Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Άγγελόπουλοι: «Αν δεν γινόταν το «μέχρι τέλους» δεν θα φτάναμε μέχρι εδώ»


Ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και τον Βαγγέλη Ιωάννου παραχώρησαν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ανδρών από τον Ολυμπιακό.

Οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός μίλησαν για την σημασία του ''μέχρι τέλους'' και το πόσο αυτό άλλαξε τα δεδομένα του ελληνικού μπάσκετ, ενώ έκαναν αναφορά και στο θέμα του γηπεδικού.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσαν:

Για την επόμενη ημέρα:

Παναγιώτης Αγγελόπουλος:  «Κοιτάμε την Βαλένθια, την Παρασκευή.»

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Ζούμε την στιγμή. Από αύριο βλέπουμε. Είναι στιγμές μεγάλες που αξίζει να ζήσει ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του. Δεν τις είχαμε ζήσει αυτές, τις ζούμε τώρα».

Για το μυστικό της επιτυχίας του φετινού Ολυμπιακού:

Παναγιώτης Αγγελόπουλος:  «Το μυστικό είναι η χημεία που έχει χτιστεί. Είναι αποτέλεσμα ετών, δεν χτίζεται σε μία σεζόν. Έχουν έρθει παίκτες και Έλληνες και ξένοι που παίζουν για την ομάδα, όχι για στατιστικά και επόμενα συμβόλαια. Σε κάθε αγώνα μπορεί να βγει διαφορετικός πρωταγωνιστής. Αυτό δεν το είχαμε άλλη σεζόν σε τέτοιο βαθμό».

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Νομίζω πως είναι ο ορισμός της ομάδας. Βλέπετε πως πανηγυρίζει όλος ο πάγκος σε κάθε καλάθι. Πετύχαμε στον Ολυμπιακό κάποιες αξίες και κάποιες αρχές δικές μας. Είμαστε περήφανοι γι αυτό».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Ότι θα φτιάξουμε καλή ομάδα, ειδικά από την στιγμή που αποκαταστάθηκε η ομαλότητα και δεν είχαμε να παίζουμε μόνο στην Ευρώπη και να ακούμε από παντού ότι δεν έχουμε ρυθμό, αυτό εξέλειψε και είχαμε να ασχολούμαστε μόνο με την ομάδα. Το φετινό, πάντως, όχι δεν το περιμέναμε. Δεν υπάρχει τελειότητα,  υπάρχουν απροσδόκητες ήττες και έγιναν τέτοιες. Και αυτές έχουν την χρησιμότητα τους και το είδαμε και την περσινή σεζόν, καθώς ο προπονητής έχει την ευκαιρία να δείξει στους παίκτες τι πήγε λάθος και να μην ξανασυμβούν. Αν πηγαίναμε τρένο, τότε μπορεί να είμαστε η ΤΣΣΚΑ του 2012 και θυμάστε τι έγινε. Είμαστε μεν πρώτοι, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι πάμε τρένο. Έγιναν ήττες που μας κρατάνε προσγειωμένους».

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Η ομάδα παίζει απολαυστικό μπάσκετ, κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Το κίνητρο και η δίψα όλης της ομάδας φέτος είναι τρομακτικό. 100% είχε δίκιο ο Γουόκαπ πως η ομάδα είναι μια αγέλη πεινασμένων σκυλιών. Αν αυτό θα οδηγήσει σε τίτλους, θα πρέπει να περιμένουμε. Το γήπεδο είναι καθρέφτης, έχει συνεχόμενα sold out. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει και κάτι δείχνει».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Οι δηλώσεις πολύ μεγάλων προπονητών σε κλαμπ με διπλάσια και τριπλάσια μπάτζετ μας τιμούν, τους ευχαριστούμε και… ραντεβού στο γήπεδο. Έχουμε χαμηλά το κεφάλι, το απολαμβάνουμε και κοιτάμε σταδιακά. Το να μιλήσουμε για πλεονέκτημα έδρας ή το Κάουνας είναι πρόωρα. Η Ευρωλίγκα έχει δείξει ότι μπορεί και ο τελευταίος να σε κερδίσει. Μπορεί να είμαστε σε θέση για πλεονέκτημα έδρας, να κάνεις δύο ήττες σερί και να μείνεις πέμπτος. Δεν έχουμε φτάσει στην τελειότητα».

Για το γηπεδικό:

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Το θέμα του γηπέδου δεν είναι μόνο οι κερκίδες, είναι γενικότερο το θέμα. Κάποια στιγμή θα συζητηθεί το θέμα , πλησιάζει αυτή η στιγμή. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα να μπουν κάποιες εξέδρες μόνο. Καμία εξέλιξη, αλλά πρέπει να το δούμε συνολικά το θέμα και όχι απλά να βάλουμε περισσότερες θέσεις. Κάποια στιγμή θα συζητηθεί το να πάρουμε το γήπεδο».

Για τις ανανεώσεις των συμβολαίων των παικτών:

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Οι κινήσεις που θα σταθεροποιήσουν την χημεία της ομάδας και θα κάνουν τα… πεινασμένα σκυλιά ακόμα πιο πεινασμένα, ακόμα και αν έχουν συμβόλαια, θα συνεχιστούν».

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Οι κινήσεις της ομάδας δεν προαναγγέλλονται αλλά ανακοινώνονται».   

Για τα επερχόμενα παιχνίδια και την συνέχεια της Euroleague:

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Θα είναι πολύ σημαντικό για την τετράδα το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, όπως όμως θα είναι και με την Μπάγερν και με το Μιλάνο. Όλες τις ομάδες πρέπει να τις υπολογίζεις. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ είναι πολύ μεγάλες ομάδες. Η Μπασκόνια παίζει μεγάλο μπάσκετ φέτος. Την Εφές δεν μπορείς να την ξεγράψεις, ακόμα και 8η να τερματίσει, ούτε την Φενέρ. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις καμία ομάδα. Στα Play Offs μπορεί να έχουν επιστρέψει κάποιοι τραυματίες, να βρει την χημεία της. Το ότι κερδίσαμε εύκολα την Φενέρ δεν σημαίνει κάτι, σε περίπτωση που την πετύχουμε στα Play Offs».

Για τον Μπαρτζώκα:

Γιώργος Αγγελόπουλος:  «Η επιστροφή Μπαρτζώκα ήταν μία πολύ καλή κίνηση. Δεν έγινε τότε αντιληπτό τι πηγαίναμε να χτίσουμε. Ήταν μια δύσκολη εποχή τότε, με όλα αυτά που είχαν γίνει. Επέστρεψε ήσυχα, σεμνά και ταπεινά και πιστεύω πως θα κατακτήσει αυτός και η ομάδα όσα όλα αξίζει».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Είναι τελείως το διαφορετικό το μπάσκετ του 1997 με το σήμερα. Τότε υπήρχε μία δεκάδα με επτά καλούς παίκτες, τώρα αν η 12αδα σου δεν είναι τοπ επιπέδου δεν έχεις τύχη σε εβδομάδα με 3-4 αγώνες. Τώρα είναι πιο γρήγορο το μπάσκετ».

Για το φιλικό για Σπανούλη – Πρίντεζη

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Έχει συζητηθεί το να γίνει φιλικό προς τιμήν των δύο παικτών, αλλά δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι. Να δώσουμε και συγχαρητήρια στον Βασίλη που στην πρώτη του χρονιά ως προπονητής έφτασε μέχρι τον τελικό και κάνει μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια. Για τον Πρίντεζη, οι δρόμοι μας δεν νομίζω να χωρίσουν. Ο άνθρωπος θέλει να ξεκουραστεί μια χρονιά, μετά θα δούμε».

Για το μέχρι τέλους:

Γιώργος Αγγελόπουλος:  «Το πως φτάσαμε εδώ που είμαστε, είναι αποτέλεσμα της απόφασης του «μέχρι τέλους». Αυτό βλέπουμε και αυτό βιώνουμε. Αν δεν γινόταν αυτό δεν θα είμαστε εδώ. Το ξέρουμε και ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας».

Για το ενδεχόμενο να κάνει ο Ολυμπιακός το 4Χ4

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Είναι πολύ νωρίς να τα πούμε αυτά. Επειδή κατέκτησες το κύπελλο, είναι άλμα να φτάσεις στο 4Χ4».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Η φετινή χρονιά είναι πάρα πολύ καλή, όμως είναι η συνέχεια της περσινής. Χάσαμε τον ημιτελικό για ένα σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Θα μπορούσαμε να είμαστε από πέρσι στον τελικό. Έχει καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός φέτος, αλλά δεν μπορείς να ξεγράψεις και την περσινή ομάδα».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου