Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Έδειξε και πάλι θετική εικόνα ο Θρύλος! Ολυμπιακός-Αλ Καντσίγια 2-2 (φιλικό)


Ο Ολυμπιακός στο τρίτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, έδειξε και πάλι θετική εικόνα και αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Αλ Καντσίγια του Μίτσελ.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί στον επιθετικό τομέα, έχασαν πολλές ευκαιρίες στον αγώνα, αλλά από την άλλη έκαναν κάποια λάθη στην άμυνα. Σκόρερ των ερυθρόλευκων ο Τσικίνιο, ενώ το άλλο γκολ του Ολυμπιακού ήταν από αυτογκόλ του Αλ Γκαμντί. Τα γκολ της Αλ Καντσίγια πέτυχαν οι Κινονές και Ομπαμεγιάνγκ.

Πρώτη ευκαιρία για την Αλ Καντσίγια στο 4' όταν ο Αλσαμάτ προσπάθησε, χωρίς αποτέλεσμα, να νικήσει από μακριά τον Μπότη. Στο 12' νέα ευκαιρία για την Αλ Καντσίγια όταν μετά από σέντρα του Αλσαμάτ, ο Κινόνες έκανε το εν κινήσει σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ. Στο 16' ο Μουζακίτης βρήκε πολύ όμορφα τον Μασούρα, όμως το σουτ του αρχηγού του Ολυμπιακού, πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Καστέλς. Στο 17' οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ. Εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα του Ορτέγκα από τα αριστερά, με τον Τσικίνιο να πιάνει μια θαυμάσια κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα, για το 1-0 του Ολυμπιακού. Στο 28' ο Ολυμπιακός είχε μία ακόμη καλή στιγμή με τον Ορτέγκα και πάλι να γυρνάει την μπάλα από τα αριστερά στην αντίπαλη περιοχή, όμως το πλασέ του Μασούρα στην κίνηση έδιωξε ο τερματοφύλακας Καστέλς. Στο 35' η Αλ Καντσίγια έφτασε στην ισοφάριση. Ασίστ του Ομπαμεγιάνγκ και ο Κινονές με βολ πλανέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Στο 45' ο Ολυμπιακός είχε καλή στιγμή να προηγηθεί και πάλι όταν ο Μασούρας έφυγε στην πλάτη της άμυνας, προσπάθησε να «κρεμάσει» τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη να παίρνει την θέση του Μπότη. Η Αλ Καντσίγια μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και πέτυχε δεύτερο γκολ. Ο Κινόνες βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Ομπαμεγιάνγκ, που έφυγε στην πλάτη των Ορτέγκα και Άμπι και με ιδανικό τελείωμα νίκησε τον Πασχαλάκη. Στο 59' Μπιελ βρήκε με μαγικό τρόπο τον Τσικίνιο, ο Πορτογάλος πέρασε και τον Καστέλς, όμως δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα. Στο 88' οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στην ισοφάριση όταν οι Μπιέλ, Τσικίνιο, Ροντινέι συνεργάστηκαν ωραία από τα δεξιά, ο τελευταίος έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-2. Στο 92' ο Μπιέλ έδωσε έτοιμο γκολ στο Τσικίνιο, αλλά το έχασε.

Τελικό σκορ 2-2 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Ναϊμέγκεν το Σάββατο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Μπότης (46' Πασχαλάκης), Κοστίνια (75' Ροντινέι), Άμπι, Ρέτσος, Ορτέγκα (75' Αποστολόπουλος), Ντόη (91' Μπακούλας), Τσικίνιο, Μουζακίτης, Μασούρας (64' Παπακανέλλος), Μπιέλ, Κωστούλας (64' Μαρτίνς).

Αλ Καντσίγια (Μίτσελ): Καστέλς, Λαγιάμι, Χακ, Αμπού Αλσαμάτ (64′'Αλ Νατάρ), Αζάζι (64' Αλ Σανκίτι), Καρίγιο (64' Αλ Αμάρ), Κασέμ, Αλκαxτάνι, Κινoνές (73' Αλ Μάρι), Ομπαμεγιάνγκ (64' Κουλαΐφ).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου