Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Ολοκλήρωσε με νίκη τα φιλικά στην Ολλανδία ο Θρύλος! Ναϊμέγκεν-Ολυμπιακός 0-2 (φιλικό)

Ολοκλήρωσε με νίκη τα φιλικά στην Ολλανδία ο Θρύλος! Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν της Ναϊμέγκεν με 0-2 και έδειξαν για τέταρτο φιλικό παιχνίδι, θετικό πρόσωπο.

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν δύο γκολ με τους Μάρτινς και Μασούρα και θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα γκολ, ενώ είχαν και δοκάρια με τους Αποστολόπουλο και Κανελλόπουλο.

Κόντρα στην Ναϊμέγκεν έκανε το ντεμπούτο του ο Πιρόλα με την ερυθρόλευκη φανέλα, με τον Ιταλό να δείχνει εξαιρετικά στοιχεία.

Πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 6' όταν ο Μασούρας συνεργάστηκε με τονΜαρτίνς, αυτός έκανε μια επικίνδυνη σέντρα, αλλά ο τερματοφύλακας της Ναϊμέγκεν ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Στο 17' ο Ονάλ έφυγε στην κόντρα και πέρασε τον Αναγνωστόπουλο που επιχείρησε έξοδο. Ο άσος της Ναϊμέγκεν έκανε το πλασέ σε κενή εστία, αλλά ο Κουτσίδης πρόλαβε και απομάκρυνε πριν περάσει τη γραμμή η μπάλα. Στο 23' όταν και μετά από σέντρα του Μάρτινς, ο Κωστούλας έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, όμως έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 29' δοκάρι για τον Ολυμπιακό. Ο Αποστολόπουλος έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε σε ποδοσφαιριστή της Ναϊμέγκεν και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 31' οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Μάρτινς. Ο Ροντινέι που είχε ανέβει από δεξιά, έκλεψε και έδωσε στον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, με τον έμπειρο εξτρέμ να σκοράρει με δυνατό διαγώνιο σουτ. Στο 36' δεύτερο γκολ για τους ερυθρόλευκους. Λάθος του Φαν Γκάσελ, έπειτα από την πίεση του Κωστούλα, η μπάλα έφτασε στον Μασούρα που δεν δυσκολεύτηκε να την σκάψει και να την στείλει στα δίκτυα των Ολλανδών, για το 0-2. Στο 42' ο Ολυμπιακός είχε διπλή ευκαιρία για να φτάσει και σε ένα τρίτο τέρμα, αρχικά με τον Μασούρα, του οποίου το σουτ έβγαλε εντυπωσιακά ο Φαν Γκάσελ και στην συνέχεια της φάσης ο Ολλανδός πορτιέρο είπε όχι και στο δυνατό σουτ του Παπακανέλλου.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 0-2.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη να παίρνει την θέση του Αναγνωστόπουλου. Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και στο 47' ο Παπακανέλλος πήρε την κεφαλιά από γύρισμα του Μάρτινς, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας της Ναϊμέγκεν. Στο 51' οι ερυθρόλευκοι βγήκαν στην κόντρα, ο Μαρτίνς έκανε το γύρισμα, αλλά ο Κωστούλας δεν βρήκε καλά την μπάλα και έχασε την ευκαιρία να απειλήσει. Στο 70' ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Παπακανέλλο μετά από σουτ του. Στο 75' η Ναϊμέγκεν έφτασε κοντά στην μείωση του σκορ, όμως ο Τζολάκης, με το πόδι έβγαλε το πλασέ του Λάσεν.  Στο 76' ο Μαρτίνς  βγήκε τετ α τετ με τον πορτιέρο της Ναϊμέγκεν και προσπάθησε να σκοράρει με ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της ολλανδικής ομάδας μπλόκαρε. Στο 80’ ο Ροντινέι δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. 

Τελικό σκορ 0-2 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Τερνάνα την ερχόμενη Παρασκευή.

Ολυμπιακός: Αναγνωστόπουλος (46' Τζολάκης), Ροντινέι, Κουτσίδης, Πιρόλα (73' Μουζακίτης), Αποστολόπουλος, Μπιανκόν (85' Ρέτσος), Μπακούλας (73' Άμπι), Παπακανέλλος (82' Μπιέλ), Μασούρας (64' Ορτέγκα), Μαρτίνς (82' Τσικίνιο) Κωστούλας (64' Κοστίνια).

Ναϊμέγκεν: Φαν Γκάσελ, Μάρκες, Χοντεμέικερς, Ρόμπερ, Ουάισα, Ονάλ, Νιούτινκ, Σάνο, Βερντόνκ, Φαν Ρόι και Πρόπερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου