Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Τελείωσε την σεζόν με ψηλά το κεφάλι! ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1 (πρωτάθλημα)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ με 0-1 μέσα στην Τούμπα για την 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και τελείωσε το πρωτάθλημα με ψηλά το κεφάλι, μιας και στα τρία τελευταία ντέρμπι ήταν αδιάφορος, αλλά πήρε την νίκη κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και το Χ στην Opap Arena.

Οι ερυθρόλευκοι τερμάτισαν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και θα περιμένει για τον τελικό κυπέλλου για το ποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο θα πάρει του Europa League ή του Conference League. Αν πάρει ο ΠΑΟΚ το κύπελλο θα παίξει στο Conference League, αν το πάρει η ΑΕΚ θα παίξει στα προκριματικά του Europa League.

Ο Ζοσέ Ανιγκό παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη στο τέρμα και τους Ροντινέι, Σωκράτη, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Οι Χουάνγκ, Εμβιλά και Σαμασέκου ήταν στα χαφ, με τους Φορτούνη και Μπιέλ στα δύο άκρα και τον Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης.

Πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι στο 5' ο Κωνσταντέλιας έκανε την κάθετη στον Μπράντον Τόμας, αυτός σούταρε αμέσως, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε με τα πόδια. Στο 20' ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το γκολ, με τον Κώστα Φορτούνη. Ο διεθνής άσος μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε. Στο 22' ο Μπίσεσβαρ έπιασε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε την μπάλα. Στο 26' ο Σοάρες βρέθηκε και πάλι στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά και το σουτ που έκανε έφυγε ψηλά άουτ. Στο 28' μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μπιέλ βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε ενστικτωδώς. Στο 29' σουτ του Ζίβκοβιτς, στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Στο 33' οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν σκορ με τον Σαμασέκου. Σέντρα του Ροντινέι, ο Σαμασέκου κάνει την κεφαλιά ψαράκι και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 0-1.

Το δέυτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Ολυμπιακό με τον Κουλιεράκη να παίρνει την θέση του Νάσμπεργκ. Στο 57' ο Κουλιεράκης έπιασε μακρινό σουτ, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 58' εκτέλεση κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του Κεντζιόρα πέρασε άουτ. Στο 62' μετά από σέντρα από αριστερά, ο Μπίσεσβαρ έστρωσε στον Αουγκούστο. Στο 75' ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Κεντζιόρα, μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά η κεφαλιά έφυγε άουτ. Στο 84' σουτ του Κωνσταντέλια έφυγε άουτ. Στο 92' πλασέ του Βρουσάι, μπλοκάρει ο Κοτάρσκι. Στο 93' σου του Κασάμι μπλόκαρε ο Κασάμι.

Τελικό σκορ 0-1 και η σεζόν έφτασε στο τέλος με τον Ολυμπιακό να τερματίσει στη τρίτη θέση.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ (46' Κουλιεράκης), Ράφα Σοάρες, Ντάντας (64' Σβαμπ), Αουγκούστο (76' Φιλίπε Σοάρες), Μπίσεσβαρ (64' Τάισον), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Μπράντον Τόμας (81' Τζίμας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Σαμασέκου, Εμβιλά, Χουάνγκ (78' Κασάμι), Μπιέλ (65' Βρουσάι), Φορτούνης (78' Μασούρας), Μπακαμπού (71' Ελ Αραμπί).


Η βαθμολογία των παιχτών:

Τζολάκης -9

Ροντινέι -8

Παπασταθόπουλος -7

Ντόη -7

Ρέαμπτσιουκ -8

Σαμασέκου -9

Εμβιλά -8

Χουάνγκ -7

Μπιέλ -5

Φορτούνης -8

Μπακαμπού -7


Βρουσάι -7

Ελ Αραμπί -7

Κασάμι -7

Μασούρας -7


Προπονητής:

Ζοζέ Ανιγκό -8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου