Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Σενάρια για Λιάνκο στον Ολυμπιακό!


Ένα νέο όνομα προστέθηκε στην μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού, ο λόγος για τον Λιάνκο.

Πρόκειται για τον 27χρονο Βραζιλιάνο στόπερ που ανήκει στη Σαουθάμπτον και αγωνίστηκε ως δανεικός στην Αλ Γκαράφα υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε επαφή του Ολυμπιακού με τον Μαρτίνς στο πλαίσιο της συγκέντρωσης περισσότερων πληροφοριών για τις προθέσεις του ποδοσφαιριστή. Πάντως η Αλ Γκαράφα έχει κάνει κρούση στη Σαουθάμπτον για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή προσφέροντας 4.700.000 ευρώ, τα οποία καλύπτουν τις απαιτήσεις της αγγλικής ομάδας. Ωστόσο, ο Λιάνκο θέλει να αγωνιστεί στην Ευρώπη ή στην πατρίδα του.

Ο Λιάνκο έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία της Μποταφόγκο. Στην συνέχεια, μεταπήδησε στην ομάδα Κ20 της Σάο Πάουλο, έπαιξε στην πρώτη ομάδα και σε ηλικία 20 ετών πήρε μεταγραφή στην Τορίνο αντί 7.700.000 ευρώ.

Ακολούθησε ο δανεισμός του στην Μπολόνια και στη συνέχεια πουλήθηκε στη Σαουθάμπτον έναντι 7.500.000 ευρώ τον Αύγουστο του 2021. Συνολικά, στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο έχει 159 συμμετοχές έχοντας πετύχει έξι γκολ και βγάζοντας και τρεις ασίστ. Επίσης, έχει αγωνιστεί στις εθνικές ομάδες Κ20 και Κ23 της Βραζιλίας, ενώ νωρίτερα είχε παίξει στην Κ19 της Εθνικής Σερβίας και γι΄αυτό διαθέτει και σερβικό διαβατήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου