Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Σπουδαίο διπλό μέσα στην Θεσσαλονίκη! Άρης-Ολυμπιακός 1-2 (πρωτάθλημα)

Ο Ολυμπιακός παίζοντας εξαιρετική μπάλα για ένα ημίχρονο, πήρε σπουδαίο διπλό μέσα στην Θεσσαλονίκη επί του Άρη για την 19η αγωνιστική της Super League και παρέμεινε κοντά στην κορυφή.

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν 1-2, έχοντας πετύχει πολύ νωρίς τα δύο γκολ και πιο συγκεκριμένα με τον Ναβάρο στο 17' και με πέναλτι με τον Ροντινέι στο 19'. Από την άλλη απειλήθηκαν ελάχιστα και δέχτηκαν το γκολ στο 91', ένα γκολ το οποίο ήταν αυτογκόλ του Κίνι.

Ο Καρβαλιάλ ξεκίνησε τον αγώνα με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, με Ρέτσο και Ντόι στο κέντρο της άμυνας με Ροντινέι και Κίνι στα αμυντικά άκρα. Στο κέντρο ο Έσε με τον Αλεξανδρόπουλο και τον Καρβάλιο, στα εξτρέμ ο Μασούρας με τον Μαρτίνς και ο Ναβάρο στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 3' πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι, όταν οι αμυντικοί του Άρη έδιωξαν το σουτ του Αλεξανδρόπουλου  και στη συνέχεια ο Ροντινέι με μία φοβερή προσπάθεια, σέντραρε, αλλά δεν μπήκε κάποιος στην πορεία της μπάλας και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε από την εστία του Άρη. Στο 17' ο Ροντινέι πραγματοποίησε τη σέντρα, ο Χουτεσιώτης υπολόγισε λάθος, έκανε κακή έξοδο και ο Ναβάρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι, κάνοντας το 0-1 για τους ερυθρόλευκους. Στο 19' οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι όταν ο Φαμπιάνο έριξε αγκωνιά στον Φραν Ναβάρο. Το πέναλτι το εκτέλεσε ο Ροντινέι που έκανε το 0-2. Στο 28′ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος σούταρε από το όριο της περιοχής, αλλά ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε την μπάλα. Στο 40' έγινε μια σέντρα-ξυραφιά από τον Ροντινέι, αλλά δεν πρόλαβε κανείς να μπει στην πορεία της μπάλας και να τη σπρώξει στα δίχτυα. Στο 42' ο Ζέλσον Μαρτίνς αναπτύχθηκε με εξαιρετικό τρόπο από αριστερά, τους πέρασε όλους, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 0-2.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τις δύο ομάδες. Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε ιδιαίτερα φάσεις, με την πρώτη ευκαιρία στο 60' να είναι για τον Ολυμπιακό, αλλά το σουτ του Κίνι πέρασε ψηλά άουτ. Στο 80' σουτ του Καρβάλιο, η μπάλα κοντράρει και φεύγει κόρνερ. Στο 91' ο Άρης μείωσε σε 1-2 με αυτογκόλ του Κίνι. Ο Νταρίντα έβγαλε σέντρα, με τον Ζαμόρα να προσπαθεί για το πλασέ αλλά να μην βρίσκει γεμάτα την μπάλα, η οποία όμως κοντράρει στα πόδια του Κίνι και καταλήγει στα δίχτυα του Πασχαλάκη, με τον Άρη να μειώνει σε 1-2. 

Τελικό σκορ 1-2 και επόμενη αναμέτρηση για τους ερυθρόλευκους κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' την Κυριακή.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο (67' Μοντόγια), Φαμπιάνο, Ροζ, Φεράρι, Βερστράτε, Πάρντο (57' Ζαμόρα), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (57' Σαβέιρο), Μορόν (67' Γκαρθία), Παναγίδης (75' Φετφατζίδης).

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόι (85' Μπιανκόν), Κίνι, Αλεξανδρόπουλος (77' Καμαρά), Έσε, Καρβάλιο, Μασούρας, Μαρτίνς (64' Ποντένσε), Ναβάρο (85' Φορτούνης).

Η βαθμολογία των παιχτών:

Πασχαλάκης -7

Ροντινέι -9

Ρέτσος -7

Ντόη -7

Κίνι -7

Αλεξανδρόπουλος -7

Έσε -7

Καρβάλιο -7

Μασούρας -8

Μαρτίνς -8

Ναβάρο -9


Ποντένσε -7

Καμαρά -6

Φορτούνης -7

Μπιανκόν -7


Προπονητής:


Κάρλος Καρβαλιάλ -8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου