Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Το ''αγνό'' ποδόσφαιρο επί ημερών Μελισσανίδη,γιατί οι διάφοροι ''αντικειμενικοί'' ξεχνάνε εύκολα!



Ο Alk Capone θυμάται τις μεγάλες μέρες της ΑΕΚ του Μελισσανίδη, όπου όλα ήταν πεντακάθαρα και διαφανή, όπως τα κρύσταλλα.

Ο «Τίγρης» Μελισσανίδης θα το φτιάξει το ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η σημερινή «χούντα», με τον Ολυμπιακό να σαρώνει. Χρειάζεται ανθρώπους άμεμπτου ηθικής το ποδόσφαιρο, όπως τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, που δεν είναι ιδιοκτήτης, αλλά απλός φίλαθλος, που θα διαχειριστεί τα λεφτά της Δούρου για να φτιάξει το γήπεδο.
Επί ημερών Μελισσανίδη στην ΑΕΚ, δεν είχαμε τα σημερινά χάλια. Τότε ήταν όλα πεντακάθαρα, σαν να πλύθηκαν με Σκιπ, που έχουν μπλε και πράσινους κόκκους. Επί ημερών του «Τίγρη», όλα είχαν να κάνουν με την ομορφιά του ποδοσφαίρου και ποτέ δεν υπήρχε παρασκήνιο. Ποτέ. Αν έτυχε τώρα, να ευνοηθεί η ΑΕΚ, απλά η αντίπαλη ομάδα ήταν άτυχη.
Για να γίνω πιστευτός και ν’ αποδείξω ότι δεν αερολογώ, θυμήθηκα μερικά πράγματα για το βίο και την πολιτεία του «Τίγρη» στο ποδόσφαιρο. Είναι όλα, η αποθέωση της διαφάνειας, της άριστης διαιτησίας. Είναι φάσεις ενός μεγάλου οραματιστή, όπως είναι ο «Τίγρης», που θέλει να σώσει το ποδόσφαιρο, όπως το έσωσε και τότε. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
19/5/99: ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΕΚ 2-3.  «Ομορφιά του ποδοσφαίρου» χαρακτήρισε ο «Τίγρης» το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα του Ηρακλή Χρήστου Καρκαμάνη στην κεφαλιά του Μαλαδένη στο 90’. Η ΑΕΚ πήρε την 2η θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ κι ο Καρκαμάνης των οματιών του, μετά τα υπονοούμενα και μειωμένη απόδοση.
23/5/99: ΑΕΚ – Ξάνθη 2-1. Ο Σαβέφσκι μπερδεύτηκε ανάμεσα στους Νικολάου, Ζωγραφάκη, Αντωνίου στο 64’ και ενώ το σκορ ήταν 1-1 κι ο Ποντίκης έδωσε πέναλτι. Η ΑΕΚ κέρδισε κατέκτησε μαθηματικά τη δεύτερη για το Τσάμπιονς Λιγκ.
7/3/99: ΑΕΚ – ΟΦΗ 2-0. Στο 18’ ο Νικολαΐδης άνοιξε το σκορ από καταφανέστατη θέση οφ σάιντ, δεν το σφύριξε ο Μπάκας.
2/11/97: ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 2-4: Η ΑΕΚ έχανε 2-0 στο ημίχρονο. Προπονητής του Πανηλειακού ο Πέτρος Ραβούσης, ο οποίος την προηγούμενη περίοδο προπονούσε την ΑΕΚ. Όλα κομπλέ.
15/11/97: ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΚ 3-4: Ο Κασναφέρης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Παντελή Κωνσταντινίδη, προσωπικό αντίπαλο του Νικολαΐδη, όταν το σκορ ήταν 2-2 και έπειτα η ΑΕΚ κέρδισε με δύο γκολ του Ντέμη. «Αν μιλήσω, θα τρέχω» είπε μετά τη λήξη του αγώνα ο Κωνσταντινίδης. Πεντακάθαρα όλα.
22/12/96: ΑΕΚ – ΒΕΡΟΙΑ 3-1: Ο Βελιώδης δεν μέτρησε κανονικό γκολ που Προτάσοφ στο 0-0. Πρέπει να πήρε αμαρτία ο πατέρας Κωστένογλου εκείνη την ημέρα.
24/10/93: ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1: Το παιχνίδι διεκόπη (είδες η ΔΕΗ;) στο 75’ λεπτό λόγω… βλάβης στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κι ενώ η ΑΕΚ έπαιζε με δέκα παίκτες. Επαναλήφθηκε την 1η Δεκεμβρίου, κέρδισε 2-1 ο Ολυμπιακός. Ποιος είχε κατεβάσει το διακόπτη, ρε. Η κυρία Τασία έριξε την… τάση;
16/1/94: ΑΕΚ – ΛΑΡΙΣΑ 1-0: Στο 84’ λεπτό ο Μανωλάς κέρδισε ανύπαρκτο πέναλτι που σφύριξε ο Μπάζας. Ο Μανωλάς παραδέχθηκε μετά… τον αγώνα ότι δεν υπήρξε πέναλτι και κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή. Η μαγκιά θα ήταν ο Στελλάρας να το έλεγε την ώρα του αγώνα.
12/2/94: ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ 1-0: Ο Αθηναϊκός προηγήθηκε στο 6’με τον Μπογκ και στη συνέχεια ο διαιτητής Γιάννης Παπαγεωργίου που την επόμενη περίοδο εργάστηκε ως σύμβουλος διαιτησίας στην ΠΑΕ ΑΕΚ) έβγαλε εννέα κίτρινες στους παίκτες της γηπεδούχου, αλλά το σκορ δεν άλλαξε. Καλύτερος παίκτης του αγώνα, ο Παπαγεωργίου.
27/3/94: ΑΕΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0: Ο ίδιος διαιτητής (Παπαγεωργίου) έδωσε  ανύπαρκτο πέναλτι στο 67’ . ο Αλεξανδρής το μετέτρεψε σε γκολ κι αυτή η καθοριστική νίκη έδωσε το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ. Πεντακάθαρα.
30/10/92: ΞΑΝΘΗ – ΑΕΚ 3-4: Η ΑΕΚ έχανε 3-1 στο 50’, έβαλε τρία γκολ σε 32 λεπτά. Ακούστηκαν και γράφτηκαν χίλια δυο για τη διαιτησία του Ντούτσια. Όλα κομπλέ.
17/1/93:  ΑΡΗΣ – ΑΕΚ 1-1: Ο διαιτητής Ξυθάλης ακύρωσε καθαρό γκολ του Μιλόγεβιτς, γιατί όπως είπε… χτύπησε παίκτη της ΑΕΚ μέσα στην περιοχή, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Κι άλλα αμαρτία για τον πατέρα Κωστένογλου.
30/5/93: ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ 1-0: Στο 11’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Βούλγαρος Κόλεφ και απέκρουσε ο Μήνου. Στο βίντεο φαίνεται ο Κόλεφ να δείχνει στον Μήνου σε ποια γωνία στην οποία έστειλε την μπάλα. Ο θόρυβος και τα δημοσιεύματα που ακολουθούν υπονοούν ότι ο Κόλεφ είχε σκόπιμα μειωμένη απόδοση. Ο Κόλεφ είχε ένα «τικ» στο μάτι, δεν υπήρξε κάτι μεμπτό.
13/1/91 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-2: Ο αγώνας διακόπτεται στο 84’ εξαιτίας ρίψεως δακρυγόνου. Επαναλαμβάνεται στις 6/2 στη Ρόδο, όπου η ΑΕΚ κερδίζει 1-0. Στη Ρόδο δεν χρειάστηκε δακρυγόνο.

Πηγή:sportit.gr

#‎Κόκκινο_DNA‬
#‎Ο_λαός_του_Ολυμπιακού_δίνει_τις_απαντήσεις_του‬

1 σχόλιο: