Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Τριάρα του Θρύλου με εντυπωσιακό Ελ Κααμπί! Λαμία-Ολυμπιακός 0-3 (πρωτάθλημα)

Ο Ολυμπιακός με εντυπωσιακό Αγιούμπ Ελ Κααμπί επικράτησε της Λαμίας με 0-3 εκτός έδρας για την 3η αγωνιστική της Super League και έκανε το 3/3 στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός σε όλο το παιχνίδι, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και με μπροστάρη τον Μαροκινό φορ που πέτυχε δύο γκολ και έβγαλε την ασίστ στο Μαρτίνς, κέρδισε με 0-3. Τα γκολ του Ολυμπιακού σημειώθηκαν στο 41', στο 79' και στο 89' αντίστοιχα.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε το ματς με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, με Ντόη και Πιρόλα στο κέντρο της άμυνας, με Ροντινέι και Ορτέγκα στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο ο Τσικίνιο με τον Εσε και τον Στάμενιτς, στα εξτρέμ ο Βέλντε με τον Μάρτινς και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Κααμπί.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη ευκαιρία στο 6' όταν ο Βέλντε μετά από ατομική ενέργεια έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και έδιωξε ο Κόστιτς σε κόρνερ. Στο 11' ο Μαρτίνς γύρισε την μπάλα στην περιοχή από τα δεξιά, ο Ροντινέι έκανε το πλασέ το οποίο όμως ήταν αδύναμο και κατέληξε άουτ. Στο 16' μετά από ωραία ενέργεια του Τσικίνιο έδωσε στον Μαρτίνς ο οποίος μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε όμως και πάλι ο τερματοφύλακας της Λαμίας αντέδρασε σωστά. Στο 31' ο Φουρτάδο βγήκε στην αντεπίθεση και υπό την πίεση του Ορτέγκα πλάσαρε και ο Τζολάκης έδιωξε σε κόρνερ. Στο 32' ο Ολυμπιακός στην κόντρα επίθεση με τον Μάρτινς να βγαίνει στο τετ α τετ και να πλασάρει, όμως ο Κόστιτς βρίσκει την μπάλα τόσο ώστε να την στείλει κόρνερ. Στο 41' οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ. Σέντρα του Τσικίνιο, ο Ελ Κααμπί που έχει κάνει κίνηση στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας, παίρνει την κεφαλιά και κρεμάει τον Κόστιτς για το 0-1.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 0-1./

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Πρώτη ευκαιρία στον αγώνα για την Λαμία και πιο συγκεκριμένα στο 46' όταν το πλασέ του Βλαχομήτρου, απέκρουσε κόρνερ ο Τζολάκης. Στο 61' ο Έσε απείλησε με σουτ έξω από την περιοχή, απέκρουσε ο Κόστιτς και στην εξέλιξη της φάσης ο Βέλντε έκανε το σουτ με το δεξί και η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στο 79' δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Ροντινέι μετά από ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Ελ Κααμπί και ο Μαροκινός με πλασέ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση. Στο 81' τρίτο γκολ για τους ερυθρόλευκους. Ο Ελ Κααμπί έδωσε την ασίστ στον επερχόμενο Μαρτίνς μέσα στην περιοχή της Λαμίας και ο Πορτογάλος με πλασέ έκανε το 0-3. Στο 88' πλασέ του Μάρτινς, η μπάλα φεύγει άουτ.

Τελικό σκορ 0-3 και επόμενη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Παναιτωλικό το Σάββατο 14/9 στο ''Γ. Καραϊσκάκης''.

Λαμία (Μ. Σατσιάς): Κόστιτς, Λέο Αντράτε, Γιαννούτσος, Κορνέζος, Σαραμαντάς (65' Ραντόνια), Μέκιτς (65' Γκουιντό), Μπίκοφ, Νούνιεζ (76' Δοϊρανλής), Ρινγκ, Φουρτάδο, Βλαχομήτρος (83' Σιμόνι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Πιρόλα (55' Κάρμο), Ντόη, Ροντινέι (86' Κοστίνια), Στάμενιτς (86' Γκαρθία), Έσε, Τσικίνιο, Βέλντε (76' Μασούρας), Μαρτίνς, Ελ Κααμπί (86' Γιάρεμτσουκ).


Η βαθμολογία των παιχτών:

Τζολάκης -7

Ροντινέι -8

Πιρόλα -6

Ντόη -7

Ορτέγκα -7

Στάμενιτς -8

Τσικίνιο -8

Βέλντε -7

Μαρτίνς -9

Ελ Κααμπί -10


Κάρμο -8

Μασούρας -8

Κοστίνια -

Γκαρθία -

Γιάρεμπτσουκ -


Προπονητής:

 Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ -8


Στον Ολυμπιακό η Σταυρίνα Γαρυφάλλου!

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας του με την Σταυρίνα Γαρυφάλλου. Η νεαρή αθλήτρια εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας ξιφασκίας Γυναικών του συλλόγου.

Πρόκειται για μία παίκτρια με σπουδαίες διακρίσεις στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα.

Ατομικές διακρίσεις:

1η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νεανίδων (Satu Mare)

1η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νεανίδων (Samorin)

3η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νεανίδων (Μάντσεστερ)

5η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νεανίδων (Cabries)

11η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων (Πλόβντιβ)

10η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γυναικών (ομαδικό, Κρακοβία)

Για δεύτερη συνεχή χρονιά στην elite της ελληνικής ξιφασκίας και πρόκριση για το Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Νέων Γυναικών 2024-25

19 χρυσά μετάλλια σε ηλικιακά πρωταθλήματα

3 ασημένια μετάλλια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

4 χάλκινα μετάλλια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα


Οι δηλώσεις της παίχτριας στο osfp.gr: 

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα αγωνιστώ με τη φανέλα του Ολυμπιακού και περήφανη που εκπροσωπώ αυτήν την ομάδα και από το εξωτερικό. Ανυπομονώ να αρχίσει η καινούργια αγωνιστική σεζόν, φέρνοντας ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και αναδεικνύοντας τα ερυθρόλευκα χρώματα μέχρι και στην Αμερική, στην οποία βρίσκομαι για σπουδές. Ξεκινάμε δυναμικά, με το κεφάλι ψηλά».

Μεταγραφή για το μέλλον για τον Θρύλο! Στον Ολυμπιακό η Αναστασία-Μαρία Μπίκου!

Σε μία σπουδαία μεταγραφική επένδυση προχώρησε η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού. Ο Θρύλος απέκτησε την 16χρονη ταλαντούχα περιφερειακή Αναστασία-Μαρία Μπίκου, με τετραετές συμβόλαιο.

Δείτε την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Αναστασία-Μαρία Μπίκου. Η 16χρονη περιφερειακή (ημ. γέννησης 25/8/2008, 1,74μ.) υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο, τετραετούς διάρκειας και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας πόλο Γυναικών του συλλόγου.

Η Αναστασία-Μαρία Μπίκου ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το πόλο σε ηλικία έξι ετών, από τον ΠΑΟΚ, όπου ήταν έως την περσινή σεζόν (2023-24). Τα τελευταία χρόνια, εκτός από τα ηλικιακά πρωταθλήματα, είχε συμμετοχές και στην ομάδα Γυναικών του ΠΑΟΚ.

Με τις «μικρές» Εθνικές μας ομάδες, έχει κατακτήσει ένα ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κορασίδων στην Κροατία, αλλά και την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Κορασίδων στην Τουρκία.

Προηγούμενες ομάδες:

2014-24 ΠΑΟΚ


Δείτε τις δηλώσεις της παίχτριας στο osfp.gr:

«Είμαι πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη για τη μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό. Ευχαριστώ πολύ τους προπονητές της ομάδας, καθώς και τη διοίκηση του συλλόγου για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και την ευκαιρία που μου δίνουν. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα κορυφής, έχει πάντα υψηλούς στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη και για εμένα είναι μεγάλη τιμή να είμαι μέλος αυτής της προσπάθειας και να συνεισφέρω στην επίτευξή τους. Ευχαριστώ τους προπονητές μου, στα τόσα χρόνια στον ΠΑΟΚ και την διοίκηση του συλλόγου για την στήριξη που είχα. Εύχομαι υγεία σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες και πολλούς τίτλους στον Ολυμπιακό».


«Ευχαριστημένος από τη διάθεση και τον επαγγελματισμό των κοριτσιών»

Ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας για τη νέα αγωνιστική χρονιά, στην έδρα του ΑΟ Αμύντα, εμφανίστηκε ο Θάνος Νίκλας, σε δηλώσεις του.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» πρωταθλητριών Ελλάδας δήλωσε, αρχικά: «Δεύτερη εβδομάδα προετοιμασίας και δώσαμε, σήμερα, το πρώτο φιλικό μας. Θέλαμε να δούμε κάποια πράγματα που δουλεύουμε στην προπόνηση και μπορώ να πω, ότι είμαστε ευχαριστημένοι από το επίπεδο μας και από την εικόνα που είδαμε. Τα φιλικά είναι για δοκιμές, δεν έχει σημασία το σκορ. Να μπουν και οι ξένες στο 100% και θα αρχίσουμε να ολοκληρώνουμε τη μορφή μας και επιθετικά, αλλά και αμυντικά. Είμαι ευχαριστημένος από τη διάθεση, το πρόσωπο και τον επαγγελματισμό που δείχνουν τα κορίτσια, τόσο στις προπονήσεις, όσο και στο σημερινό φιλικό. Είναι πολύ σημαντικό, καθώς διανύουμε και τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού. Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι και είμαι ευχαριστημένος, που τα κορίτσια του αντιλαμβάνονται από την πρώτη μέρα. Υγεία να έχουμε, να βγει η προετοιμασία και όλα θα πάνε καλά».

Και πρόσθεσε ο κόουτς του Θρύλου: «Αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε σε σχέση με πέρυσι, είναι το ύψος που είχαμε. Προσπαθήσαμε να το ενισχύσουμε, να ψηλώσουμε και στην περιφέρεια, στα γκαρντ. Θέλουμε να ενισχύσουμε την ταχύτητά μας συγκριτικά με πέρυσι, να παίξουμε περισσότερο στο τρανζίσιον, στον αιφνιδιασμό. Είδαμε ένα δείγμα, σήμερα. Χρειάζεται χρόνος για να περάσουμε στο 100% αυτή τη φιλοσοφία. Αυτό ξεκινάει από την άμυνά μας και το πόσο πιεστικοί και καλοί είμαστε σε αυτό».


Πηγή: osfp.gr

Πρώτη φιλική νίκη για τις ερυθρόλευκες! Ολυμπιακός-ΑΟ Αμύντα 84-36 (μπάσκετ γυναικών, φιλικό)

Με το «δεξί» στα φιλικά προετοιμασίας της, για τη νέα σεζόν, «μπήκε» η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, η οποία επικράτησε εύκολα του ΑΟ Αμύντα εκτός έδρας. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας πέρασαν με 84-36 από την έδρα του ΑΟ Αμύντα, στο πρώτο «τεστ», με «φόντο» την αγωνιστική χρονιά 2024-25, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

Στο εκτός έδρας φιλικό με τη «νεοφώτιστη» -στην Α1- ομάδα, οι «ερυθρόλευκες», που αγωνίστηκαν, φυσικά, χωρίς την Αγγελική Νικολοπούλου και τις Ρεμπέκα Τόμπιν και Μέριτ Χέμπε (ατομικό πρόγραμμα), παρά τις πολλές δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα, παρουσίασαν πολύ θετικό πρόσωπο, έπαιξαν σπουδαία άμυνα και έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη με +48.

Στα θετικά, η πολύ καλή εμφάνιση των Ιβάνα Ράτζα και Ελένη Πηλακούτα, στο πρώτο τους ματς (έστω και ανεπίσημο) με τη φανέλα του Θρύλου, καθώς ήταν μεταξύ αυτών που ξεχώρισαν στο εκτός έδρας φιλικό με τον ΑΟ Αμύντα.

Υπενθυμίζεται, ότι η Κίρα Λάμπερτ αναμένεται στην Ελλάδα, στις 4/9, για να ενσωματωθεί και αυτή στην προετοιμασία του Ολυμπιακού για την ιστορική σεζόν 2024-25, των 100 χρόνων.

Δηλώσεις:

Ευγενία Κολλάτου: «Οι εντυπώσεις από το πρώτο φιλικό της σεζόν είναι αρκετά θετικές. Προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματα μας. Περιμένουμε να ενσωματωθούν και οι ξένες παίκτριες, ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται, ώστε να είμαστε έτοιμες. Το σταφ έχει διαχειριστεί πολύ καλά την προετοιμασία και θα είμαστε απόλυτα φορμαρισμένες στην έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων».


Πηγή: osfp.gr

Στην ΑΕΛ o Ραφαήλ Σγουρός από τον Ολυμπιακό β'!

Αποχώρησε από τον Ολυμπιακό β' ο Ραφαήλ Σγουρός, ο οποίος βρήκε νέα ομάδα στην Super Leeague 2. Ο λόγος για την ΑΕΛ, που ανακοίνωσε την απόκτηση του Έλληνα Μέσου, για 1+1 χρόνια τον 20χρονο μέσο που θα συμβάλλει στην προσπάθεια που θα κάνει ο σύλλογος για την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Σγουρός αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό β' σε 28 παιχνίδια και έχοντας πετύχει και 1 γκολ. Η χρηματιστηριακή αξία του παίχτη είναι στις 150.000 ευρώ.

Δείτε την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση του Ραφαήλ Σγουρού, o οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα μας για 1+1 χρόνο. Είναι 20 ετών, γεννημένος το 2004 και αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου.

Ο νεαρός ταλαντούχος μέσος αναδείχτηκε από τις ακαδημίες του Άρη και την σεζόν 2022-2023 έκανε και πέντε συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα. Στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό και την περσινή σεζόν με τον Ολυμπιακό Β΄ είχε 28 συμμετοχές, ενώ πέτυχε και 1 γκολ.

Του ευχόμαστε να είναι υγιής, να έχει μια παραγωγική χρονιά και να βοηθήσει την ΑΕΛ στο στόχο της ανόδου στην Super League».

Επίσημα στην Αλ Καλίτζ ο Κώστας Φορτούνης!

Την καριέρα του στην Σαουδική Αραβία ξεκίνησε και επίσημα ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, έπειτα από 10 χρόνια. 

Με την Αλ Καλίτζ να ανακοινώνει επίσημα την απόκτηση του πρώην άσου και αρχηγού του Ολυμπιακού με ένα ωραίο βίντεο.

Ο Φορτούνης ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2014 από την Καϊζερσλάουτερν και όλα τα χρόνια στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε σε 343 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πετύχει 94 γκολ και βγάζοντας και 106 ασίστ. Ενώ με τον Ολυμπιακό β' αγωνίστηκε σε 2 παιχνίδια και έχοντας και 1 γκολ. Η χρηματιστηριακή αξία του παίχτη είναι τα 3.000.000 ευρώ.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Καραπαπάς: «Αυτή ήταν η πρόταση του Ολυμπιακού στον Ποντένσε»

 

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ήταν ένας μεγάλος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, αλλά ο Πορτογάλος εξτρέμ θα συνεχίσει την καριέρα του, στην Αλ Σαμπάμπ.

Mε αφορμή τον ντόρο που έγινε για την περίπτωση του Πορτογάλου εξτρέμ, ο Δ' Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς μέσω του λογαριασμού του στα social media, αποκάλυψε την μεταγραφική πρόταση του Ολυμπιακού στον Ντάνιελ Ποντένσε, αλλά και όσα ζητούσε ο ίδιος ο παίχτης.

Δείτε την ανάρτηση του:







Ο Ολυμπιακός ευχαρίστησε τον Καλαβρό, που συνεχίζει στο προσωπικό επιτελείο του Αντετοκούνμπο!

Ο Μάικ Καλαβρός αποχωρεί από τον Ολυμπιακό, μετά από έξι χρόνια, καθώς θα αναλάβει την εκγύμναση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι, με τους ερυθρόλευκους να τον ευχαριστούν για την προσφορά του στην ομάδα.

Δείτε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θέλει να ευχαριστήσει τον Μιχάλη Καλαβρό για την προσφορά του στον Σύλλογο από το 2018. Η συνεισφορά του στην επίτευξη των στόχων μας ήταν σημαντική.

Καλή συνέχεια Μάικ!».


Γκαρθία: «Να δείξω σε όλους πως έχω έρθει εδώ για να βοηθήσω πραγματικά»

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στη Λαμία από την τοπική ομάδα, για την 3η αγωνιστική της Super League και ο Ντάνι Γκαρθία μίλησε για την επανένωση του με τον Μεντιλίμπαρ, τις πρώτες του εντυπώσεις από την χώρα μας και φυσικά για την προσεχή αναμέτρηση με την Λαμία.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τις πρώτες εντυπώσεις από την Ελλάδα: «Και εγώ και η οικογένεια μου είμαστε πολύ ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι με την επιλογή μας να έρθουμε στην Ελλάδα και να γνωρίσουμε αυτή την όμορφη χώρα. Επίσης είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτόν τον πολύ μεγάλο σύλλογο. Το επίπεδο είναι πολύ ψηλό σε όλα τα πράγματα και μπορώ να συγκρίνω τον Ολυμπιακό μόνο με τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη».

Για την επανένωση του με τον Μεντιλίμπαρ: «Είναι πολύ ευχάριστο και πολύ σπουδαίο ένας προπονητής να σε πιστεύει και να θέλει να συνεργαστεί ξανά μαζί σου, όμως από κει και πέρα πρέπει και εγώ να του αποδείξω πως δεν έχει κάνει λάθος και να δείξω σε όλους, στον κόσμο, στον σύλλογο, στους συμπαίκτες μου πως έχω έρθει εδώ για να βοηθήσω πραγματικά».

Για το ματς με τη Λαμία: «Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και αυτό θα το καταφέρουμε μόνο αν αποφύγουμε τα λάθη απέναντι σε ομάδες που απαγορεύεται να κάνουμε λάθη. Έχουμε μελετήσει τη Λαμία και έχουμε δει πως είναι μια καλή ομάδα, μια δυνατή ομάδα. Ξέρουμε πως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο και να πάρουμε τη νίκη παίζοντας καλό ποδόσφαιρο».

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Μεντιλίμπαρ: «Θέλουμε μόνο τους παίκτες που χρειαζόμαστε»

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Λαμία απέναντι στην τοπική ομάδα, με στόχο το 3/3 στην Super League και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με δηλώσεις του, να στέκεται, τόσο στο επερχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, όσο και στο κεφάλαιο μεταγραφές.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον στόχο του τρία στα τρία: “Ο στόχος είναι να κερδίζουμε πάντα, όλα τα παιχνίδια και μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε. Μέχρι τώρα ο στόχος ήταν οι νίκες, όμως πλέον αρχίζουμε να ζητάμε περισσότερα γιατί ναι κερδίσαμε παίζοντας άλλες φορές καλά και άλλες όχι. Τώρα θέλουμε πάλι να κερδίσουμε αλλά έχουμε περισσότερες απαιτήσεις”.

Για το πού χρειάζεται βελτίωση η ομάδα: “Θέλω να είμαστε πιο επιθετικοί και να βρισκόμαστε πολύ περισσότερη ώρα στο μισό του αντιπάλου. Δεν θέλω να κρατάμε τη μπάλα στο δικό μας μισό και να χάνουμε χρόνο. Αυτά είναι πράγματα που τα κάναμε πέρσι και τα κάναμε πολύ καλά, αλλά φέτος δυσκολευόμαστε για την ώρα.

Η αλήθεια είναι πως όλο αυτό πρέπει να το δουλέψεις πάρα πολύ γιατί πέρασαν οι διακοπές, πέρασε ένα πολύ μεγάλο διάστημα και βλέπουμε πως πρέπει να δουλέψεις πάρα πολύ για να μπορέσεις να βάλεις ξανά στο μυαλό των παικτών την ιδέα του παιχνιδιού. Πολλές φορές δεν μας αρέσει να είμαστε τόσο επιθετικοί. Ίσως είναι πιο δύσκολο, ίσως προσπαθούμε αλλά δεν μας βγαίνει. Το σίγουρο είναι πως πρέπει όλοι οι παίκτες να το δουλέψουν και να το κατακτήσουν ξανά, όπως έκαναν πέρσι”.

Για τα μεταγραφικά: “Πρέπει να δουλεύουμε με αυτούς που έχουμε. Πρέπει γενικώς να γίνει κατανοητό πως δεν θέλουμε να έρθουν παίκτες απλά για να γεμίσουμε, όμως μεταφορικά λέω συνήθως, την ντουλάπα μας. Γιατί η ντουλάπα μας δεν θέλουμε να έχει πάρα πολλά ρούχα. Θέλουμε να έχει τα ρούχα που χρειαζόμαστε να φοράμε. Επομένως θέλουμε μόνο τους παίκτες που χρειαζόμαστε”.

Η αποστολή του Ολυμπιακού για τον αγώνα με την Λαμία!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Λαμία εκτός έδρας για την 3η αγωνιστική της Super League. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να κάνουν το 3/3 πριν την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας, όπου βρίσκεται για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στους ερυθρόλευκους, ο Νταβίντ Κάρμο, αντίθετα εκτός έμεινε λόγω τραυματισμού ο Παναγιώτης Ρέτσος.

Δείτε αναλυτικά την αποστολή του Ολυμπιακού:

Πασχαλάκης, Τζολάκης, Αναγνωστόπουλος, Ορτέγα, Μπιανκόν, Πιρόλα, Κάρμο, Κοστίνια, Ροντινέι, Ντόι, Στάμενιτς, Μάρτινς, Βέλντε, Γκαρθία, Τσικίνιο, Έσε, Μουζακίτης, Ελ Καμπί, Γιάρεμτσουκ, Μασούρας, Κωστούλας.

Ο προπονητής της Γουλβς επιβεβαίωσε ότι ο Ντάνιελ Ποντένσε είναι πολύ κοντά στην Αλ Σαμπάμπ!

Ο Ντάνιελ Ποντένσε αποτέλεσε τον μεγάλο μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού για το φετινό καλοκαίρι ωστόσο μετά τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, ήρθαν και αυτές του προπονητή της Γουλβς, Γκάρι Ο' Νιλ για να επιβεβαιώσουν ότι το μέλλον του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού δεν θα είναι στον Ολυμπιακό.

Ο έμπειρος κόουτς παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι της Γουλβς με την Νότιγχαμ ότι ο 28χρονος μεσοεπιθετικός βρίσκεται πολύ κοντά στη μεταγραφή του στην Αλ Σαμπάμπ.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ο Ντάνιελ είναι κοντά στο να φύγει. Είχε μια εξαιρετική προσφορά για αυτόν και την οικογένειά του. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και φαίνεται ότι κάτι θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή».

Μαρινάκης για Ποντένσε: «Αυτά που ζητάει και όπως σκέφτεται, το κάνει δύσκολο»

Δηλώσεις έκανε μετά το τέλος της κλήρωσης ο ηγέτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο Μαρινάκης αναφέρθηκε στους αντιπάλους του Ολυμπιακού στο Europa League, ενώ αναφέρθηκε και στον Ποντένσε λέγοντας ότι όπως σκέφτεται είναι δύσκολο να γυρίσει στην ομάδα.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Δεν υπάρχουν εύκολες κληρώσεις, πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλους τους αντιπάλους με σοβαρότητα και εμείς να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και την εμπειρία που έχουμε από πολλούς ευρωπαϊκούς αγώνες, να πάρουμε καλά αποτελέσματα εκτός έδρας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί και έτοιμοι, τώρα μετά την επιτυχία μας στο Conference League οι αντίπαλοι μας υπολογίζουν πολλοί περισσότερο και θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι.

Θα πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο απ' ότι είχαμε κάνει μέχρι σήμερα, να έχουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή, στους παίκτες μας. Λίγο υπομονή γιατί θέλουμε να έχουμε τα νέα παιδιά μαζί μας, να δώσουμε χρόνο και σε αυτά τα παιδιά να μπορέσουν να δείξουν τι μπορούν να κάνουν σε υψηλότερο επίπεδο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να πάμε όσο καλύτερα γίνεται στην Ευρώπη.

Γιατί όχι, όταν ο τελικός αυτός είναι στο σπίτι του Ερνέστο, γιατί να μην πάμε all the way. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και να είμαστε αισιόδοξοι, όταν μιλούσα για ευρωπαϊκά όνειρα, ορισμένοι χλεύαζαν.

Είδατε ότι ο Ολυμπιακός έχει γευτεί και μεγάλες νίκες και το ευρωπαϊκό Κύπελλο το αξίζαμε. Οι αντίπαλοι ήταν πολύ μεγάλες ομάδες. Συνεχίζουμε το ίδιο δυνατοί, με ακόμη περισσότερες επιτυχίες.

Δεν ήταν μόνο η επιτυχία του Conference League, είμαστε η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που πανηγυρίσαμε δύο τίτλους. Ο Ολυμπιακός έχει μπει μέσα στα σπίτια τα ευρωπαϊκά, ακόμα και στη Βραζιλία 40 χιλ. κόσμος ζητωκραύγαζε για την ομάδα τους , αλλά είδαν τον Ολυμπιακό να παίζει πολύ καλά μέσα στο σπίτι τους. Έχουμε πετύχει κάτι πολύ σπουδαίο για τον τόπο μας, θα ήθελα να υπάρξει συνέχεια και από τις άλλες ομάδες. Είδαμε και ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή πορεία πέρυσι, είδαμε τον Παναθηναϊκό που κέρδισε και προχωράει στην Ευρώπη. Οι υγιείς φίλαθλοι να έχουν το καλό του ποδοσφαίρου στο νου τους».

Για Ποντένσε και μεταγραφές: «Εμείς μέχρι τελευταία στιγμή ψάχνουμε για κάτι καλό, κάτι πολύ καλό και το έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Όλο το καλοκαίρι ακούμε ονόματα, εμείς μπορεί να διαψεύδουμε μια δύο φορές αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά μας.

Αναφορικά με το θέμα του Ποντένσε, μέχρι σήμερα τον περιμέναμε αλλά και αυτά που ζητάει και ο τρόπος που σκέφτεται το έχει κάνει πάρα πολύ δύσκολο. Οι προσφορές που έχουμε δώσει είναι εξωπραγματικές για τα ελληνικά δεδομένα.

Θα πρέπει να μην ξεφεύγουμε, να έχουμε τον νου μας σε αυτόν και να ψάξουμε και για άλλες λύσεις. Μην ξεχνάμε έχουμε και στην ομάδα μας παίκτες που έχουν ξεχωρίσει αλλά και τα νέα παιδιά».

Οι 8 αντίπαλοι του Θρύλου στο Europa League!

Τους αντιπάλους του στη League Phase του Europa League έμαθε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι απέφυγαν τα μεγαθήρια, ωστόσο έχουν να δώσουν μερικά πολύ δυνατά και απαιτητικά παιχνίδια για να διεκδικήσουν την παρουσία τους στη φάση των ''16'' του Europa League.

Από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας η κληρωτίδα έκανε το χατίρι στον Ολυμπιακό, καθώς οι απέφυγε μεγαθήρια όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τότεναμ και θα αντιμετωπίσουν τις Ρέιντζερς και Πόρτο από το πρώτο pot.

Από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, στο οποίο βρισκόταν και ο ίδιος, η κληρωτίδα έφερε στον Ολυμπιακό τις Μπράγκα και Λιόν. Το τρίτο pot έφερε στον δρόμο των ερυθρόλευκων τις Καραμπάγκ και Μάλμε, ενώ από το τέταρτο pot ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τις Τβέντε και Στεάουα Βουκουρεστίου.

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στη League Phase του Europa League:

Ρέιντζερς (Γεώργιος Καραϊσκάκης)

Πόρτο (Εκτός έδρας)

Μπράγκα (Γεώργιος Καραϊσκάκης)

Λιόν (εκτός έδρας)

Καραμπάγκ (Γεώργιος Καραϊσκάκης)

Μάλμε (εκτός έδρας)

Τβέντε (Γεώργιος Καραϊσκάκης)

Στεάουα Βουκουρεστίου (εκτός έδρας)

Ξεκίνημα με γυμναστήριο!

Την σκληρή δουλειά, για τη σεζόν 2024-25, ξεκίνησε η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού στο γυμναστήριο του κλειστού του Ρέντη «Μ. Μερκούρη».

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (28/8) απόγευμα, ο Θρύλος, με απούσες τις Μαριαλένα Αρτακιανού και Μπιάνκα Φαριόλ (τη Δευτέρα 2/9 στην Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της με την Εθνική Αργεντινής) συγκεντρώθηκε στο Ρέντη και με γυμναστήριο και πρόγραμμα ενδυνάμωσης, άρχισε την προετοιμασία του, για τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Την επόμενη βδομάδα, παρουσία του κόουτς Λορέντζο Μιτσέλι και όλων των αθλητριών στο Ρέντη, οι «ερυθρόλευκες» θα «πατήσουν» τάραφλεξ και θα ξεκινήσουν και επίσημα την προετοιμασία τους για τη σεζόν 2024-25.


Πηγή: osfp.gr

«Θα τα δώσουμε όλα για την οικογένεια του Ολυμπιακού»

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού και την -έως τώρα- προετοιμασία για τη νέα σεζόν μίλησε ο Μαχντί Τζέλβε Γκαζιάνι, ο οποίος τόνισε: «Υπέροχο το κλίμα στις προπονήσεις, θα μας βοηθήσει στη δουλειά μας, να... δέσουμε το συντομότερο».

Αρχικά, ο διεθνής Ιρανός κεντρικός των «ερυθρόλευκων» νταμπλούχων δήλωσε: «Πρώτα από όλα, είμαι τόσο ενθουσιασμένος που ήρθα στον Ολυμπιακό. Σε αυτή την τόσο μεγάλη ομάδα! Εχω ακούσει πολλά υπέροχα πράγματα για τον Ολυμπιακό. Είμαι πολύ χαρούμενος, πραγματικά. Ξέρω, επίσης, ότι φέτος, είναι τα 100 χρόνια του συλλόγου και αυτό είναι πολύ πιο ωραίο για μένα, να βρίσκομαι εδώ σε αυτή την ιστορική σεζόν. Ελπίζω, να είμαστε επιθετικοί και να διεκδικήσουμε όλους τους στόχους που έχουμε. Ανυπομονώ να δω τους οπαδούς μας και μαζί, να διεκδικήσουμε κάθε τρόπαιο».

Και πρόσθεσε ο νέος μπλοκέρ του Θρύλου: «Είναι αλήθεια, ότι στην ομάδα έχουμε μεγάλα ονόματα, έχουμε σπουδαίους παίκτες και το κυριότερο, έχουμε υπέροχο κλίμα στις προπονήσεις. Αυτό είναι τόσο ωραίο! Και μπορεί να μας βοηθήσει πολύ στη δουλειά μας, ώστε να βελτιωθούμε και να... δέσουμε το συντομότερο. Προχωράμε βήμα-βήμα. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για όλους τους φιλάθλους μας και την οικογένεια του Ολυμπιακού. Θα τα δώσουμε όλα».


Πηγή: osfp.gr

«Ο Κουαμέ είπε όχι στον Ολυμπιακό, συνεχίζει στην Φιορεντίνα»

Ο Κριστιάν Κουαμέ, ο 26χρονος Ιβοριανός εξτρέμ που ξεχώρισε στον τελικό του Conference League με τη Φιορεντίνα, συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αλλά οι εξελίξεις δεν ήταν θετικές για τον Ολυμπιακό. 

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Ιταλού ρεπόρτερ, Νικολό Σίρα, ο Ολυμπιακός είχε επαναφέρει την υπόθεση του Κουαμέ στο προσκήνιο μετά τον τελικό του Conference League, καταθέτοντας μια επίσημη πρόταση στη Φιορεντίνα για την απόκτηση του παίκτη, με την ιταλική ομάδα να απαντάει αρνητικά στην πρόταση του Ολυμπιακού. 

Ο Κουαμέ που διαθέτει ιταλικό διαβατήριο με την Φιορεντίνα έχει αγωνιστεί σε 127 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πετύχει 10 γκολ και βγάζοντας και 17 ασίστ. Ενώ ήταν εξαιρετικός και στην Άντερλεχτ όπου είχε δοθεί δανεικός έχοντας αγωνιστεί σε 36 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πετύχει 13 γκολ και βγάζοντας και 10 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός, αν και δεν κατάφερε να εντάξει τον Κουαμέ στο ρόστερ του, συνεχίζει την αναζήτηση ενίσχυσης για την τρέχουσα περίοδο, με το βλέμμα στραμμένο σε άλλες προοπτικές.

Στο Ιράν και στην Σεπαχάν ο Αμπουμπακάρ Καμαρά!

Στην Σεπαχάν του Ιράν θα συνεχίσει την καριέρα του ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Ο διεθνής επιθετικός από την Μαυριτανία αγωνιζόταν στην Αλ Τζαζίρα από τη στιγμή που έφυγε από τον Ολυμπιακό και πλέον θα αγωνίζεται στην Σεπαχάν ως το καλοκαίρι του 2025.

Αυτή είναι η 10η ομάδα στην καριέρα του 29χρονου που έχει αγωνιστεί επίσης σε Αρη, Φούλαμ, Αμιέν, Μαλάτιασπορ, Κορτράικ, Ντιζόν και Μονακό

Ο Καμαρά με τον Ολυμπιακό είχε αγωνιστεί σε 6 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, δίχως να πετύχει κάποιο γκολ. Οι ερυθρόλευκοι τον είχαν αγοράσει το καλοκαίρι του 2022 από τον Άρη. Η χρηματιστηριακή αξία του παίχτη είναι στο 1.000.000 ευρώ.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

Συνεχίζει στην Πολωνία και την Σταλ Μίελετς ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης!

Κάτοικος Πολωνίας θα είναι από την νέα σεζόν ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης, με τη Σταλ Μιέλετς να ανακοινώνει την απόκτησή του.

Ο Έλληνας αμυντικός ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για έναν χρόνο, ενώ στη συμφωνία προβλέπεται και οψιόν ανανέωσης για μία σεζόν ακόμα.

Ο 23χρονος στόπερ ανήκε για μια τριετία στους ερυθρόλευκους, όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα όπου έπαιξε σε τρεις αγώνες με αποτέλεσμα να αναζητήσει μια ευκαιρία στο εξωτερικό.

Ο Μπαγκαλιάνης με τον Ολυμπιακό β' έπαιξε σε 61 παιχνίδια, έχοντας πετύχει 2 γκολ και βγάζοντας και 4 ασίστ. Οι ερυθρόλευκοι τον είχαν αποκτήσει το καλοκαίρι του 2021 από τον Άρη. Η χρηματιστηριακή αξία του παίχτη είναι στις 500.000 ευρώ.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

Κλείνει στη Λιόν ο Ζαχά που απασχόλησε τον Ολυμπιακό!

Ο Γουιλφρίντ Ζαχά ο οποίος απασχόλησε τον Ολυμπιακό, αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στη Λιόν αφού ήρθε σε συμφωνία με τον γαλλικό σύλλογο.

Σύμφωνα με τον έγκυρο δημοσιογράφο της «Athletic», Ντέιβιντ Ορνστάιν, η Λιόν φτάνει σε συμφωνία με τη Γαλατασαράι για τον 32χρονο μεσοεπιθετικό.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πώς ο παίκτης δεν θα μπορούσε να γυρίσει στην Αγγλία διότι έχει ανοιχτά ζητήματα με την εφορία εκεί.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Σενάρια από την Τουρκία για τον Ανταλιάλι της Γαλατασαράι σύμφωνα με τους Τούρκους!

Σύμφωνα με νέα δημοσίευμα από την Τουρκία, βγήκε σενάριο ότι οι ερυθρόλευκοι έκαναν επίσημη κρούση στον Ταϊλάν Ανταλιάλι της Γαλατά.

Ο 29χρονος χαφ ήταν δανεικός στη Σαμσουνσπόρ πέρσι και είχε 26 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και έχοντας πετύχει με 2 γκολ. Με τη Γαλατασαράι είχε παίξει σε 102 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πετύχει 2 γκολ και βγάζοντας και 8 ασίστ, ενώ είναι διεθνής 9 φορές με την εθνική Τουρκίας.

Ενώ στο παρελθόν ο Τούρκος μέσος είχε αγωνιστεί και στις Ερζούρουμσπορ, Μπούκασπορ, Άνκαραγκιουτζου, Χατσέτεπε, Ερσίγεσπορ Καισάρειας και Γκεντσλερμπιρλιγί.



Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο νέο Europa League!

Συμπληρώθηκε το παζλ της νεοσύστατης League Phase του Europa League. Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι για Ολυμπιακό.

Στη League Phase του νέου Europa League θα συμμετέχουν 36 ομάδες, χωρισμένες σε 4 γκρουπ. Κάθε ένα, αποτελούμενο από 9 ομάδες. Τονίζεται πως ομάδες από την ίδια χώρα δεν μπορούν να παίξουν μεταξύ τους.

Κάθε ομάδα αντιμετωπίζει δύο αντιπάλους από κάθε γκρουπ – τον έναν εντός έδρας και τον άλλον εκτός. Έτσι δίνει οκτώ αγώνες στην πρώτη φάση με ισάριθμους διαφορετικούς αντιπάλους. Η αρχή γίνεται στις 25-26 Σεπτεμβρίου 2024 και η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 30 Ιανουαρίου 2025 ενώ η βαθμολογία είναι ενιαία και συγκεντρωτική.

Η κλήρωση για το ποιοι θα βρεθούν στο διάβα του Ολυμπιακού, αλλά και του ΠΑΟΚ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 14:00 ώρα Ελλάδος.

Δείτε τους υποψήφιους αντιπάλους του Ολυμπιακού:


Pot 1:

Ρόμα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πόρτο

Άγιαξ

Ρέιντζερς

Άιντραχτ

Λάτσιο

Τότεναμ

Σλάβια Πράγας


Pot 2:

Σοσιεδάδ

Άλκμααρ

Μπράγκα

Ολυμπιακός

Λυών

ΠΑΟΚ

Φενέρμπαχτσε

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Φερεντσβάρος


Pot 3:

Καραμπάγκ

Γαλατάσαραϊ

Βικτόρια Πλζεν

Μπόντο Γκλιμτ

Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ

Ντιναμό Κιέβου

Λουντογκόρετς

Μίντιλαντ

Μάλμε


Pot 4:

Μπιλμπάο

Χόφενχαϊμ

Νις

Άντερλεχτ

Τβέντε

Μπεσίκτας

Στεάουα Βουκουρεστίου

Ρίγας

Έλφσμποργκ

Στα Βοτσαλάκια η πρώτη των πρωταθλητριών!

Στην ιστορική σεζόν 2024-25, των 100 χρόνων, «μπαίνει» η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, την προσεχή Δευτέρα (2/9). Τρεις μήνες μετά την κατάκτηση του 11ου διαδοχικού πρωταθλήματος και 15ου συνολικά, τα κορίτσια του Θρύλου επιστρέφουν στις προπονήσεις και ξεκινούν την προετοιμασία τους για τη νέα αγωνιστική χρονιά, με υψηλές φιλοδοξίες σε Ελλάδα και LEN Champions League.

Το πρώτο «ραντεβού» των «ερυθρόλευκων» πρωταθλητριών Ελλάδας, για τη σεζόν 2024-25, είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας, στις 18:30, στο κολυμβητήριο στα Βοτσαλάκια, υπό τις οδηγίες του κόουτς Δημήτρη Κραβαρίτη.

Από την «πρώτη» της φετινής προετοιμασίας στα Βοτσαλάκια θα απουσιάσουν οι διεθνείς πολίστριες του Ολυμπιακού, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Βάσω Πλευρίτου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ειρήνη Νίνου, Μάια Ραϊκρόου και Άμπι Άντριους (έχουν επιπλέον άδεια).

Η διεθνής με την Εθνική Γαλλίας τερματοφύλακας θα φτάσει στη χώρα μας, την άλλη βδομάδα (Τετάρτη 4/9) και θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Θρύλου, την Πέμπτη (5/9), ενώ η Αυστραλή περιφερειακή θα έρθει λίγο αργότερα, στα μέσα Σεπτεμβρίου (17/9).


Πηγή: osfp.gr

«Πρώτος στόχος το Super Cup, ξεχωριστή η φετινή σεζόν»

Τον απολογισμό του για την έως τώρα προετοιμασία της ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή, για τη σεζόν 2024-25, έκανε ο Σάββας Σάββας, μέσω δηλώσεών του.

Ο διεθνής χαντμπολίστας του Θρύλου δήλωσε, αρχικά: «Πλησιάζουμε, σιγά-σιγά, στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας μας. Μέχρι τώρα, η ομάδα έχει δουλέψει πάρα πολύ σε υψηλούς ρυθμούς. Οι καινούριοι παίκτες έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο σύνολο της ομάδας και είναι πολύ συνειδητοποιημένοι στους στόχους του Ολυμπιακού. Η προετοιμασία έχει κυλήσει πολύ καλά στον τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε να παίξουμε και δουλεύουμε καθημερινά. Σιγά-σιγά, αρχίζει και μας βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Αυτό φάνηκε και στα τρία πολύ δυνατά φιλικά που κάναμε στα Σκόπια, όπου μας έκαναν πολύ καλό, στο να δέσουμε σαν ομάδα. Και φυσικά, να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Σίγουρα, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, αλλά μέχρι τώρα, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα και τη δουλειά που γίνεται. Φέτος, είναι μια ιστορική χρονιά, έχουμε τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού και αναγνωρίζουμε όλοι, πόσο ξεχωριστή θα είναι αυτή η σεζόν».

Για τους στόχους των «ερυθρόλευκων» τη νέα αγωνιστική χρονιά, ο Σάββας ανέφερε: «Θέλουμε να ξεκινήσουμε με τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, που είναι το Super Cup και στη συνέχεια, στόχος της ομάδας μας είναι και οι υπόλοιποι εγχώριοι τίτλοι, αλλά και μία πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η φετινή χρονιά, ώστε να μπορέσουμε να παίξουμε πάλι μπροστά στον κόσμο μας, κάτι που είναι πολύ ξεχωριστό κάθε φορά».


Πηγή: osfp.gr

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια διαρκείας στο μπάσκετ! Sold Out ανακοίνωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός!

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια διαρκείας που είχε βγάλει η ΚΑΕ Ολυμπιακός! Καθώς μέσα σε λίγη ώρα έκαναν φτερά τα 902 εισιτήρια διαρκείας που είχαν μείνει από παλιούς κατόχους.

Ο αριθμός των καρτών διαρκείας του Θρύλου έφτασε αυτόν της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου και όλα δείχνουν ότι θα ανοίξουν κι άλλα τμήματα, καθώς υπάρχει αυξημένη ζήτηση από τον κόσμο.

Οι ερυθρόλευκοι οπαδοί στην ιστορική σεζόν 2024-25 για τα 100 χρόνια του Συλλόγου, έχουν ακόμα μεγαλύτερα όνειρα, για αυτό και βρίσκονται έμπρακτα στο πλευρό της ομάδας.

Βέβαια να τονίσουμε ότι για άλλη μία φορά εκτέθηκαν οι γνωστοί άγνωστοι που πριν λίγες μέρες έλεγαν ότι τα εισιτήρια του Ολυμπιακού θα είναι λιγότερα από 5.000.

Δείτε την ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει πως μέσα σε ελάχιστα λεπτά εξαντλήθηκαν τα 902 εισιτήρια διαρκείας (για τη σεζόν 2024-25) που βγήκαν σήμερα (29/08) προς διάθεση σε νέους κατόχους.

Συνολικά φτάσαμε τον περσινό αριθμό των 7.000, ωστόσο, λόγω της τεράστιας ζήτησης η κατάσταση θα αξιολογηθεί και αν υπάρξει περιθώριο, θα εκδοθούν επιπλέον κάρτες διαρκείας σε νέα τμήματα.

Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ στον φίλαθλο κόσμο μας, που και φέτος δείχνει εμπράκτως τη στήριξή του στην ομάδα!

Πάμε να δώσουμε τη μάχη μας ΜΑΖΙ!».

Δείτε την προπαγάνδα του γνωστού σάιτ:



Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Πόσο ρόμπες εκεί στο βοθρόσαιτ;

 

Ότι ήταν ρόμπες είναι γνωστό σε όλους εδώ και χρόνια, αλλά πλέον έχουν ξεφύγει για τα καλά. Ο λόγος για το γνωστό σε όλους μας SDNA το οποίο σήμερα πανηγυρίζει -και καλά κάνει- για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Conference League.

Μόνο που αυτοί οι κύριοι ξεχνάνε κάτι πολύ βασικό ότι ο Ολυμπιακός την εν λόγω διοργάνωση πριν τρεις ακριβώς μήνες την κατέκτησε και τότε κάποιοι ειρωνεύονταν και έλεγαν για ...milko Cup. Αλλά σήμερα που ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Λανς με 2-0, μην παίζοντας και καμία ιδιαίτερη μπάλα, είναι ο πρέσβης και ο Panathinaikos, ο οποίος είναι ο ...μόνος που πετυχαίνει αυτές τις επιτυχίες. 

Δηλαδή για τους τύπους αυτούς η πρόκριση στους ομίλους μίας διοργάνωσης, είναι μεγαλύτερη επιτυχία από την κατάκτηση.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Νέο ''μπαμ'' στον Ερασιτέχνη! Στον Θρύλο η Ιβάνα Βάνιακ!

Μία πολύ μεγάλη μεταγραφική κίνηση ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός, ανακοινώνοντας την απόκτηση της Ιβάνα Βάνιακ! Ο Ερασιτέχνης Θρύλος ανακοίνωσε την απόκτηση της σπουδαίας Γερμανίδας με ρίζες από την Κροατία. Η Βάνιακ που αγωνίζεται ως ακραία έχει τεράστια εμπειρία από μεγάλα πρωταθλήματα και είναι διεθνής με την εθνική Γερμανίας.

Δείτε την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Ιβάνα Βάνιακ.

Η διεθνής Γερμανίδα, με ρίζες από την Κροατία, ακραία (ημ. γέννησης 30/5/1995, 1,93μ.) υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας βόλεϊ Γυναικών του συλλόγου. Η Ιβάνα Βάνιακ έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στην Allianz MTV Stuttgart με την οποία κέρδισε το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Super Cup Γερμανίας, ενώ τη διετία 2020-22, ήταν στο κορυφαίο γαλλικό πρωτάθλημα, φορώντας τη φανέλα της ASPTT Mulhouse.

Στη Γαλλία, κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, τη σεζόν 2020-21, ενώ το 2021-22, κέρδισε το Super Cup και αναδείχθηκε MVP. Έχει ξεκινήσει από τις εθνικές ομάδες της Κροατίας, αλλά στην συνέχεια, από το 2019, είναι διεθνής με τη Γερμανία.

Προηγούμενες ομάδες:

2011-12 TG Bad Soden (Γερμανία)

2012-13 VC Wiesbaden (Γερμανία)

2013-17 Stanford University (ΗΠΑ)

2016-17 TG Bad Soden (Γερμανία)

2017-20 USC Münster (Γερμανία)

2020-22 ASPTT Mulhouse Volleyball (Γαλλία)

2021-22 Kuzeyboru (Τουρκία)

2023-24 Allianz MTV Stuttgart (Γερμανία)

2024 Jakarta Pertamina Enduro (Ινδονησία)


Δείτε τις δηλώσεις της παίχτριας στο osfp.gr: 

«Νιώθω καταπληκτικά! Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που έρχομαι στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό. Χαρούμενη που θα γνωρίσω την ομάδα και τις συμπαίκτριές μου και θα ξεκινήσουμε τη σεζόν. Ξέρω μερικές παίκτριες που έπαιξαν στον Ολυμπιακό, έχω ακούσει πολλά καλά λόγια για τον σύλλογο, τη νοοτροπία του, τους φιλάθλους του και τη ζωή στην Ελλάδα.

Η αρχηγός μας, Τζίνα Λαμπρούση κι εγώ, παίξαμε μαζί μια πολύ επιτυχημένη σεζόν στη Γαλλία και είμαι πολύ χαρούμενη που θα είμαστε και πάλι συμπαίκτριες. Ο Ολυμπιακός έχει ένα θρυλικό όνομα στην Ευρώπη! Γνωρίζω το μέγεθος του συλλόγου, ο οποίος έχει πολλά διαφορετικά αθλήματα. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα, να γίνω ένα μικρό μέρος της 100χρονης ιστορίας του Ολυμπιακού! Βασικός μου στόχος είναι, να κατακτήσω το πρωτάθλημα! Θέλω να πω στον κόσμο, ότι είναι μεγάλη τιμή που είμαι εδώ, είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία να φορέσω αυτή τη φανέλα. Θέλω να σας κάνω περήφανους και για αυτό, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Ανανέωσε ο Ανδρέας Ντόη με τον Ολυμπιακό!

Ο Ανδρέας Ντόη ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, κερδίζοντας την ανταμοιβή που τόσο δικαιούταν για τις προσπάθειες που έχει κάνει και τη δουλειά που ρίχνει.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον 21χρονο αμυντικό, που προέρχεται από τα «σπλάχνα» της ομάδας και έχει παρουσιάσει σημαντική πρόοδο. 

Ο Ανδρέας Ντόη που έχει ξεκινήσει βασικός και στα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού την φετινή σεζόν,έδειξε έχει μία σταθερή παρουσία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και η απόδοσή του παρουσιάζει ραγδαία άνοδο, παίζοντας μάλιστα στην φυσική του, θέση στα χαφ.

Ο Ντόη έχει παίξει με την πρώτη ομάδα σε 57 παιχνίδια, έχοντας πετύχει 2 γκολ και βγάζοντας και 1 ασίστ. Ενώ με τον Ολυμπιακό β' είχε παίξει και σε 26 παιχνίδια. Η χρηματιστηριακή αξία του παίχτη είναι στα 4.000.000 ευρώ.

Δείτε την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:


Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Όλα καλά με τον Σαντιάγο Έσε! Προπονήθηκε και είναι έτοιμος για τον αγώνα με την Λαμία!

Ο Σαντιάγο Έσε αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού από το ματς με την Athens Kallithea κι έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 49′.

Παρά την αρχική ανησυχία για την κατάσταση του Αργεντινού χαφ, τα νεότερα για την κατάσταση του είναι θετικά για τον Ολυμπιακό καθώς δεν αντιμετωπίζει κανένα σοβαρό πρόβλημα και προπονήθηκε κανονικά με τους συμπαίχτες του, την Τρίτη.

Αυτό σημαίνει πως θα είναι στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Λαμία το ερχόμενο Σάββατο για την 3η αγωνιστική της Super League.

Ρεκόρ ανανεώσεων για τα εισιτήρια διαρκείας στο μπάσκετ! Την Πέμπτη για τους νέους κατόχους!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη Δευτέρα την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν και με αρκετά νέα πρόσωπα, με τους περισσότερους να είναι γνωστοί για την ομάδα, όπως ο Ντόρσεϊ, ο Βιλντόσα και φυσικά ο Σάσα Βεζένκοφ.

Με ενημέρωσή της την Τρίτη η ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε λόγο για ποσοστό ρεκόρ στις ανανεώσεις διαρκείας για τη νέα σεζόν, που έφτασαν τις 6.098, ενώ οι περσινοί κάτοχοι διαρκείας ήταν 7.000. 

Διαψεύδοντας τα γνωστά παπαγαλάκια του SDNA που έλεγαν ότι τα εισιτήρια διαρκείας του Ολυμπιακού στο μπάσκετ ήταν λιγότερο από 5.000.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός στην ανακοίνωση της παράλληλα, τόνισε ότι την Πέμπτη θα ξεκινήσει η ελεύθερη διάθεση των διαρκείας για νέους κατόχους.

Δείτε την ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Και φέτος ΔΥΝΑΜΗ μας είναι η αμέριστη ΣΤΗΡΙΞΗ σας!

Η διαδικασία ανανεώσεων των καρτών κατόχων εισιτηρίων διαρκείας ολοκληρώθηκε με ποσοστό ρεκόρ! Πιο συγκεκριμένα από τα 7.000 εισιτήρια που είχαν διατεθεί πέρυσι, οι 6.098 κάτοχοί τους φρόντισαν να «διατηρήσουν» τη θέση τους στο ΣΕΦ και τη σεζόν 2024-25!

Για το λόγο αυτό, η ΚΑΕ Ολυμπιακός νιώθει την ανάγκη να σας ευχαριστήσει από καρδιάς για την πίστη και την αφοσίωσή σας στην ομάδα μας!

ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ

Από την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024 και ώρα 14:00 θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για τους νέους κατόχους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα διατεθούν 902 θέσεις και σε συγκεκριμένα τμήματα, καθώς κάποιες κατηγορίες εισιτηρίων έχουν εξαντληθεί.

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σας ενημερώνει ό,τι έχει προχωρήσει στην κατάλληλη προεργασία, ώστε να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα και στους αγώνες του Ολυμπιακού η διαδικασία της δευτερογενούς αγοράς εισιτηρίων. Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί ένας κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας για έναν αγώνα που δεν θα χρησιμοποιήσει τη θέση του, να ενημερώνει την ΚΑΕ και εκείνη με τη σειρά της να διαθέτει τη θέση αυτή σε τρίτο φίλαθλο, μέσα από μια αξιόπιστη και εύκολη διαδικασία και με έναν τρόπο όπου ο κάτοχος του εισιτηρίου διαρκείας θα επωφελείται, μειώνοντας το κόστος της αγοράς του εισιτηρίου διαρκείας. Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε οριστική ενημέρωση προς το κοινό του Ολυμπιακού και τους κατόχους διαρκείας».

«Ξέρω τι σημαίνει Ολυμπιακός, θέλω τρόπαια»

Το μήνυμά του στον κόσμο του Ολυμπιακού έστειλε ο νέος διαγώνιος της ομάδας βόλεϊ Ανδρών, Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς, με αφορμή την έναρξη της προετοιμασίας στο κλειστό του Ρέντη «Μ. Μερκούρη», για τη νέα σεζόν.

Ο Σέρβος διαγώνιος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την παρουσία του στον Θρύλο και δήλωσε: «Είμαι Σέρβος. Μόνο και μόνο από αυτό, ξέρω τι σημαίνει ο Ολυμπιακός. Ξέρω τι σύλλογος είναι, τι σημασία έχει ο Ολυμπιακός για τους φιλάθλους του! Ξέρω που ήρθα. Είναι τιμή για κάθε αθλητή να παίζει στον Ολυμπιακό. Ελπίζω να κάνω καλά πράγματα στον σύλλογο, να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα. Θέλω τρόπαια εδώ! Εύχομαι όσο το δυνατόν περισσότερες επιτυχίες στον σύλλογο, αυτή τη σεζόν, των 100 χρόνων. Μαζί με τον κόσμο μας, να πετύχουμε όλα όσα θέλουμε. Ξέρω τι ατμόσφαιρα δημιουργούν οι φίλαθλοί μας, έχω δει πολλά βίντεο, θέλω να το ζήσω, θέλω να ζήσω αυτό το όνειρο».


Πηγή: osfp.gr

«Τιμή μου που ήρθα στον μεγαλύτερο σύλλογο στην Ελλάδα»

Στην προετοιμασία της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, για τη νέα σεζόν, ενσωματώθηκε η Ιβάνα Ράτζα, η οποία την Δευτέρα (26/8) το μεσημέρι, έδωσε το «παρών» στο ΣΕΦ.

Μετά την πρώτη της προπόνηση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η διεθνής Σέρβα, με κυπριακό διαβατήριο, φόργουορντ εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την παρουσία της στον Θρύλο και έδωσε το... σύνθημα για την αγωνιστική χρονιά 2024-25: «Ξεκουράστηκα, πήρα τα ρεπό μου, μετά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις υποχρεώσεις μου με την Εθνική Σερβίας και είμαι έτοιμη για τη νέα σεζόν. Είμαι χαρούμενη που γνώρισα τα κορίτσια, τις νέες μου συμπαίκτριες και τους ανθρώπους του σταφ. Τις γνωρίζω τις αθλήτριες, ήμουν πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Εύχομαι καλή σεζόν. Να είμαστε υγιείς πάνω από όλα και να τα πάμε καλά. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τα παιχνίδια, να προσαρμοστώ γρήγορα στην ομάδα. Ήρθα στον Ολυμπιακό στη σεζόν των 100 χρόνων. Είναι χαρά και τιμή που βρίσκομαι εδώ. Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε όλους τους στόχους που έχουμε. Με τον κόσμο μαζί μας, να τα καταφέρουμε. Ελπίζουμε, να αρέσει στον κόσμο μας το μπάσκετ που θα παίξουμε. Με χημεία, καλή διάθεση και ομαδικότητα, θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε».

Και πρόσθεσε η νέα φόργουορντ των πρωταθλητριών Ελλάδας: «Γνωρίζω πολλά για τον Ολυμπιακό. Για αυτό και ήρθα εδώ! Είναι ένας μεγάλος σύλλογος, ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα, γνωστός σε όλη την Ευρώπη. Θέλω να βάλω κι εγώ το… λιθαράκι μου στην ιστορία του συλλόγου».

Τέλος, για τη συμμετοχή των «ερυθρόλευκων» στην Euroleague, η Ράτζα υπογράμμισε: «Να δώσουμε το 100% του εαυτού μας, το κάθε ματς μετράει. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, οι ομάδες όλες καλές και θέλουμε να παρουσιάσουμε το καλύτερο πρόσωπο. Το ρόστερ μας είναι ποιοτικό και μακάρι να φανούμε ανταγωνιστικές στην Euroleague και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Την Τρίτη (27/8), φτάνουν στην Ελλάδα η Ρεμπέκα Τόμπιν και η Μέριτ Χέμπε (στις 4/9, η Κίρα Λάμπερτ), ενώ την Τετάρτη (28/8), αναμένεται να ενσωματωθούν στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, για τη νέα σεζόν, στο ΣΕΦ.


Πηγἠ: osfp.gr

Τα πρώτα «τεστ» των πρωταθλητριών!

Σε «φουλ» ρυθμούς, για τη νέα αγωνιστική χρονιά, προετοιμάζεται η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από την περασμένη Δευτέρα (19/8).

Τις επόμενες ημέρες, οι «ερυθρόλευκες» πρωταθλήτριες Ελλάδας θα δώσουν τα πρώτα «τεστ» προετοιμασίας τους, για τη σεζόν 2024-25 και συγκεκριμένα, θα ξεκινήσουν με εκτός έδρας φιλικό κόντρα στον ΑΟ Αμύντα, στις 31/8 (14:30), ενώ το διήμερο 11-12/9, θα υποδεχθούν την Μπεσίκτας στο ΣΕΦ.

Το πρόγραμμα των πρώτων φιλικών προετοιμασίας του Θρύλου, για τη νέα σεζόν:

Σάββατο (31/8, 14:30): AO Αμύντας-Ολυμπιακός

Τετάρτη (11/9, 16:00)-Πέμπτη (12/9, 14:00): Ολυμπιακός-Μπεσίκτας


Πηγή: osfp.gr

Επένδυση για το μέλλον για τον Ολυμπιακό με τον πρώτο σκόρερ της Κύπρου στο Eurobasket U16!

Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός πέρα από την πρώτη ομάδα ρίχνει βάρος και στις ακαδημίες του κάτι που αποτυπώνεται μεταξύ άλλων και στην κατάκτηση πρωταθλημάτων στις ηλικιακές κατηγορίες. 

Με αυτό το σκεpτικό οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν για την απόκτηση του Κύπριου γκαρντ Κωνσταντίνου Νικολάου.

Ο Κωνσταντίνος Νικολάου που αγωνίζονταν μέχρι πρότινος στην Ανόρθωση ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Κύπρος στο Eurobasket U16, συμβάλλοντας τα μέγιστα για την παραμονή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Σε επτά παιχνίδια μέτρησε 10.9 πόντους, 3.9 ριμπ. και 2.3 ασίστ απέναντι σε Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Ισλανδία, Μαυροβούνιο, Τσεχία, Βοσνία και Νορβηγία.

Η πρώτη προπόνηση των ερυθρόλευκων για την νέα σεζόν!

Η πρώτη προπόνηση για τη νέα σεζόν έλαβε χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το πρωί της Δευτέρας για τον μπασκετικό Ολυμπιακό, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και το σταφ του να υποδέχονται τους νέους παίκτες της ομάδας.

Σάσα Βεζένκοβ και Τάιλερ Ντόρσεϊ φόρεσαν ξανά τα ερυθρόλευκα, με τον Λούκα Βιλντόζα να γνωρίζει και αυτός τους νέους του συμπαίκτες, ενώ φυσικά ο Κίναν Έβανς αναμένει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να κάνει τη δική του είσοδο μεσούσης της σεζόν.

Από την πρώτη προπόνηση δικαιολογημένη απουσία πήραν οι Νίκολα Μιλουτίνοφ και Φίλιπ Πετρούσεφ, οι οποίοι θα μπουν από Τρίτη, ενώ οι Κώστας Παπανικολάου και Τόμας Γουόκαπ θα ακολουθήσουν στις 2 Σεπτεμβρίου. Στις προπονήσεις λαμβάνουν μέρος οι Γιωργος Μπουρνελές, Θοδωρής Παυλόπουλος και Στέφανος Σπάρταλης.

Δείτε σχετικό βίντεο:



Μεντιλίμπαρ: «Κερδίσαμε δύσκολα και με αρκετή τύχη, δεν έχω εικόνα για τον τραυματισμό του Έσε»

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε, αλλά επικράτησε της Athens Kallithea με 2-1 και έκανε το 2/2 στην Super League. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, μίλησε για αυτό το αποτέλεσμα, την εμφάνιση της ομάδας του αλλά και το τέρμα του Γιάρεμτσουκ.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το παιχνίδι έγιναν τα πάντα. Στην αρχή είμασταν κυρίαρχοι, τους πιέσαμε, ήταν ένα πολύ καλό ημίχρονο. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν το ανάποδο, εκείνοι μας δυσκόλεψαν, μας πίεσαν, ήταν κυρίαρχοι και εν τέλει κερδίσαμε δύσκολα και με αρκετή τύχη».

Για το αν επηρέασε την ομάδα ο τραυματισμός του Έσε: «Η αλήθεια είναι ότι η απόδοση είχε αρχίσει να πέφτει πριν το ημίχρονο. Δεν έχει να κάνει ο τραυματισμός του Έσε αλλά το γεγονός ότι μπήκαν δύο παίκτες που δεν έχουν κάνει προετοιμασία μαζί μας, ίσως ναι επηρεαστήκαμε. Κάτι ένιωσε, περιμένουμε τη διάγνωση των γιατρών, δεν έχουμε εικόνα».

Για τον Κάρμο: «Τον θέλαμε πριν την προετοιμασία, δεν τον είχαμε αλλά το παλέψαμε και τον πήραμε πίσω γιατί μας βοήθησε πολύ πέρσι και ελπίζω το ίδιο και φέτος».

Νίκησε με χρυσό λυτρωτή τον Γιάρεμτσουκ! Ολυμπιακός-Athens Kallithea 2-1 (πρωτάθλημα)

Ο Ολυμπιακός με χρυσό λυτρωτή τον Ρομάν Γιάρεμτσουκ επικράτησε της Athens Kallithea με 2-1 για την 2η αγωνιστική της Super League και πέτυχε το 2/2 στο πρωτάθλημα.

Οι ερυθρόλευκοι δεν εντυπωσίασαν με την εμφάνιση τους, δεν δημιούργησαν άλλες πολλές φάσεις στο παιχνίδι και έδειξαν ότι χρειάζονται ενίσχυση.

Οι ερυθρόλευκοι σκόραραν με δύο νέες μεταγραφές και πιο συγκεκριμένα με τους Βέλντε και Γιαρέμτσουκ στο 14' και στο 77' αντίστοιχα και δέχθηκαν την ισοφάριση από τον Ουλντρίκις στο 60᾿.

Ο Σαντιάγκο Έσε τραυματίστηκε κατά την διάρκεια του αγώνα και βγήκε ως αναγκαστική αλλαγή στο 49', την θέση του οποίου πήρε ο Στάμενιτς.

Ο Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε το ματς με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, με Μπιανκόν και Πιρόλα στο κέντρο της άμυνας, με Ροντινέι και Ορτέγκα στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο ο Εσε με τον Ντόη και τον Τσικίνιο, στα εξτρέμ ο Βέλντε με τον Μαρτίνς και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Κααμπί.

Στο 14' ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Βέλντε. Ο Ορτέγκα έκανε την κάθετη μπαλιά για τον Βέλντε στα αριστερά, ο οποίος με ωραία ατομική ενέργεια έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 22' μακρινό σουτ του Ροντινέι η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 27' οι ερυθρόλευκοι βρήκαν χώρο με τον Βέλντε να αφήνει για τον Τσικίνιο, αυτός έβγαλε για τον Μάρτινς αλλά το σουτ του Πορτογάλου ήταν άστοχο. Στο 36' μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσικίνιο, ο Βέλντε βρήκε το σουτ, όμως ο Μπαραγάν έδιωξε τον κίνδυνο από την εστία της Καλλιθέας. Στο 42' σουτ του Μιρέν, η μπάλα κοντράρει στον Ντόη και φεύγει κόρνερ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Η Athens Kallithea ξεκίνησε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47' είχε την πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Ουλντρίκις στριφογύρισε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και έπιασε ένα σουτ, όμως δεν είχε δύναμη με τον Τζολάκη να μπλοκάρει εύκολα. Στο 58' ο Σοΐρι πλάσαρε μέσα από την περιοχή και μπλόκαρε ο Τζολάκης. Στο 60' ήρθε η ισοφάριση για την Athens Kallithea. Κόρνερ ο Ορτέγκα έδιωξε με την αντίπαλη ομάδα να επαναφέρει την μπάλα στην περιοχή και ο Ουλντρίκις με πλασέ από κοντά σημείωσε το 1-1. Στο 76' ο Μασούρας έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον τερματοφύλακα να μπλοκάρει σταθερά. Στο 77' ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Ο Στάμενιτς έκανε το σουτ επίσης έξω από την περιοχή, ο Μπαραγκάν έδιωξε με την μπάλα να κοντράρει στον Ελ Κααμπί και ο Γιάρεμτσουκ από κοντά έκανε το 2-1.

Τελικό σκορ 2-1 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Λαμία εκτός έδρας το Σάββατο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Πιρόλα, Μπιανκόν (69' Γκαρθία), Ροντινέι, Ντόη, Έσε (49' Στάμενιτς), Τσικίνιο (69' Γιάρεμτσουκ), Μαρτίνς, Βέλντε (68' Μασούρας), Ελ Κααμπί.

Athens Kallithea (Μ. Ντονάτι): Μπαραγκάν, Μανθάτης, Μεχίας Γκαρσία (40' Ντιμίτριους), Ισιμάτ Μιρίν, Πασαλίδης, Μότοκ, Σοΐρι (75' Χάνουσεκ), Ματίγια (84' Βασιλόγιαννης), Μερκάτι, Μουτίνιο (84' Μουστακόπουλος), Ουλντρίκις.


Η βαθμολογία των παιχτών:

Τζολάκης -7

Ροντινέι -6

Μπιανκόν -5

Πιρόλα -6

Ορτέγκα -7

Ντόη -6

Έσε -7

Τσικίνιο -6

Βέλντε -8

Μαρτίνς -7

Ελ Κααμπί -7


Στάμενιτς -7

Γκαρθία -7

Μασούρας -7

Γιάρεμτσουκ -8


Προπονητής:


Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ -8


Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Ανακοίνωσε τον δανεισμό του Άμπι από τον Ολυμπιακό η Σουόνσι!

Δανεικός από τον Ολυμπιακό στη Σουόνσι και επίσημα ο Νέλσον Άμπι! Ο ουαλικός σύλλογος που αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ ανακοίνωσε με ευφάνταστο τρόπο την απόκτηση του 20χρονου κεντρικού αμυντικού από τους ερυθρόλευκους δημοσιεύοντας στα social media ένα βίντεο με τον Άμπι να αναπαριστά τη φωτογραφία από το ιστορικό άλμπουμ των Beatles, «Abbey Road».

Ο Άμπι που δεν βρίσκονταν στα πλάνα του Μεντιλίμπαρ αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από τον Ολυμπιακό και έχει αγωνιστεί με τους ερυθρόλευκους σε 4 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Η χρηματιστηριακή αξία του παίχτη είναι οι 500.000 ευρώ.

Δείτε την ανακοίνωση της Σουόνσι: