Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Αποθέωση στην Κόρινθο για τα ευρωπαϊκά του Ολυμπιακού!

Πλήθος κόσμου και στην Κόρινθο όπου ο λαός του Ολυμπιακού υποδέχτηκε τις δύο ευρωπαϊκές κούπες, τις οποίες όλοι όσοι έδωσαν το παρών είχαν τη δυνατότητα να τις δουν από κοντά και να βγάλουν φωτογραφίες.

Ο κόσμος υποδέχτηκε τα Ευρωπαϊκά τρόπαια με τον ύμνο του συλλόγου, ενώ το βράδυ λίγο πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης εκτοξεύτηκαν βεγγαλικά και έκαναν τη νύχτα μέρα στην Κόρινθο.

Επόμενος σταθμός της θρυλικής περιοδείας είναι στην Κάλυμνο την Πέμπτη 1η Αυγούστου.

Πάει για βόμβα στο βόλεϊ ο Ολυμπιακός με τον Αλεξάντερ Ατανασίεβιτς!

Ο Ολυμπιακός εκεί που φαινόταν πως είχε κλείσει το ρόστερ του ξαφνικά έσκασε η είδηση ότι ο Στέρν, πάει στην Άγκυρα για λογαριασμό της Ζιράτ. Οι Τούρκοι φέτος με τεράστιο πορτοφόλι έχουν σκοπό να επιστρέψουν και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης και του προσφέρουν 400.000 ευρώ κλειστό διετές συμβόλαιο.

Ο Ολυμπιακός δεν έμεινε άπραγος και κινήθηκε αστραπιαία για να κλείσει τον αντικαταστάτη του, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Σέρβος, Αλεξάντερ Ατανάσιεβιτς. Μία πολύ σπουδαία κίνηση με έναν παίκτη που έχει παραστάσεις από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και σε σπουδαίους συλλόγους, αλλά και προπονητές. 

Ο Ατανασίεβιτς έχει ύψος 2.00 και είναι 33 χρονών με σπουδαίες επιτυχίες στο παλμαρέ του. Την περίοδο 2007-11 έπαιξε στην Παρτιζάν, στη συνέχεια πήγε στην Πολωνία και στην Σκρα Μπελσάτοφ, αλλά την μεγάλη καριέρα την έκανε στην Ιταλία και στην Περούτζια την περίοδο 2013-21. Γύρισε στην Σκρα για δυο χρόνια και φέτος έπαιξε στην Shanghai Bright.

Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Μιχάλης Λούντζης! Θα συνεχίσει στον Προμηθέα Πάτρας!

Ο Μιχάλης Λούντζης δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό, με τους ερυθρόλευκους να ανακοινώνουν ότι αποτελεί παρελθόν από την ομάδα.

Ο Έλληνας γκαρντ έγινε μέλος του Ολυμπιακού το 2021 και τρία χρόνια αργότερα αποχαιρέτησε τον σύλλογο, έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, τρία κύπελλα και δύο Σούπερ καπ.

Ο Λούντζης πέρσι στο πρωτάθλημα σε 20 ματς είχε 5,4 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ, ενώ σε 14 εμφανίσεις στην Euroleague μέτρησε 1,5 πόντους, 0,6 ριμπάουντ και 0,4 ασίστ.

Ο Λούντζης θα συνεχίσει στον Προμηθέα Πάτρας, με την πατρινή ομάδα να ανακοινώνει την απόκτηση του.

Δείτε την ανακοίνωση της ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας:

«Η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιστροφή του αθλητή Μιχάλη Λούντζη.

Ο Μιχάλης Λούντζης γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1998 και σε λίγες ημέρες θα κλείσει τα 26 του χρόνια. Έχει ύψος 1,98 και αγωνίζεται στις θέσεις «1» και «2». Πρόκειται για έναν παίκτη με σπουδαίο βιογραφικό, καθώς είναι διεθνής με την εθνική σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, ενώ ήταν ενεργό μέλος της Εθνικής Ελλάδος στο πρόσφατο Προολυμπιακό Τουρνουά. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Παναθηναϊκό, στον οποίο αγωνίστηκε για μια τριετία (2014-2017), ντεμπουτάροντας στη Basket League σε ηλικία μόλις 16 ετών. Στη συνέχεια έπαιξε για έναν χρόνο στα Τρίκαλα (2017-18), δύο χρόνια στο Λαύριο (2018-20), πριν γίνει για πρώτη φορά κάτοικος Πατρών, για λογαριασμό του Προμηθέα, τη σεζόν 2020-21.

Ήταν μέλος της ομάδας του Μάκη Γιατρά, που κατέκτησε το Super Cup και έφτασε στον τελικό κυπέλλου Ελλάδος, με καθοριστική συμβολή και πολύ καλή παρουσία, μετρώντας 7,1 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ, σε ηλικία μόλις 22 ετών, κάνοντας ένα μεγάλο αγωνιστικό step up με τους ”πορτοκαλί”. Μετά από εκείνη την εξαιρετική χρονιά, ο Λούντζης έπαιξε για μια τριετία στον Ολυμπιακό (2021-24). Με τους ”ερυθρόλευκους”, ο Έλληνας γκαρντ κατέκτησε 2 πρωτάθλημα, 2 Super Cup, 3 Κύπελλα Ελλάδος, ενώ αγωνίστηκε και σε τρία Final 4 Ευρωλίγκας. Την τελευταία σεζόν με τους Πειραιώτες, ο Λούντζης αγωνιζόταν στη Basket League 16 λεπτά κατά μέσο όρο, έχοντας 5,4 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ.

Υποδεχόμαστε ξανά πίσω στην οικογένειά μας τον Μιχάλη Λούντζη και του ευχόμαστε μόνο επιτυχίες και χαρές, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο».

Δείτε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

Στην Αούστρια Βιέννης ο Ντράγκοβιτς που ακούστηκε για τον Ολυμπιακό!

 

Στην Αούστρια Βιέννης, θα αγωνίζεται για τα επόμενα τρία χρόνια πλέον ο σέντερ μπακ, Αλεξάνταρ Ντράγκοβιτς.

Ο Nτράγκοβιτς που απασχόλησε αρχικά τον Ολυμπιακό και τέτοιου στυλ παίκτες δεν ήταν τελικά στις προτεραιότητες του Μεντιλίμπαρ, αφού είναι αρκετά αργοί πλέον για να εξυπηρετήσουν το στυλ του παιχνιδιού που παίζει ο Ολυμπιακός, τελικά θα καταλήξει στην αυστριακή ομάδα.

Ανακοινώθηκε από την Σταντάρ Λιέγης ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος!

Μετά από μία σεζόν στον Ολυμπιακό και την κατάκτηση του Conference League, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος ανοίγει μία νέα διαδρομή στην καριέρα του.

Αυτό διότι ανακοινώθηκε από την Σταντάρ Λιέγης και θα συνεχίσει την καριέρα του στο Βέλγιο. Η νέα του ομάδα τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ανακοινώνοντας τον  απόγευμα της Τρίτης.

Με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε σε 31 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και έχοντας πετύχει και 3 γκολ. Η χρηματιστηριακή αξία του παίχτη είναι τα 3.000.000 ευρώ.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

Στον Ολυμπιακό ο νεαρός Τζιραλίδης!

Πάντοτε ο Ολυμπιακός φροντίζει και για το μέλλον, εκτός και από το τώρα. Ακόμα ένας λόγος για τον οποίο αυτό αποτελεί μία τεράστια αλήθεια είναι η μεταγραφή ενός άκρως αξιόλογου παίκτη, για το τμήμα κάτω των 17 ετών του συλλόγου.

Ο λόγος για τον Στάθη Τζιραλίδη που αγωνιζόταν, μέχρι πρότινος, στους Νέους Τρίπολης. Ένας παίκτης με τρομερές περγαμηνές, σε μία ακόμα κίνηση που αποτελεί πραγματική επένδυση για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δείτε τι αναφέρει η πρώην ομάδα του:

«Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια ο Α.Ο. Νέων Τρίπολης την μεταγραφή του παίκτη, Στάθη Τζιραλίδη, στην Κ-17 του Ολυμπιακού! Ο Στάθης, άλλο ένα παιδί από τα σπλάχνα των ακαδημιών μας, κατάφερε να πραγματοποιήσει το μεγάλο βήμα. Συγχαρητήρια Στάθη, να έχεις υγεία και να φτάσεις όσο ψηλά ονειρεύεσαι!»

Γιάρεμτσουκ: «Μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος ο Ολυμπιακός, θέλω να κάνω ευτυχισμένους τους οπαδούς με τα γκολ μου»

 

Ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ είναι και επίσημα παίχτης του Ολυμπιακού. Στις πρώτες του δηλώσεις, αναφέρθηκε στο τι σημαίνει Ολυμπιακός, να εισπράξει την ατμόσφαιρα γύρω από αυτό το τεράστιο κλαμπ και να αντιληφθεί τι σημαίνει να είσαι κομμάτι της οικογένειας. Ο Ουκρανός παικταράς δεν έκρυψε την επιθυμία του, η οποία δεν είναι άλλη από το να αγωνιστεί σε γεμάτο Καραϊσκάκη και να βάλει γκολ και να κατακτήσει τίτλους.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ, καθώς πρόκειται για έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο που τον γνωρίζουν όλοι. Υπάρχει ένα σπουδαίο πρότζεκτ και ένα προπονητικό τιμ που έπαιξε το ρόλο του να έρθω, ο coach επίσης.

Πιστεύω πως είναι η σωστή απόφαση στην καριέρα μου, έχω καλό προαίσθημα. Θα δουλέψω πολύ για την ομάδα, για να βάλω πολλά γκολ.

Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα, κέρδισε πέρυσι το Conference League. Πάντα έρχονται εδώ μεγάλοι παίκτες, πάντα κάποιοι απ’ τους καλύτερους είναι εδώ. Τις πρώτες μέρες σκέφτηκα με την πρόταση. Μετά μίλησα με τον προπονητή και πήρα γρήγορα την απόφαση, γι’ αυτό είμαι εδώ.

Οι οπαδοί περιμένουν από εμένα γκολ και τίτλους, αυτό χρειάζονται από εμένα. Δεν θέλω να πω πολλά σήμερα και να υποσχεθώ, αλλά θέλω να τους κάνω ευτυχισμένους. Σε κάθε παιχνίδι θέλω να δίνω το 100% για να τους δίνω χαρά».


Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Γιάρεμτσουκ!

Η σπουδαία μεταγραφή του Ρόμαν Γιάρεμτσουκ στον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε. Ο σπουδαίος Ουκρανός φορ ανήκει και επίσημα στην οικογένεια του Θρύλου. Με την ΠΑΕ Ολυμπιακός να ανακοινώνει την απόκτηση του 28χρονου διεθνούς επιθετικού και να γεμίζει με ακόμη περισσότερη ποιότητα.

Ο Γιάρεμτσουκ αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό έναντι 2.000.000 ευρώ από την Μπριζ. Ο Ουκρανός διεθνής με την βελγική ομάδα αγωνίστηκε σε 32 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πετύχει 6 γκολ και βγάζοντας και 3 ασίστ. Ενώ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε δανεικός και στην Βαλένθια με την οποία αγωνίστηκε σε 29 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και έχοντας πετύχει και 4 γκολ. Παράλληλα στο παρελθόν αγωνίστηκε στις Γάνδη, Μπενφίκα, Ολεξαντρίγια και Ντιναμό Κιέβου. Είναι διεθνής με την εθνική Ουκρανίας με την οποία έχει αγωνιστεί σε 53 παιχνίδια και έχοντας πετύχει και 16 γκολ. Η χρηματιστηριακή αξία του παίχτη είναι 3.500.000 ευρώ.

Δείτε την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 28χρονου επιθετικού, Ρόμαν Γιάρεμτσουκ. Ο διεθνής στράικερ γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1995, στο Lviv της Ουκρανίας.

Από την Karpaty Lviv εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Dynamo Kyiv, με την πρώτη ομάδας της οποίας αγωνίστηκε αφού πρώτα μεσολάβησε ο δανεισμός του στην Oleksandriya (17 συμμετοχές, έξι γκολ).

Το καλοκαίρι του 2017 αποκτήθηκε από την KAA Gent. Για τέσσερα χρόνια στην ομάδα του Βελγίου κατέγραψε 152 συμμετοχές και σημείωσε 61 γκολ, για να ακολουθήσει η μεταγραφή στη Benfica (47 συμμετοχές, 9 γκολ). Το καλοκαίρι του 2022 υπέγραψε στην Club Brugge, με την οποία αγωνίστηκε σε 32 παιχνίδια, πέτυχε έξι γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ.

Την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε έπαιξε στη Valencia (29 συμμετοχές, τέσσερα γκολ), με τη μορφή δανεισμού από την Club Brugge.

Ο Γιάρεμτσουκ είναι 58 φορές διεθνής με την εθνική Ουκρανίας, με την οποία αγωνίστηκε στο Euro 2024, σημειώνοντας το γκολ που έδωσε τη νίκη απέναντι στη Σλοβακία. Εχει σημειώσει συνολικά 16 γκολ με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, το οποίο έχει εκπροσωπήσει και σε επίπεδο U17, U18, U19, U20 και U21.

Ρόμαν, καλώς ήλθες στον Ολυμπιακό.

Τα στατιστικά του παίχτη:

Personal information
Full nameRoman Olehovych Yaremchuk
Date of birth27 November 1995 (age 28)
Place of birthLviv, Ukraine
Height1.91 m (6 ft 3 in)
Position(s)Striker
Team information
Current team
Olympiacos
Youth career
2002–2007Karpaty Lviv
2007–2012Dynamo Kyiv
Senior career*
YearsTeamApps(Gls)
2012–2017Dynamo Kyiv11(0)
2013–2015→ Dynamo-2 Kyiv42(7)
2016→ Oleksandriya (loan)17(6)
2017–2021Gent152(61)
2021–2022Benfica47(9)
2022–2024Club Brugge32(6)
2023–2024→ Valencia (loan)29(4)
2024–Olympiacos0(0)
International career
2012Ukraine U161(0)
2012Ukraine U171(0)
2012–2013Ukraine U188(1)
2013–2014Ukraine U1912(1)
2014–2015Ukraine U2110(1)
2018–Ukraine53(16)

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Τέταρτος στο Παρίσι ο συγκλονιστικός Χρήστου, «άγγιξε» το μετάλλιο!

Η καλύτερη θέση Έλληνα κολυμβητή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων ανήκει, πλέον, στον σπουδαίο Απόστολο Χρήστου!

Ο πρωταθλητής Ευρώπης, του τμήματος κολύμβησης του Ολυμπιακού, «άγγιξε» το μετάλλιο στον τελικό των 100μ. ύπτιο στο Παρίσι, καθώς αναδείχθηκε τέταρτος στο κορυφαίο αθλητικός γεγονός του κόσμου!

Στον αγώνα της ζωής του, στην πρώτη του συμμετοχή σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, ο κολυμβητής του Θρύλου το «πάλεψε» μέχρι την τελευταία χεριά, τερμάτισε σε 52.41 και απώλεσε μόλις για δύο κλάσματα του δευτερολέπτου (52.39 ο Ράιαν Μέρφι) το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα, γράφοντας ιστορία, ωστόσο, στη γαλλική πρωτεύουσα.

Τεράστια επίδοση για τον «ερυθρόλευκο» κολυμβητή, ο οποίος μετά την τέταρτη θέση που κατέκτησε στα 100μ. ύπτιο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού, δήλωσε: «Στεναχωρήθηκα, ήταν πολύ κοντά. Στο... νήμα, αυτό με στεναχωρεί. Το έχασα για πολύ λίγο, πίστευα στο μετάλλιο, δεν μου αρκεί η τέταρτη θέση».


Πηγή: osfp.gr

Ξεκίνησε την προετοιμασία του ο Θρύλος!

Στην ιστορική σεζόν 2024-25, των 100 χρόνων του Ολυμπιακού, «μπήκε» η ομάδα χάντμπολ σήμερα, Δευτέρα (29/7) απόγευμα! Οι πρωταθλητές Ελλάδας έδωσαν το πρώτο ραντεβού της νέας αγωνιστικής περιόδου στο ΣΕΦ και ξεκίνησαν την προετοιμασία τους, με υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες.

Οι «ερυθρόλευκοι», φιναλίστ του περσινού EHF European Cup και κάτοχοι του πρωταθλήματος και του Super Cup, έδωσαν το «παρών» στο «μπαλόνι» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση, υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Μπάμπιτς, ξεκινώντας τη σκληρή δουλειά για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Μοναδικοί απόντες από την «πρώτη» του Θρύλου στο ΣΕΦ οι Πέτρος Κανδύλας, Σάββας Σάββας και Κώστας Κοτανίδης, οι οποίοι θα ενσωματωθούν, τις επόμενες ημέρες, στην προετοιμασία.

Δηλώσεις:

Νίκος Πασσιάς: «Μια νέα σεζόν ξεκινάει. Θα είναι μια ξεχωριστή χρόνια, αφού ο σύλλογος γιορτάζει τα 100 χρόνια ιστορίας του. Είναι ένα παραπάνω κίνητρο για όλους τους παίκτες και προπονητές, να σηκώσουμε όλα τα τρόπαια! Πάντα μαζί με τον κόσμο δίπλα μας σε κάθε αγώνα. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και ανυπομονούμε για αυτήν την χρονιά. Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο χωρίς τραυματισμούς, να έχουμε μια ωραία σεζόν».     

Γιώργος Παπαβασίλης: «Ξεκινάει άλλη μια σεζόν. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ξανά τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή μου, όλο το δυναμικό της ομάδας και ανυπομονώ, να ξεκινήσουμε τη δουλειά. Οι στόχοι της ομάδας δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση των εγχώριων διοργανώσεων και την καλύτερη δυνατή πορεία στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας ένα όμορφο θέαμα στο γήπεδο, το οποίο θα προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο στο άθλημα. Εύχομαι, να έχουμε μια καλή και δυνατή σεζόν, μακριά από τραυματισμούς, με υγεία πάνω από όλα».

Πάνος Παπαντωνόπουλος: «Αρχικά, να ευχηθώ σε όλους μια καλή χρόνια χωρίς τραυματισμούς και υγεία πάνω από όλα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι με τους συμπαίκτες μου, αλλά και που για ακόμη μια χρόνια, θα φοράω την ερυθρόλευκη φανέλα του Ολυμπιακού. Για εμάς, η χρόνια ξεκινάει με τους ίδιους στόχους και στις τρεις διοργανώσεις, στόχος η κατάκτηση και των τριών! Μια ιδιαίτερη χρόνια για τον σύλλογο, που γιορτάζει την επέτειο των 100 χρόνων του. Αυτό δίνει ένα παραπάνω κίνητρο σε όλους μας για να τα δώσουμε όλα και πιστεύω, είναι τιμή για κάθε αθλητή η συγκεκριμένη χρόνια».


Πηγή: osfp.gr

Βέλντε: «Μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος ο Ολυμπιακός, το συνολικό πακέτο είναι τέλειο για εμένα»

Ευτυχισμένος για την μεταγραφή του, στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Κρίστοφερ Βέλντε. Στις πρώτες του δηλώσεις ως ερυθρόλευκος ο Νορβηγός παικταράς χαρακτήρισε ο μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας τον Θρύλο και υποσχέθηκε πως θα κάνει θεαματικές εμφανίσεις, με πολλά γκολ και ασίστ.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ αυτή τη στιγμή! Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ήταν ένα σημάδι και είμαι έτοιμος για να παλέψω για αυτό τον σύλλογο. Προφανώς ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας, με πολλές επιτυχίες στο ελληνικό πρωτάθλημα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο σύλλογος, το μέρος και οι φίλαθλοι είναι καταπληκτικοί.

Το συνολικό πακέτο είναι τέλειο για εμένα. Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που μου αρέσει πολύ το ένας εναντίον ενός και θα με βλέπετε να το προσπαθώ κάθε φορά και θα δείτε ότι έχω πολύ καλό δεξί σουτ, αλλά και αριστερό. Μπορείτε να περιμένετε από εμένα θεαματικές εμφανίσεις, με πολλά γκολ και ασίστ. Μόνο μία απάντηση υπάρχει. Θέλουμε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα και φυσικά μια μακρά πορεία στην Ευρώπη. Είμαι έτοιμος να παλέψω για αυτό και ελπίζω να τα καταφέρουμε!».

Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Κρίστοφερ Βέλντε!

Παίχτης του Ολυμπιακού είναι και επίσημα πλέον ο Κρίστοφερ Βέλντε, με τους ερυθρόλευκους να ανακοινώνουν την απόκτηση του Νορβηγού μεσοεπιθετικού.

Ο Βέλντε αφού πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους και στην συνέχεια ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Βέλντε που αγωνίζονταν μέχρι πρότινος στην Λεχ Πόζναν θα κοστίσει η μεταγραφή κοντά στα 5.000.000 ευρώ στον Ολυμπιακό.

Μια σπουδαία μεταγραφή για τους ερυθρόλευκους, που ενίσχυσαν σημαντικά τη μεσοεπιθετική τους γραμμή με έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, που αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. 

Ο Βέλντε έχει αγωνιστεί ως διεθνής μία φορά με την εθνική Νορβηγίας, ενώ στο παρελθόν εκτός από την Λεχ Πόζναν, έχει αγωνιστεί και στην Χαουγκεσούντ ομάδα της πατρίδας του. Η χρηματιστηριακή αξία του παίχτη είναι στα 6.000.000 ευρώ.

Δείτε την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Κρίστοφερ Βέλντε. Ο 24χρονος εξτρέμ γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1999, στο Haugesund της Νορβηγίας.

Εκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις Kopervik IL και SK Vard Haugesund της χώρας του, ενώ το 2015 εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Haugesund, με την πρώτη ομάδα της οποίας πραγματοποίησε ντεμπούτο το 2017.

Με τη φανέλα της έκανε 119 συμμετοχές, πέτυχε 27 γκολ και έδωσε 24 ασίστ, ώσπου τον Ιανουάριο του 2022 πήρε μεταγραφή στη Lech Poznan, κατακτώντας το Πρωτάθλημα της σεζόν 2021-2022. Με την ομάδα της Πολωνίας αγωνίστηκε συνολικά σε 98 παιχνίδια, με απολογισμό 29 γκολ και 13 ασίστ.

Τον Ιούνιο του 2023 αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την εθνική Νορβηγίας, ενώ νωρίτερα είχε εκπροσωπήσει τη χώρα του σε επίπεδο U18.

Κρίστοφερ, καλώς όρισες στην οικογένεια του Ολυμπιακού.

Δείτε τα στατιστικά του παίχτη:

Personal information
Date of birth9 September 1999 (age 24)
Place of birthHaugesund, Norway
Height1.79 m (5 ft 10 in)
Position(s)Winger
Team information
Current team
Olympiacos
Youth career
–2012Kopervik
2013Vard
2014Kopervik
2015–2017Haugesund
Senior career*
YearsTeamApps(Gls)
2017–2021Haugesund119(27)
2019→ Nest-Sotra (loan)0(0)
2022–2024Lech Poznań98(29)
2024–Olympiacos0(0)
International career
2017Norway U192(1)
2023Norway1(0)

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Στον τελικό ο σπουδαίος Χρήστου!

Στον τελικό των 100μ. ύπτιο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού, προκρίθηκε ο σπουδαίος Απόστολος Χρήστου!

Σε έναν φοβερό, υψηλού επιπέδου ημιτελικό στη γαλλική πρωτεύουσα, ο πρωταθλητής Ευρώπης, του τμήματος κολύμβησης του Ολυμπιακού, πραγματοποίησε εξαιρετική κούρσα, τερμάτισε σε 52.77 και με την έκτη καλύτερη επίδοση (δεύτερη καλύτερη στη σειρά του), «έκλεισε θέση» για τον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος, στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του κόσμου (ταχύτερη επίδοση τα 52.02 του Κινέζου, Τζιάγιου Σου).

Μια μεγάλη στιγμή για τον κολυμβητή του Θρύλου, ο οποίος αύριο, Δευτέρα (29/7) βράδυ (22:19, ΕΡΤ3) στη Γαλλία, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό 100μ. ύπτιο Ολυμπιακών Αγώνων, ανάμεσα στους σπουδαιότερους του κόσμου, με στόχο τη διάκριση.


Πηγή: osfp.gr

Η «πρώτη» του Ολυμπιακού στο χάντμπολ!

Στην ιστορική σεζόν 2024-25, των 100 χρόνων του Ολυμπιακού, «μπαίνει» η ομάδα χάντμπολ, την Δευτέρα (29/7).

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ξεκινούν στο ΣΕΦ την προετοιμασία τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με στόχο νέες επιτυχίες, εντός και εκτός συνόρων.

Οι «ερυθρόλευκοι», φιναλίστ του περσινού EHF European Cup και κάτοχοι του πρωταθλήματος και του Super Cup, αναμένονται στο «μπαλόνι» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στις 18:30, για να πραγματοποιήσουν την πρώτη φετινή συνάντηση και προπόνηση, υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Μπάμπιτς, ξεκινώντας τη σκληρή δουλειά για τη νέα αγωνιστική σεζόν.


Πηγή: osfp.gr

Δανεικός στoν Πανσερραϊκό ο Κουτσογούλας!

Στον Πανσερραϊκό ως δανεικός θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν ο Θανάσης Κουτσογούλας. Ο αρχηγός και πρωταθλητής Ευρώπης με την Κ19 του Ολυμπιακού θα αγωνιστεί στον Πανσερραϊκό ως δανεικός για τη σεζόν 2024/25, όπως γνωστοποίησε η ομάδα από τις Σέρρες. 

Ο Κουτσογούλας σε συνολικά 80 παιχνίδια με την Κ19 του Ολυμπιακού, πέτυχε 11 γκολ και βγάζοντας και 5 ασίστ. 

Δείτε την ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανσερραϊκός:

«Η ΠΑΕ Πανσερραϊκός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Ολυμπιακό για την απόκτηση, με τη μορφή δανεισμού, του αρχηγού της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Κ19, Θανάση Κουτσογούλα, ο οποίος θα φοράει τη φανέλα με το λιοντάρι στο στήθος έως τον Ιούνιο του 2025.

Ο Θανάσης Κουτσογούλας είναι γεννημένος στις 03/04/2004, αγωνίζεται ως δεξιός μπακ, προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της ομάδας του Ολυμπιακού και φέτος με την Κ19, με την οποία κατέκτησε πρωτάθλημα Ελλάδας και Ευρώπης γράφοντας ιστορία είχε 25 συμμετοχές, 5 γκολ και 1 ασίστ.

Θανάση καλώς ήρθες στην οικογένεια του Πανσερραϊκού».

Ανακοινώθηκε από την Τίγκρες ο Ζοακίμ που ήθελε ο Ολυμπιακός!

Στο Μεξικό και την Τίγκρες θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ζοακίμ. Ο 25χρονος Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός, που βρισκόταν στην μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού για το κέντρο της άμυνάς του, πουλήθηκε από την Σάντος στο μεξικανικό κλαμπ αντί περίπου 7,4 εκατ. ευρώ.

Η Τίγκρες θα βγάλει από τα ταμεία της 4,6 εκατ. ευρώ, από τα οποία θα δώσει μπροστά μόλις το 1,4 και τα υπόλοιπα σε τρεις δόσεις την επόμενη τριετία. Όσον αφορά τα 2,8 εκατ. ευρώ που μένουν, αυτά αφορούν χρέος που έχει η Σάντος προς την μεξικανική ομάδα απ' όταν είχε αγοράσει απ' αυτήν τον Σοτέλδο, το οποίο ουσιαστικά χαρίστηκε από την Τίγκρες στον βραζιλιάνικο σύλλογο προκειμένου να γίνει η μεταγραφή.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Έρχεται τα ξημερώματα στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό o Γιάρεμτσουκ!

Ο Ολυμπιακός φέρνει τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, τον 28χρονο διεθνή Ουκρανό στράικερ, το πρωί της Δευτέρας στην Αθήνα για να τον κλείσει και τυπικά.

Ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ θα φτάσει την Δευτέρα στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στις 05:55, στο «Ελ. Βενιζέλος, για να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του από τη Μπριζ στον Ολυμπιακό σε ένα ποσό που θα πλησιάζει τα 4 εκατ. ευρώ 

Ο Γιάρεμτσουκ θα κλείσει με συμβόλαιο διάρκειας 4 ετών. Θα αποτελέσει την έξτρα λύση για τη γραμμή κρούσης καθώς υπάρχει φυσικά ο Ελ Καμπί και ως 3ος φορ ο νεαρός Κωστούλας.

Ο Γιάρεμτσουκ αγωνίζονταν την περσινή σεζόν στην Βαλένθια, ως δανεικός από την Μπριζ. Με την Βαλένθια αγωνίστηκε σε 29 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και έχοντας πετύχει και 4 γκολ. Με την Μπριζ σε συνολικά 32 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχει πετύχει 6 γκολ και βγάζοντας και 3 ασίστ. Ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Γάνδη, Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου και Ολεξαντρίγια.

Είναι διεθνής με την εθνική Ουκρανίας σε 53 παιχνίδια και έχοντας πετύχει και 16 γκολ, ενώ αγωνίστηκε και στο τελευταίο Euro, πετυχαίνοντας μάλιστα και γκολ.  

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Ολυμπιακός για την ανάρτηση Γιαννακόπουλου: «Τέτοια φαινόμενα θα εκλείψουν»

Την Παρασκευή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέβασε ένα στόρι στο οποίο έκανε λόγο για «κομπλεξικά και κακά άτομα», χωρίς ονομαστική αναφορά και καταλήγοντας πως «θα φτύσετε το γάλα της μάνας σας», έπειτα από τα απανωτά μηνύματα που ακολούθησαν την παρουσίαση του Σάσα Βενένκοβ στον Ολυμπιακό και τα όσα ειπώθηκαν από τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός απάντησε και ανέβασε το video του Γιαννακόπουλου στo instagram. «Νέα χυδαία επίθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου κατά των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στον αθλητισμό και θα εκλείψουν», έγραψαν.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Ερυθρόλευκη τρέλα και στην Πάτρα με τις ευρωκούπες!

Η θρυλική περιοδεία συνεχίζεται. Οι κούπες του Europa Conference League και Youth League το Σάββατο βρέθηκαν στην Πάτρα, με τους οπαδούς της ομάδας του Ολυμπιακού να δημιουργούν ουρές για να δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν με τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια της ομάδας.

Χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στην Πλατεία Τριών Συμμάχων για να δουν και να φωτογραφηθούν με τις ευρωκούπες.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί η τεράστια στήριξη του κόσμου της Πάτρας στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον αγοράζοντας τόσο κάρτες φιλάθλου, όσο και κάρτες μέλους ενόψει της νέας σεζόν.






Και ο Ρομάνο στέλνει Βέλντε στον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε συμφωνία με τη Λεχ Πόζναν για την απόκτηση του Κρίστοφερ Βέλντε, κάτι που επιβεβαιώνει και ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο με ανάρτηση του.

Ο Ιταλός γνωστός δημοσιογράφο στέλνει τον Νορβηγό εξτρέμ με αργεντίνικες ρίζες στον Ολυμπιακό, αφού αναφέρει ότι έχει επέλθει οριστική συμφωνία με την πολωνική ομάδα, αλλά και με τον παίκτη, ενώ απιοκαλύπτει και τις λεπτομέρειες του deal.

Ο Ρομάνο στην ανάρτηση του μιλάει και για τη συμφωνία ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Λεχ Πόζναν κάνοντας λόγο για 3,6 εκατ. ευρώ, που μπορεί με την επίτευξη μπόνους να φτάσει ακόμη και τα 5 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βέλντε ήταν ο πολυτιμότερος του πρωταθλήματος της Πολωνίας για το 2024. Ο Νορβηγός αποκτήθηκε τον Γενάρη του 2022 και από τότε έπαιξε σε 97 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας πετύχει 29 γκολ και βγάζοντας και 13 ασίστ. Ενώ την περσινή σεζόν σε 39 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε 13 γκολ και βγάζοντας και 5 ασίστ. 

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Ολοκλήρωσε με νίκη τα φιλικά στην Ολλανδία ο Θρύλος! Ναϊμέγκεν-Ολυμπιακός 0-2 (φιλικό)

Ολοκλήρωσε με νίκη τα φιλικά στην Ολλανδία ο Θρύλος! Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν της Ναϊμέγκεν με 0-2 και έδειξαν για τέταρτο φιλικό παιχνίδι, θετικό πρόσωπο.

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν δύο γκολ με τους Μάρτινς και Μασούρα και θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα γκολ, ενώ είχαν και δοκάρια με τους Αποστολόπουλο και Κανελλόπουλο.

Κόντρα στην Ναϊμέγκεν έκανε το ντεμπούτο του ο Πιρόλα με την ερυθρόλευκη φανέλα, με τον Ιταλό να δείχνει εξαιρετικά στοιχεία.

Πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 6' όταν ο Μασούρας συνεργάστηκε με τονΜαρτίνς, αυτός έκανε μια επικίνδυνη σέντρα, αλλά ο τερματοφύλακας της Ναϊμέγκεν ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Στο 17' ο Ονάλ έφυγε στην κόντρα και πέρασε τον Αναγνωστόπουλο που επιχείρησε έξοδο. Ο άσος της Ναϊμέγκεν έκανε το πλασέ σε κενή εστία, αλλά ο Κουτσίδης πρόλαβε και απομάκρυνε πριν περάσει τη γραμμή η μπάλα. Στο 23' όταν και μετά από σέντρα του Μάρτινς, ο Κωστούλας έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, όμως έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 29' δοκάρι για τον Ολυμπιακό. Ο Αποστολόπουλος έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε σε ποδοσφαιριστή της Ναϊμέγκεν και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 31' οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Μάρτινς. Ο Ροντινέι που είχε ανέβει από δεξιά, έκλεψε και έδωσε στον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, με τον έμπειρο εξτρέμ να σκοράρει με δυνατό διαγώνιο σουτ. Στο 36' δεύτερο γκολ για τους ερυθρόλευκους. Λάθος του Φαν Γκάσελ, έπειτα από την πίεση του Κωστούλα, η μπάλα έφτασε στον Μασούρα που δεν δυσκολεύτηκε να την σκάψει και να την στείλει στα δίκτυα των Ολλανδών, για το 0-2. Στο 42' ο Ολυμπιακός είχε διπλή ευκαιρία για να φτάσει και σε ένα τρίτο τέρμα, αρχικά με τον Μασούρα, του οποίου το σουτ έβγαλε εντυπωσιακά ο Φαν Γκάσελ και στην συνέχεια της φάσης ο Ολλανδός πορτιέρο είπε όχι και στο δυνατό σουτ του Παπακανέλλου.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 0-2.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη να παίρνει την θέση του Αναγνωστόπουλου. Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και στο 47' ο Παπακανέλλος πήρε την κεφαλιά από γύρισμα του Μάρτινς, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας της Ναϊμέγκεν. Στο 51' οι ερυθρόλευκοι βγήκαν στην κόντρα, ο Μαρτίνς έκανε το γύρισμα, αλλά ο Κωστούλας δεν βρήκε καλά την μπάλα και έχασε την ευκαιρία να απειλήσει. Στο 70' ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Παπακανέλλο μετά από σουτ του. Στο 75' η Ναϊμέγκεν έφτασε κοντά στην μείωση του σκορ, όμως ο Τζολάκης, με το πόδι έβγαλε το πλασέ του Λάσεν.  Στο 76' ο Μαρτίνς  βγήκε τετ α τετ με τον πορτιέρο της Ναϊμέγκεν και προσπάθησε να σκοράρει με ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της ολλανδικής ομάδας μπλόκαρε. Στο 80’ ο Ροντινέι δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. 

Τελικό σκορ 0-2 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Τερνάνα την ερχόμενη Παρασκευή.

Ολυμπιακός: Αναγνωστόπουλος (46' Τζολάκης), Ροντινέι, Κουτσίδης, Πιρόλα (73' Μουζακίτης), Αποστολόπουλος, Μπιανκόν (85' Ρέτσος), Μπακούλας (73' Άμπι), Παπακανέλλος (82' Μπιέλ), Μασούρας (64' Ορτέγκα), Μαρτίνς (82' Τσικίνιο) Κωστούλας (64' Κοστίνια).

Ναϊμέγκεν: Φαν Γκάσελ, Μάρκες, Χοντεμέικερς, Ρόμπερ, Ουάισα, Ονάλ, Νιούτινκ, Σάνο, Βερντόνκ, Φαν Ρόι και Πρόπερ.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Στον Θρύλο η Γιασμίν Αμπντεραχίμ!

Η Γιασμίν Αμπντεραχίμ ανακοινώθηκε από την ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού. Μια διεθνής ακραία που θα βοηθήσει με την εμπειρία της, τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του.

Δείτε την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Γιασμίν Αμπντεραχίμ. Η διεθνής Αλγερινή ακραία (ημ. γέννησης 16/4/1999, 1,82μ.) υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας βόλεϊ Γυναικών του συλλόγου.

Τα έξι τελευταία χρόνια, η Γιασμίν Αμπντεραχίμ αγωνίστηκε στη Γαλλία, τρεις σεζόν στην Προβάνς (2018-21) και τρεις στην Βενέλες (2021-24), ενώ ξεκίνησε την καριέρα της στην πατρίδας της και συγκεκριμένα, στην ASW Béjaïa (2016-18).

Είναι βασικό μέλος της Εθνικής Αλγερίας, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του Παναραβικού πρωταθλήματος, το 2023.

Προηγούμενες ομάδες:

2016-18 ASW Béjaïa (Αλγερία)

2018-21 Προβάνς (Γαλλία)

2021-24 Βενέλες (Γαλλία)


Δείτε τις δηλώσεις της παίχτριας στο osfp.gr:

«Νιώθω τιμή που είμαι μέλος μιας μεγάλης ομάδας, χαρούμενη που ήρθα στον Ολυμπιακό. Οι στόχοι μου είναι να συμβάλω στις επιτυχίες της ομάδας, να βοηθήσω τις συμπαίκτριές μου και να εκπροσωπήσω περήφανα τον σύλλογο, εντός και εκτός γηπέδων. Γνωρίζω την ιστορία και τη φήμη του Ολυμπιακού. Είναι ένας από τους πιο διάσημους και επιτυχημένους συλλόγους. Είμαι πολύ περήφανη που είμαι μέρος αυτής της μεγάλης ιστορίας και είμαι αποφασισμένη να δώσω τα πάντα για την νέα μου ομάδα».


Συμφωνία Ολυμπιακού με Μπράγκα για Όρτα!

Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν σε συμφωνία με τη Μπράγκα για την απόκτηση του Όρτα με κανονική μεταγραφή. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι Πορτογάλοι και οι πηγές από τη χώρα, ο ποδοσφαιριστής αναμένεται τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει την επιστροφή του στους ερυθρόλευκους

Να θυμίσουμε πώς ο Αντρέ Όρτα ήταν ένας πολύ βασικός  στόχος του Ολυμπιακού για τη μεσαία γραμμή μετά το εξαιρετικό εξάμηνο που έκανε στον Ολυμπιακό, παίζοντας βασικό ρόλο για την κατάκτηση του Conference League. Με αυτήν την προσθήκη είναι πιθανό οι ερυθρόλευκοι να κλείσουν το παζλ της ενίσχυσης του άξονά τους για την επερχόμενη σεζόν.

Ο Όρτα την περσινή στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε σε 21 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πετύχει 2 γκολ και βγάζοντας και 2 ασίστ.

Μεντιλίμπαρ: «Η προετοιμασία πηγαίνει πολύ καλά, θα τα δώσουμε όλα για τον Ολυμπιακό»

 

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Αλ Καντσίγια και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας και έδειξε ευχαριστημένος από τις επιδόσεις των παικτών στις προπονήσεις και έστειλε το δικό του μήνυμα για τη νέα σεζόν.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Θέλω να πω στους φίλους του Ολυμπιακού ότι η προετοιμασία που κάνει η ομάδα εδώ στην Ολλανδία, πηγαίνει πολύ καλά. Ο καιρός μας βοηθάει να κάνουμε καλή προπόνηση, έχουμε παίξει δύο παιχνίδια απέναντι σε ομάδες που είναι πιο έτοιμες από εμάς, χάσαμε από τον Άγιαξ 1-0 και κερδίσαμε 2-0 τη Μέχελεν τώρα απομένουν δύο αγώνες πριν επιστρέψουμε στην Ελλάδα, νομίζω ότι όλοι προπονούνται πολύ καλά και τέλος να σας πω πως θα τα δώσουμε όλα για τον σύλλογο μας, αυτή τη σεζόν που κλείνει τα 100 χρόνια, που είναι κάτι πολύ σημαντικό για όλους και ελπίζω όλα να πάνε καλά»

Έδειξε και πάλι θετική εικόνα ο Θρύλος! Ολυμπιακός-Αλ Καντσίγια 2-2 (φιλικό)


Ο Ολυμπιακός στο τρίτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, έδειξε και πάλι θετική εικόνα και αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Αλ Καντσίγια του Μίτσελ.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί στον επιθετικό τομέα, έχασαν πολλές ευκαιρίες στον αγώνα, αλλά από την άλλη έκαναν κάποια λάθη στην άμυνα. Σκόρερ των ερυθρόλευκων ο Τσικίνιο, ενώ το άλλο γκολ του Ολυμπιακού ήταν από αυτογκόλ του Αλ Γκαμντί. Τα γκολ της Αλ Καντσίγια πέτυχαν οι Κινονές και Ομπαμεγιάνγκ.

Πρώτη ευκαιρία για την Αλ Καντσίγια στο 4' όταν ο Αλσαμάτ προσπάθησε, χωρίς αποτέλεσμα, να νικήσει από μακριά τον Μπότη. Στο 12' νέα ευκαιρία για την Αλ Καντσίγια όταν μετά από σέντρα του Αλσαμάτ, ο Κινόνες έκανε το εν κινήσει σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ. Στο 16' ο Μουζακίτης βρήκε πολύ όμορφα τον Μασούρα, όμως το σουτ του αρχηγού του Ολυμπιακού, πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Καστέλς. Στο 17' οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ. Εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα του Ορτέγκα από τα αριστερά, με τον Τσικίνιο να πιάνει μια θαυμάσια κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα, για το 1-0 του Ολυμπιακού. Στο 28' ο Ολυμπιακός είχε μία ακόμη καλή στιγμή με τον Ορτέγκα και πάλι να γυρνάει την μπάλα από τα αριστερά στην αντίπαλη περιοχή, όμως το πλασέ του Μασούρα στην κίνηση έδιωξε ο τερματοφύλακας Καστέλς. Στο 35' η Αλ Καντσίγια έφτασε στην ισοφάριση. Ασίστ του Ομπαμεγιάνγκ και ο Κινονές με βολ πλανέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Στο 45' ο Ολυμπιακός είχε καλή στιγμή να προηγηθεί και πάλι όταν ο Μασούρας έφυγε στην πλάτη της άμυνας, προσπάθησε να «κρεμάσει» τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη να παίρνει την θέση του Μπότη. Η Αλ Καντσίγια μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και πέτυχε δεύτερο γκολ. Ο Κινόνες βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Ομπαμεγιάνγκ, που έφυγε στην πλάτη των Ορτέγκα και Άμπι και με ιδανικό τελείωμα νίκησε τον Πασχαλάκη. Στο 59' Μπιελ βρήκε με μαγικό τρόπο τον Τσικίνιο, ο Πορτογάλος πέρασε και τον Καστέλς, όμως δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα. Στο 88' οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στην ισοφάριση όταν οι Μπιέλ, Τσικίνιο, Ροντινέι συνεργάστηκαν ωραία από τα δεξιά, ο τελευταίος έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-2. Στο 92' ο Μπιέλ έδωσε έτοιμο γκολ στο Τσικίνιο, αλλά το έχασε.

Τελικό σκορ 2-2 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στην Ναϊμέγκεν το Σάββατο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Μπότης (46' Πασχαλάκης), Κοστίνια (75' Ροντινέι), Άμπι, Ρέτσος, Ορτέγκα (75' Αποστολόπουλος), Ντόη (91' Μπακούλας), Τσικίνιο, Μουζακίτης, Μασούρας (64' Παπακανέλλος), Μπιέλ, Κωστούλας (64' Μαρτίνς).

Αλ Καντσίγια (Μίτσελ): Καστέλς, Λαγιάμι, Χακ, Αμπού Αλσαμάτ (64′'Αλ Νατάρ), Αζάζι (64' Αλ Σανκίτι), Καρίγιο (64' Αλ Αμάρ), Κασέμ, Αλκαxτάνι, Κινoνές (73' Αλ Μάρι), Ομπαμεγιάνγκ (64' Κουλαΐφ).