Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Νίκησε με χρυσό λυτρωτή τον Γιάρεμτσουκ! Ολυμπιακός-Athens Kallithea 2-1 (πρωτάθλημα)

Ο Ολυμπιακός με χρυσό λυτρωτή τον Ρομάν Γιάρεμτσουκ επικράτησε της Athens Kallithea με 2-1 για την 2η αγωνιστική της Super League και πέτυχε το 2/2 στο πρωτάθλημα.

Οι ερυθρόλευκοι δεν εντυπωσίασαν με την εμφάνιση τους, δεν δημιούργησαν άλλες πολλές φάσεις στο παιχνίδι και έδειξαν ότι χρειάζονται ενίσχυση.

Οι ερυθρόλευκοι σκόραραν με δύο νέες μεταγραφές και πιο συγκεκριμένα με τους Βέλντε και Γιαρέμτσουκ στο 14' και στο 77' αντίστοιχα και δέχθηκαν την ισοφάριση από τον Ουλντρίκις στο 60᾿.

Ο Σαντιάγκο Έσε τραυματίστηκε κατά την διάρκεια του αγώνα και βγήκε ως αναγκαστική αλλαγή στο 49', την θέση του οποίου πήρε ο Στάμενιτς.

Ο Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε το ματς με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, με Μπιανκόν και Πιρόλα στο κέντρο της άμυνας, με Ροντινέι και Ορτέγκα στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο ο Εσε με τον Ντόη και τον Τσικίνιο, στα εξτρέμ ο Βέλντε με τον Μαρτίνς και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Κααμπί.

Στο 14' ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Βέλντε. Ο Ορτέγκα έκανε την κάθετη μπαλιά για τον Βέλντε στα αριστερά, ο οποίος με ωραία ατομική ενέργεια έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 22' μακρινό σουτ του Ροντινέι η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 27' οι ερυθρόλευκοι βρήκαν χώρο με τον Βέλντε να αφήνει για τον Τσικίνιο, αυτός έβγαλε για τον Μάρτινς αλλά το σουτ του Πορτογάλου ήταν άστοχο. Στο 36' μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσικίνιο, ο Βέλντε βρήκε το σουτ, όμως ο Μπαραγάν έδιωξε τον κίνδυνο από την εστία της Καλλιθέας. Στο 42' σουτ του Μιρέν, η μπάλα κοντράρει στον Ντόη και φεύγει κόρνερ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Η Athens Kallithea ξεκίνησε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47' είχε την πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Ουλντρίκις στριφογύρισε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και έπιασε ένα σουτ, όμως δεν είχε δύναμη με τον Τζολάκη να μπλοκάρει εύκολα. Στο 58' ο Σοΐρι πλάσαρε μέσα από την περιοχή και μπλόκαρε ο Τζολάκης. Στο 60' ήρθε η ισοφάριση για την Athens Kallithea. Κόρνερ ο Ορτέγκα έδιωξε με την αντίπαλη ομάδα να επαναφέρει την μπάλα στην περιοχή και ο Ουλντρίκις με πλασέ από κοντά σημείωσε το 1-1. Στο 76' ο Μασούρας έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον τερματοφύλακα να μπλοκάρει σταθερά. Στο 77' ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Ο Στάμενιτς έκανε το σουτ επίσης έξω από την περιοχή, ο Μπαραγκάν έδιωξε με την μπάλα να κοντράρει στον Ελ Κααμπί και ο Γιάρεμτσουκ από κοντά έκανε το 2-1.

Τελικό σκορ 2-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Λαμία εκτός έδρας το Σάββατο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Πιρόλα, Μπιανκόν (69' Γκαρθία), Ροντινέι, Ντόη, Έσε (49' Στάμενιτς), Τσικίνιο (69' Γιάρεμτσουκ), Μαρτίνς, Βέλντε (68' Μασούρας), Ελ Κααμπί.

Athens Kallithea (Μ. Ντονάτι): Μπαραγκάν, Μανθάτης, Μεχίας Γκαρσία (40' Ντιμίτριους), Ισιμάτ Μιρίν, Πασαλίδης, Μότοκ, Σοΐρι (75' Χάνουσεκ), Ματίγια (84' Βασιλόγιαννης), Μερκάτι, Μουτίνιο (84' Μουστακόπουλος), Ουλντρίκις.


Η βαθμολογία των παιχτών:

Τζολάκης -7

Ροντινέι -6

Μπιανκόν -5

Πιρόλα -6

Ορτέγκα -7

Ντόη -6

Έσε -7

Τσικίνιο -6

Βέλντε -8

Μαρτίνς -7

Ελ Κααμπί -7


Στάμενιτς -7

Γκαρθία -7

Μασούρας -7

Γιάρεμτσουκ -8


Προπονητής:


Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ -8


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου