδο οι αγώνες δεν ήταν διπλοί, αλλά μονοί, με το παιχνίδι να γίνεται στο Καυτανζόγλειο. Στον συγκεκριμένο αγώνα δεν δίνουν το «παρών» δύο βασικά στελέχη των «κυανόλευκων», οι Ζαχαρίας Χαλιαμπάλιας (κεντρικός αμυντικός) και Τάκης Νικολούδης. Αργότερα, όπως έγινε γνωστό, οι παίκτες έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα. Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, ο Ηρακλής προηγήθηκε στο ματς με 1-0, όμως η «πράσινοι» ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ και πήραν τη νίκη με σκορ 2-1.
Το κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί ανέφερε πως ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και νυν του «Γηραιού», Γιώργος Ροκίδης, είχε δεχθεί πρόταση από τον παράγοντα του «τριφυλλιού», Αντώνη Μαντζαβελάκη, για να πλησιάσει τους Χαλιαμπάλια, Νικολούδη, ώστε να έχουν μειωμένη απόδοση στο συγκεκριμένο ματς. Η ονομασία «υπόθεση των λουλουδιών» προήλθε επειδή στις συνομιλίες όσων είχαν εμπλακεί στο θέμα, τα χρήματα αναφέρονταν ως… λουλούδια.
Αν και αρχικά ο Παναθηναϊκός είχε κριθεί ένοχος, ο Γιώργος Ανδριανόπουλος, κρατά στην κατηγορία τους «πράσινους». Σαν σήμερα, στις 12 Δεκεμβρίου του 1975, ο πρώην πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» με δική του ψήφο δεν… ρίχνει στη Β’ Εθνική το «τριφύλλι», το οποίο κατηγορείται πως ο Γιώργος Ροκίδης είχε δεχθεί πρόταση δωροδοκίας από τον Μαντζαβελάκη, με σκοπό οι Χαλαμπάλιας και Νικολούδης να έχουν μειωμένη απόδοση στον αγώνα του Κυπέλλου, αφού όπως υποστήριξε «Δεν επείσθην περί της ενοχής του σωματείου». Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που είχαν εμπλακεί στην «υπόθεση των λουλουδιών», οι Ροκίδης και Χαλιαμπάλιας διαγράφησαν, ενώ υπήρξε επιείκεια στον Νικολούδη λόγω ηλικίας. Πιο συγκεκριμένα, συνεχίστηκε για λίγους μήνες ακόμα η καριέρα του στους «κυανόλευκους» , ωστόσο δεν αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό το 1976, όταν και ο Γηραιός κατέκτησε το τρόπαιο στα πέναλτι.
Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ.

 ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-2 (ΑΠΟ 0-2 ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΚΟΛ) ΒΙΝΤΕΟ


-Ο Περσίας στο 1' κάνει το 0-1 για τον Θρύλο
-Ο ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΔΕΔΕΣ δίνει μούφα πέναλτι στο 2'(!!) υπέρ του ΠΑΟ, το χάνει ο Άγγελος Αναστασιάδης
-Ο Αναστόπουλος στο 6' κάνει το 0-2 για τον Θρύλο
-στο 30' ο Μητρόπουλος κάνει το 0-3 αλλά ο Δέδες το ακυρώνει ως οφσάιντ. Η σφαγή αρχίζει...
-1-2 στο 47' από τον Χαραλαμπίδη
-δεύτερο ΜΟΥΦΑ ΠΕΝΑΛΤΙ για τον ΠΑΟ και... 2-2 στο 63'
-νέα βουτία και ΤΡΙΤΟ ΜΟΥΦΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΟ στο 6ο λεπτό της παράτασης και...3-2
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ:


 ΤΟ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟ ΤΟ 2004 ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΥΡΟ

18 Απριλίου 2004, ημέρα Κυριακή, γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 2003-04, ο Παναθηναικούλης υποδέχεται τον Θρύλο. Για να το πούμε πιο καθαρά, ο 7 ΣΕΡΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΔΙΧΩΣ ΤΙΤΛΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΛΗΣ υποδέχεται τον 7 ΣΕΡΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΘΡΥΛΟ. Στη βαθμολογία, ο ΠΑΟ είναι δύο πόντους μπροστά μας και βρισκόμαστε 5 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Κατανοητό πως η στέρηση τους έχει κάνει να θέλουν να κερδίσουν με κάθε τρόπο. Ο Γιώργος Δούρος, ο οποίος με τη διαιτησία του χάρισε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό την σεζόν 2003-04. Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 1-2, ο Σωτήρης Κυργιάκος μπήκε στο ματς απλά και μόνο για να προκαλέσει τον Τζιοβάνι και τα κατάφερε. Εκτός φάσης, ο Έλληνας αμυντικός έδωσε γροθιά στον Βραζιλιάνο μέσα στην περιοχή και ο "Τζιο" ανταπέδωσε με μια κλωτσιά. Αποτέλεσμα; Κόκκινη στον Τζιοβάνι και συνέχιση του ματς για τον Sotis, ενω το σωστό ήταν να αποβληθούν και οι δύο και να δινόταν πέναλτι στον Ολυμπιακό όπου θα γινόταν το 1-3 και η υπόθεση τίτλος θα τελείωνε... Με λιγότερο παίκτη, ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε με τον Γιάννη Γκούμα και εντέλει έχασε και το πρωτάθλημα λίγο μετά, καθώς οι δυο ομάδες συνέχισαν αήττητες στις τελευταίες αγωνιστικές.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ DNA:

- Οι πρόεδροι του παο: Σκάνδαλα, λεφτά μέσα στα λουλούδια, πιστόλια, λαθρεμπόριο: http://kokkinodna.blogspot.gr/2015/06/blog-post.html

- Η διαιτητική εύνοια του ΠΑΟ μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν: http://kokkinodna.blogspot.gr/2015/11/blog-post_19.html

#‎Κόκκινο_DNA‬
‪#‎Ο_λαός_του_Ολυμπιακού_δίνει_τις_απαντήσεις_του‬
‪#‎Ιστορίες_πράσινης_ντροπής‬


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου