Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Εντυπωσίασαν οι Νέοι του Θρύλου, παρά την ήττα! Ολυμπιακός-Άγιαξ 0-1 (φιλικό)

Εντυπωσίασαν οι Νέοι του Θρύλου, παρά την ήττα της ομάδας από τον Άγιαξ στο πρώτο -ανεπίσημο- παιχνίδι της σεζόν.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει κάθε δικαίωμα να είναι ευχαριστημένος, τόσο από την εικόνα των πιτσιρικάδων στο α’ μέρος, όσο και από το ερυθρόλευκο μονότερμα στην επανάληψη.

Με τον Άγιαξ να είναι αυτός που θα πάρει την ευκαιρία, παρά τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε με γκολ του Φορμπς στο 44'.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν απουσίες, μιας και η ομάδα ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και στην αρχική ενδεκάδα τρεις πρωταθλητές U21 οι Κουτσίδης, Μπακούλας, Κωστούλας, με την υπόλοιπη ενδεκάδα να απαρτίζουν οι Πασχαλάκης, Κοστίνια, Άμπι, Αποστολόπουλος, Ντόη, Τσικίνιο, Μασούρας, Μπιέλ.

Πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 6' όταν ο Κουτσίδης με τρομερή κάθετη μπαλιά βρήκε τον Κωστούλα, όμως το δυνατό σουτ, πέρασε άουτ. Στο 15' ήταν η σειρά του Άγιαξ να απειλήσει, όταν ο Φιτζ – Τζιμ βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Πασχαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά με τα πόδια. Στο 44' ο Άγιαξ άνοιξε το σκορ. Ήταν το λάθος του Ντόη στον χώρο του κέντρου, με τον Τέιλορ να κλέβει και να βγάζει τον Φορμπς απέναντι στον Πασχαλάκη, με τον άσο του Άγιαξ να πλασάρει ιδανικά για το 1-0.  

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Άγιαξ να προηγείται με 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με έξι αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Με τον Αναγνωστόπουλο να παίρνει την θέση του Πασχαλάκη, τον Ροντινέι την θέση του Κοστίνια, τον Ρέτσο την θέση του Άμπι, τον Όρτεγκα την θέση του Αποστολόπουλου, τον Μουζακίτη την θέση του Ντόη και τον Μαρτίνς την θέση του Κωστούλα. Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και στο 46' άγγιξε την ισοφάριση, με τον Μουζακίτη να βγάζει τον Μασούρα στην πλάτη της άμυνας, όμως ο Πάσβιρ έβγαλε το πλασέ του μεσοεπιθετικού των ερυθρόλευκων. Στο 55' ο Μουζακίτης προσπάθησε, χωρίς αποτέλεσμα, να νικήσει τον πορτιέρε του Αγιαξ, με συρτό κτύπημα φάουλ. Στο 65' Μασούρας και Ορτέγκα άλλαξαν όμορφα την μπάλα, τον Αργεντινό να κάνει την σέντρα, τον Ροντινέι να πιάνει το σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα κόντραρε σε σώματα. Στο 73' ο Μπιανκόν έκανε την μπαλιά στον κενό χώρο, με τον Μαρτίνς να παίρνει την μπάλα και να δοκιμάζει το σουτ όμως και πάλι ο τερματοφύλακας του Άγιαξ αντέδρασε σωστά. Στο 93' ο Μαρτίνς έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Τελικό σκορ 0-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Μαλίν το Σάββατο το απόγευμα. 

Άγιαξ (Φρανσέσκο Φαριόλι): Πασβίρ, Ρενς, Σούταλο, Γιάνσε, Βάινταλ, Χέντερσον, Μπάνελ, Τέιλορ, Άκπομ, Φιτζ-Τζιμ, Φορμπς, ενώ έπαιξαν και οι Ταΐροβιτς, Καπλάν, Μέντιτς, Χλίνσον.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης (46' Αναγνωστόπουλος), Κοστίνια (46' Ροντινέι), Άμπι (46' Ρέτσος), Κουτσίδης (68′ Μπιανκόν), Αποστολόπουλος (46' Ορτέγκα), Μπακούλας, Ντόη (46' Μουζακίτης), Τσικίνιο, Μπιέλ (68' Παπακανέλλος), Μασούρας, Κωστούλας (46' Μαρτίνς).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου