Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Εντυπωσιακός στην επίθεση με κενά στην άμυνα! Άρης Λεμεσού-Ολυμπιακός 2-4 (φιλικό)

Στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, οι ερυθρόλευκοι νίκησαν τον Άρη Λεμεσού στην Κύπρο με 2-4, εντυπωσιάζοντας στον επιθετικό τομέα, ενώ είχαν κάποια αμυντικά κενά.

Ο Ολυμπιακός μπήκε εντυπωσιακά στην αναμέτρηση πέτυχε τρία γκολ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ενώ προς το τέλος του αγώνα χαλάρωσαν.

Τα γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν οι Άμπι, Βέλντε, Μπιέλ και Μπακούλα στο 16', στο 21', στο 23' και στο 89' αντίστοιχα, ενώ για τον Άρη Λεμεσού σκόραραν οι Μπένγκτσον και Σαβό στο 78' και στο 84' αντίστοιχα.

Ο απολογισμός των ερυθρόλευκων στα φιλικά που έδωσε από την αρχή της προετοιμασίας του μέχρι τώρα ήταν δύο ήττες από Άγιαξ (1-0), Νότιγχαμ Φόρεστ (3-4), δύο ισοπαλίες με Αλ-Κατσία (2-2), Ρόμα (1-1) και τέσσερις νίκες με Μέχελεν (2-0), Ναϊμέγκεν (2-0), Τερνάνα (0-4) και με Άρη Λεμεσού (2-4), σε οκτώ αναμετρήσεις.

Ο Ολυμπιακός στο 11' είχε την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Γιάρεμτσουκ συνεργάστηκε ωραία με τον Μπιέλ, ο Ισπανός έκανε την κάθετη πάσα για τον Βέλντε μέσα στην περιοχή ο οποίος βγήκε τετ α τετ και έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ. Στο 16' οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Άμπι. Ο Βέλντε «γέμισε» με εκτέλεση φάουλ, ο Ντόη πήρε την κεφαλιά και ο Άμπι με πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 21' δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό.  Ο Ντόη με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, «κέρδισε» τις κόντρες πριν πασάρει στον Βέλντε. Ο τελευταίος απέφυγε τον αντίπαλο του και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Στο 23' τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό.  Ο Μουσούντα άφησε την μπάλα για τον Σωφρονίου, ο γκολκίπερ του Άρη που είχε βγει εκτός περιοχής αδράνησε για μία στιγμή και έδωσε την ευκαιρία στον Παπακανέλλο να βάλει το πόδι του και να κλέψει. Ο Μπιέλ που βρισκόταν μέσα στη φάση μπροστά σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-3. Στο 26' ο Παπακανέλλος έδωσε στον Μπιέλ, το πλασέ του οποίου κατέληξε άουτ. Στο 34' το πλασέ του Κβιλιτάια μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Στο 45' το μακρινό σουτ του Μαγιαμπέλα πήγε άουτ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 0-3.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Ολυμπιακό με τον Αναγνωστόπουλο να παίρνει την θέση του Πασχαλάκη. Στο 55’ ο Γιάρεμτσουκ εκμεταλλεύτηκε την ατομική ενέργεια και την πάσα του Ροντινέι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ δεν μέτρησε, με τον βοηθό να σηκώνει το σημαιάκι του, θεωρώντας πως ο Παπακανέλλος ήταν μπροστά από τον Σωφρονίου και επηρέαζε τη φάση. Στο 78'ο Σεμέδο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μπένγκτσον πλάσαρε, μειώνοντας σε 1-3. Στο 82' το τετ α τετ του Γκομίς έδιωξε σε κόρνερ ο Αναγνωστόπουλος. Στο 84' ο Σάβο μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-3. Στο 89' τέταρτο γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Μπακούλας με έξοχο σουτ από τη γραμμή της περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας για το 2-4. Στο 90' είχε δοκάρι ο Σεμέδο σε σουτ από πλάγια θέση δεξιά.

Τελικό σκορ 2-4 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους, κόντρα στον Βόλο εκτός έδρας το ερχόμενο Σάββατο.

Άρης Λεμεσού (Α. Σπιλέφσκι): Σοφρονίου, Μουσούντα, Κοκόριν, Ιάγκο, Μαγιαμπέλα, Νίκολιτς, Στρούσκι, Μοντνόρ, Ουρόσεβιτς, Κορέια, Κβιλιτάια, ενώ αγωνίστηκαν και οι Άλβες, Σανέ, Μποάκιε, Γκομίς, Μίλος, Σεμέδο, Σαβό, Λουκουμπάρ, Μπένγκτσον, Κοβάσεφ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης (46' Αναγνωστόπουλος), Ορτέγκα, Άμπι (90' Κοστίνια), Μπιανκόν (71' Κουτσίδης), Ροντινέι, Ντόη (63' Μπακούλας), Μουζακίτης, Μπιέλ, Βέλντε (63' Στάμενιτς), Παπακανέλλος (71' Μασούρας), Γιάρεμτσουκ (71' Ελ Κααμπί).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου