Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Νέο Πανελλήνιο ρεκόρ από τον σπουδαίο Καραλή!

 

Φοβερός και τρομερός ξανά ο Εμμανουήλ Καραλής του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού! Ο άλτης του Θρύλου ξεχώρισε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στον Βόλο, καθώς αναδείχθηκε νικητής στο άλμα επί κοντώ, με Πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς ξεπέρασε τα 5,93μ.

Ο πρωταθλητής του συλλόγου μας βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού και το επιβεβαιώνει συνεχώς και με κάθε τρόπο.

Επίσης, στο Πανθεσσαλικό στάδιο, ο Δημήτρης Τσιάμης του Θρύλου, με επίδοση 16,39μ., κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν, πανηγυρίζοντας τη 12η νίκη του σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.

Συνολικά, στη διοργάνωση του Βόλου, ο Ολυμπιακός κατέκτησε τέσσερα μετάλλια, αφού πέρα από τα δύο χρυσά, κέρδισε ακόμα ένα ασημένιο και ένα χάλκινο. Συγκεκριμένα, ο Ιάσων Μαχαίρας του Θρύλου αναδείχθηκε δεύτερος στη σφαίρα, με 18,32μ., ενώ την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στον Βόλο κατέκτησε ο Γιωργος Μίνος στα 3.000 χλμ. με φυσικά εμπόδια, τερματίζοντας σε χρόνο 9:02.81.


Πηγή: osfp.gr

Στους ερυθρόλευκους για άλλα τρία χρόνια ο Κανδύλας!

Η σεζόν φέτος για τον Πέτρο Κανδύλα ήταν απολύτως επιτυχημένη, αρχικά το πρωτάθλημα, απέναντι στην ΑΕΚ, με τη φανέλα του Ολυμπιακού και στη συνέχεια η επέκταση της συνεργασίας του με τον Θρύλο!

Ο 33χρονος αρχηγός της ομάδας χάντμπολ υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τους ερυθρόλευκους το οποίο τον κρατά στην ομάδα για άλλα τρία χρόνια.

Δείτε την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Πέτρο Κανδύλα. Ο 33χρονος αρχηγός υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, τριετούς διάρκειας και παραμένει στο ρόστερ της ομάδας χάντμπολ του συλλόγου.

Δείτε τις δηλώσεις του παίχτη στο osfp.gr:

«Νιώθω πολύ χαρούμενος που θα είμαι στον Ολυμπιακό, τα επόμενα τρία  χρόνια. Η ομάδα κάνει συνεχώς βήματα μπροστά και θέλω και εγώ να είμαι μέρος των επιτυχιών, που θα έρθουν στο μέλλον. Θεωρώ, ότι του χρόνου, με τους παίχτες που έχουμε και αυτούς που θα έρθουν, θα μπορέσουμε να κάνουμε την καλύτερη χρόνια στην ιστορία του τμήματος, κατακτώντας όλους τους τίτλους για τους οποίους θα αγωνιστούμε. Μέχρι να γίνει αυτό, όμως, θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, γιατί όπως είδαμε και στον ευρωπαϊκό τελικό, μια φάση αρκεί για να χάσεις έναν τίτλο. Καλό καλοκαίρι σε όλο τον κόσμο».

Ο σούπερ σταρ με το αριστερό «φαρμάκι»! Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Ολυμπιακού στον Βάμος!

Τεράστια φυσιογνωμία. Σούπερ σταρ. Αριστερό χέρι «φαρμάκι». Ο Μάρτον Βάμος κόσμησε για δύο χρόνια τις ελληνικές πισίνες, με την παρουσία του στην ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού.

Χωρίς αμφιβολία, ένας εκ των κορυφαίων πολιστών που φόρεσαν ποτέ το ερυθρόλευκο σκουφάκι. Σπουδαίος αθλητής, πολίστας, ακόμη πιο σπουδαίος άνθρωπος! Μια υπέροχη προσωπικότητα, ένα εξαιρετικό παιδί, που τίμησε το σκουφάκι του Ολυμπιακού, αγωνιζόμενος πάντα με αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Σε δύο χρόνια, κατέκτησε τέσσερις τίτλους με τον Θρύλο και συγκεκριμένα, δύο νταμπλ, ενώ έδωσε το «παρών» στο Final-8 (2022-23) και στο Final-4 (2023-24) του Champions League.

Λάτρεψε την Ελλάδα, τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του. Το ίδιο και εμείς αυτόν!

Μάρτον, σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου στον σύλλογό μας, καλή συνέχεια!


Πηγή: osfp.gr

Παραμένει στον Ολυμπιακό η Χριστίνα Σιούτη!

Αφού κατέκτησε και το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, φτάνοντας μάλιστα και σε ευρωπαϊκό τελικό, η σεζόν κλείνει με τον ιδανικότερο τρόπο για την Χριστίνα Σιούτη.

Η διεθνής περιφερειακή επέκτεινε τη συνεργασία της με τον Ολυμπιακό, για άλλα τέσσερα χρόνια, μια κίνηση πολύ σημαντική για την ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού.

Δείτε την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με την Χριστίνα Σιούτη. Η διεθνής περιφερειακή υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο, τετραετούς διάρκειας και παραμένει στο ρόστερ της ομάδας πόλο Γυναικών του συλλόγου».

Δείτε τις δηλώσεις της παίχτριας στο osfp.gr:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα συνεχίσω να φοράω το σκουφάκι του Ολυμπιακού, της ομάδας που αγαπώ και στην οποία έχω μεγαλώσει και ζήσει τις καλύτερες μου στιγμές. Ανυπομονώ για τη νέα σεζόν. Οι προκλήσεις που έρχονται είναι μεγάλες και πιστεύω, ότι θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτές επάξια του ονόματος του Ολυμπιακού. Χαίρομαι για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο σύλλογος συνολικά και πιστεύω, ότι όλες μαζί θα βάλουμε τα δυνατά μας, ώστε την επόμενη χρονιά ο  Ολυμπιακός να γιορτάσει τα 100 χρόνια του μαζί με το απόλυτο των δικών μας επιτυχιών».

Ανανέωσε για άλλα τρία χρόνια ο θρυλικός Ντίνος Γεννηδουνιάς!

Η σημαία στον ιστό της! Ο θρυλικός Nτίνος Γενηδουνιάς θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό για άλλα τρία χρόνια, μετά από σχετική ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Ο αρχηγός της ομάδας πόλο αντρών, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και παραμένει στο σπίτι του με στόχο να πανηγυρίσει κι άλλα τρόπαια.

Δείτε την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ντίνο Γενηδουνιά. Ο αρχηγός και διεθνής περιφερειακός υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, τριετούς διάρκειας και παραμένει για 10η διαδοχική σεζόν στο ρόστερ της ομάδας πόλο Ανδρών του συλλόγου.

Δείτε τις δηλώσεις του παίχτη στο osfp.gr:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την ανανέωση με την ομάδα μας. Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου, εδώ και εννιά χρόνια. Και η επιλογή μου ήταν πολύ εύκολη να μείνω για ακόμη τρία χρόνια! Ελπίζω να προσφέρω ακόμα περισσότερα και να φέρουμε κι άλλες επιτυχίες στον σύλλογο».

Αποθέωση και στην Κεφαλονιά για τις ευρωκούπες του Θρύλου!

Με την συμπλήρωση ενός μήνα από την κατάκτηση του Conference League, στον τελικό απέναντι στην Φιορεντίνα, τα τρόπαια του Conference και του Youth League έκαναν διπλή στάση στην Κεφαλονιά! 

Στο νησί του Ιονίου οι δύο κούπες του Θρύλου πήγαν αρχικά στο Ληξούρι και στη συνέχεια στο Αργοστόλι και οπαδοί του Ολυμπιακού κάθε ηλικίας δημιούργησαν μία φανταστική ατμόσφαιρα, με συνθήματα και καπνογόνα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:



Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Βγήκε αλήθεια το «όνειρο... τρελό» του «Κάρα»!

 

Γεννήθηκε Ολυμπιακός. Η μεγάλη του αγάπη ήταν μία, από μικρό παιδί. Μεγαλώνοντας, ασχολήθηκε με το χάντμπολ και πάντα, είχε ένα όνειρο: να αγωνιστεί με την ερυθρόλευκη και ριγωτή. Και τα κατάφερε, εκπλήρωσε το όνειρό του και με το... παραπάνω!

Ο Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης όχι απλά φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Την τίμησε, έγραψε ιστορία. «Μάτωσε» τη φανέλα, τα έδωσε όλα για τον Θρύλο, από την πρώτη στιγμή και την πρώτη προπόνηση, έως την τελευταία. Πάντα με πάθος, με αγωνιστική «τρέλα», με αγάπη για την ομάδα της καρδιάς του!

Επτά χρόνια «ερυθρόλευκου» χάντμπολ, επτά χρόνια με τον «Κάρα». Παρών σε όλες τις στιγμές, από τη «γέννησή» του τμήματος, τον ιστορικό πρώτο τίτλο, έως τον πιο πρόσφατο,  το πρωτάθλημα της Handball Premier 2023-24. Οι αναμνήσεις πολλές και σίγουρα, ανεξίτηλες. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσα πρόσφερε. «Μπήκε» με την αξία του στην ιστορία του Ολυμπιακού. Εξελίχθηκε σε μία από τις εμβληματικές μορφές του τμήματος χάντμπολ.

Από τη σεζόν 2017-18, κέρδισε εννιά τίτλους, τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδας, τρία Κύπελλα, δύο Super Cup. Πριν από λίγους μήνες, μάλιστα, έφτασε μια «ανάσα» από την κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου.

Το σημαντικότερο, όμως, «κέρδισε» μια δεύτερη οικογένεια, ένα δεύτερο «σπίτι». Το «όνειρο... τρελό» του Παναγιώτη Καραμπουρνιώτη έγινε πραγματικότητα!

«Κάρα», σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε τα καλύτερα σε όλους τους τομείς της ζωής σου! Για πάντα... ένας από εμάς.


Πηγή: osfp.gr

Συνεχίζει ο Δημήτρης Κραβαρίτης στον Ολυμπιακό!

Παραμένει στο τιμόνι της ομάδας πόλο γυναικών του Ολυμπιακού ο Δημήτρης Κραβαρίτης. Ο Ερασιτέχνης ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Έλληνα προπονητή, που οδήγησε τις ερυθρόλευκες μέχρι τον τελικό του Champions League της περασμένης σεζόν, καθώς και στην απόκτηση του πρωταθλήματος.

Δείτε την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Δημήτρη Κραβαρίτη. Ο Έλληνας προπονητής υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και παραμένει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας πόλο Γυναικών του συλλόγου.

Δείτε τις δηλώσεις του Κραβαρίτη στο osfp.gr:

«Μπαίνουμε στα 100 χρόνια του Ολυμπιακού. Και ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους που διεκδικούμε. Δεν αλλάζει αυτό, στον Ολυμπιακό είμαστε και θέλουμε πάντα να κερδίζουμε. Είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος που θα βρίσκομαι στο τιμόνι της ομάδας σε αυτή την ιδιαίτερη και ιστορική σεζόν για τον σύλλογο. Ευχαριστώ τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη. Συνεχίζουμε μαζί, με στόχο νέες επιτυχίες για το μεγαλείο του Ολυμπιακού».

Η Ροζάριο Σεντράλ ανακοίνωσε την παραμονή του Λοβέρα!

Η Ροζάριο Σεντράλ ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάξι Λοβέρα από τον Ολυμπιακό. Ο Λοβέρα είχε αποκτηθεί το 2019 και πάλι από την Ροζάριο Σέντραλ, αλλά δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στον Ολυμπιακό. 

Με τους ερυθρόλευκους αγωνίστηκε σε συνολικά 36 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πετύχει 2 γκολ και βγάζοντας και 5 ασίστ. Με τον Ολυμπιακό να τον έχει παραχωρήσει έκτοτε δανεικό στην Ρασίνγκ Κλουμπ, στην Ομόνοια, στον Ιωνικό και στην Ροζάριο Σεντράλ η οποία εν τέλει αγόρασε τα δικαιώματα του, έναντι ενός ποσού στις 800.000 ευρώ. Η χρηματιστηριακή αξία του παίχτη είναι στις 700.000 ευρώ.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

Επική απάντηση της Θύρας 7 στον Γιαννακόπουλο!

Μπορεί το πρωτάθλημα να έχει ολοκληρωθεί, όμως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνεχίζει να προκαλεί τον κόσμο, καθώς προέβη σε νέες απειλές μέσω των social media.

Η Θύρα 7 μέσω του επίσημου λογαριασμού της, στα social media, απάντησε στον νέο παραλήρημα του Γιαννακόπουλου με τον καλύτερο τρόπο.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Γιαννακόπουλε θα μας κλάσεις τα ΦΡΥΔΙΑ!

Αυτά που σας κάνουμε τόσα χρόνια εμείς, δεν μπορείς να μας τα κάνεις ούτε για μια ώρα!

ΚΑΡΝΑΒΑΛΕ, ΒΡΕΣ πρώτα αγοραστή για την ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ ομάδα σου, που ψάχνεις ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, και άσε τον ΕΦΗΒΟ εσύ δεν είσαι ικανός να τον κοιτάξεις πάνω από τα αρχίδια,

ΓΙΩΤΑ και ΦΑΠΩΜΕΝΕ από τον Ράτζα!

Θυμήσου την μόνη αλήθεια που έχεις πει….

Γ@μώ τον Παναθηναϊκό και την 13 όλη…


Πετρούσεφ: «Ο Ολυμπιακός με βοήθησε, πιθανότατα θα μείνω»

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ παραχώρησε συνέντευξη στη σερβική «Mozzart» και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό, για την Εθνική Σερβίας και για το NBA, ενώ τόνισε ότι θα μείνει πιθανότατα στην ομάδα.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την εθνική Σερβίας: «Μπορείτε να νιώσετε την εξαιρετική ατμόσφαιρα στην εθνική. Από τη στιγμή που μαζευτήκαμε ήταν προφανές ότι ανυπομονούσαμε να είμαστε μαζί και να αρχίσουμε να δουλεύουμε. Είναι η ίδια ομάδα με το MundoBasket, μόνο που τώρα έχουμε τον Γιόκιτς και τον Μίτσιτς. Στο παιχνίδι τους δεν είναι εγωιστές και για αυτό είναι οι καλύτεροι. Θα είναι απαραίτητο να βελτιωθούμε, γιατί θα παίξουμε κόντρα σε δυνατές ομάδες όπως οι Γάλλοι και οι Αμερικανοί».

Για την κατάστασή του μετά από την επιστροφή του στην Ευρώπη: «Αισθάνομαι πολύ καλά. Μετά από όλα όσα πέρασα στο ΝΒΑ, επέστρεψα σε υψηλό επίπεδο στην Ευρωλίγκα. Νιώθω πολύ καλά. Είμαι 100% έτοιμος να βοηθήσω».

Για το πώς πέρασε στις ΗΠΑ στο διάστημα που έμεινε εκεί: «Ήταν δύσκολο, δεν έχει σημασία αν είναι το ΝΒΑ ή οπουδήποτε αλλού, μετά από τόσο διάλειμμα που δεν έπαιζα. Αλλά είχα εμπειρία από πέρυσι. Ο Ολυμπιακός πραγματικά με καταλάβαινε και τους δίνω τα εύσημα που με περίμεναν και με βοήθησαν».

Για τη διαφορά ανάμεσα στο ντέρμπι του Βελιγραδίου και το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές. Οι Σέρβοι είναι ίσως πιο σταθεροί σε διάρκεια όταν τραγουδούν, ακόμα και πριν από το παιχνίδι, αλλά οι Έλληνες είναι τρελοί. Όταν κάτι τους ενοχλεί, καταρρέει το γήπεδο. Για την ακρίβεια, εμείς και οι Έλληνες είμαστε οι πιο εκδηλωτικοί στο τραγούδι και στην στήριξη. Φυσικά δεν καταλαβαίνω τα πάντα από όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, λόγω της γλώσσας, αλλά είναι παρόμοια η κατάσταση».

Για το αν θα μείνει στον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν: «Αυτό είναι το πιο πιθανό. Έχουμε συμβόλαιο. Βέβαια, σήμερα ποτέ δεν ξέρεις. Οι παίκτες που έχουν συμβόλαια φεύγουν. Οπότε θα δούμε. Πάντα μπορεί κάτι να συμβεί, αλλά δεν είναι πιθανό».

«Ο Ολυμπιακός κατέθεσε επίσημη πρόταση στον Εβάν Φουρνιέ»


Για πρόταση του Ολυμπιακού στον Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος θα μείνει ελεύθερος στη φετινή offseason από τους Ντιτρόιτ Πίστονς, κάνει λόγο ο Φραν Λέιβα.

Μετά από 12 χρόνια και μια τρομερά αξιόλογη καριέρα στο NBA, ο Φουρνιέ δεν βρίσκει χρόνο στον μαγικό κόσμο και όλο και περισσότερο ανοίγει η κουβέντα, για επιστροφή του στην Ευρώπη.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

«Ο Εβάν Φουρνιέ έχει επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό να αποχωρήσει από το ΝΒΑ αυτό το καλοκαίρι».

«Ενδιαφέρον έχουν εκφράσει και ο Παναθηναϊκός και ο Βιλερμπάν. Ο Γάλλος έχει ήδη ενημερωθεί από τους Πίστονς ότι δεν θα ενεργοποιήσουν την option των 19 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σεζόν 2024-25».

Μπαρτζώκας: «Με την ίδια μεθοδικότητα, αλλά ακόμη μεγαλύτερη δίψα»

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έκανε την πρώτη της κίνηση για το φετινό καλοκαίρι, που δεν ήταν άλλη από την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Γιώργο Μπαρτζώκα έως το 2026.

Ο Μπαρτζώκας σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών, τόνισε ότι οι ερυθρόλευκοι προχωρούν με την ίδια μεθοδικότητα, αλλά ακόμη μεγαλύτερη δίψα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους κ. Αγγελόπουλους για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν.

Δείτε τα όσα δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους Προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός κυρίους, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και στον τρόπο δουλειάς του προγράμματός μας.

Είναι τεράστια τιμή το ότι θα συνεχίσω να εκπροσωπώ τα χρώματα της ομάδας μας, ειδικά στην ιστορική συγκυρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ίδρυσή της. Εγώ και οι συνεργάτες μου θα το κάνουμε με την ίδια μεθοδικότητα, αλλά και ακόμα μεγαλύτερη δίψα και όρεξη για επιτυχίες!».

Μπαρτζώκας ως το 2026 στον Ολυμπιακό!

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ένας εκ των κορυφαίων προπονητών που έκατσε στον ερυθρόλευκο πάγκο, θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό ως και το 2026, μιας και οι Αγγελόπουλοι και ο έμπειρος τεχνικός ανανέωσαν την συνεργασία τους, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο τρεις φορές κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης (2013, 2022, 2023) μένει στους ερυθρόλευκους, έχοντας την απόλυτη στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων, με σκοπό να επαναφέρει άμεσα τον Ολυμπιακό, στον δρόμο των επιτυχιών και την κατάκτηση του επόμενου πρωταθλήματος. Και φυσικά, με στόχο την τέταρτη σερί παρουσία σε Final Four του χρόνου και την τέταρτη ευρωπαϊκή κούπα στην ιστορία του συλλόγου.

Ήδη η συλλογή τροπαίων του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερα πλούσια: 1 Euroleague (2013), 1 Διηπειρωτικό (2013), 2 πρωταθλήματα Ελλάδας (2022, 2023), 3 Κύπελλα Ελλάδας (2022, 2023, 2024), 2 Super Cup Ελλάδας (2022, 2023). 

Δείτε την ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Γιώργο Μπαρτζώκα μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής, ο οποίος έχει οδηγήσει την ομάδα μας στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2013 και του Διηπειρωτικού, σε τρία σερί φάιναλ φορ (Βελιγράδι 2022, Κάουνας 2023, Βερολίνο 2024), στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων Ελλάδος (2022, 2023), τριών Κυπέλλων Ελλάδος (2022, 2023 2024), καθώς και δύο Super Cup (2022, 2023) -και πλέον βάζει πλώρη για νέες επιτυχίες-, είναι ο μακροβιότερος κόουτς στην ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού»!

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Μένει στον Θρύλο ο Νίκλας!

Τον σχεδιασμό της για τη νέα αγωνιστική σεζόν προχωράει η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού. Με τον Θρύλο να ανακοινώνει επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας του με τον κόουτς, Θάνο Νίκλα.

Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε τις ερυθρόλευκες στα μέσα της σεζόν 2022-23, μετά την αποχώρηση του Μάρτινς Ζίμπαρτς και στη συνέχεια, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και έτσι αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας τους.

Δείτε την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Θάνο Νίκλα. Ο Έλληνας προπονητής υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και παραμένει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του συλλόγου.

Δείτε τις δηλώσεις του Νίκλα στο osfp.gr:

«Με μεγάλη χαρά αποδέχομαι την ανανέωση του συμβολαίου μου με την αγαπημένη μας ομάδα. Το ταξίδι μας, μέχρι τώρα, ήταν γεμάτο προκλήσεις, εύκολες και δύσκολες στιγμές και αμέτρητες αναμνήσεις και ανυπομονώ να συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι. Η υποστήριξή της διοίκησης είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε μας επιτυχία. Ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη σε κάθε βήμα και την πίστη στο πλάνο μας, που μας επιβραβεύει με τη κατάκτηση τίτλων και τη διατήρηση μας στη κορυφή. Η επόμενη χρονιά χτίζεται για να γράψουμε νέες σελίδες δόξας στην ιστορία της ομάδας μας. Είμαι απόλυτα αφοσιωμένος και δεσμεύομαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε».

Στον Ολυμπιακό ο κεντρικός Ιρανός Γκαζιάνι!

Λίγες ώρες μετά την αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση για τον Γκουσταβάο, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνή Ιρανού κεντρικού Μαχντί Τζέλβε Γκαζιάνι. Ο 23χρονος κεντρικός, την περασμένη σεζόν, αγωνίστηκε με τη φανέλα της Φενερμπαχτσέ φτάνοντας ως τα ημιτελικά του CEV Cup.

Δείτε την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Μαχντί Τζέλβε Γκαζιάνι. Ο διεθνής Ιρανός κεντρικός (ημ. γέννησης 21/5/2001, 2,08μ.) υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του συλλόγου.

Την περσινή περίοδο, ο 23χρονος κεντρικός αγωνίστηκε για πρώτη φορά μακριά από το Ιράν και συγκεκριμένα, στην Τουρκία, με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε, με την οποία έφτασε ως τα ημιτελικά του CEV Cup, κατακτώντας την τρίτη θέση.

Από το ξεκίνημα της καριέρας του έως το 2023, ο Γκαζιάνι αγωνίστηκε σε τέσσερις ομάδες του Ιράν, πραγματοποιώντας σπουδαία παιχνίδια. Τη σεζόν 2020-21, κατέκτησε το Ασιατικό πρωτάθλημα και το πρωτάθλημα Ιράν (Iran Super League), με την Foolad Sirjan Club, ενώ αναδείχθηκε και κορυφαίος κεντρικός στην Ασία! Την επόμενη σεζόν, ο Γκαζιάνι ψηφίστηκε ως καλύτερος κεντρικός του πρωταθλήματος Κεντρικής Ασίας, αλλά και του πρωταθλήματος Ιράν.

Πρόκειται για βασικό μέλος της Εθνικής ομάδας του Ιράν, με την οποία έχει κατακτήσει το Ασιατικό πρωτάθλημα και το χρυσό μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες, καθώς και δύο ασημένια (Ασιατικό Κύπελλο, πρωτάθλημα Κεντρικής Ασίας). Με την Εθνική Κ19 και την Κ21, ο Γκαζιάνι αναδείχθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής, το 2017 και το 2019 και πρωταθλητής Ασίας, με την Κ20, το 2018.

Προηγούμενες ομάδες:

2017-19 Paykan Tehran (Ιράν)

2019-20 Saipa Tehran (Ιράν)

2020-22 Foolad Sirjan Club (Ιράν)

2022-23 Nian Electronic Club (Ιράν)

2023-24 Fenerbahce Parolapara (Τουρκία)


Δείτε τις δηλώσεις του παίχτη στο osfp.gr:

«Γεια σε όλους. Είμαι πολύ χαρούμενος, που μετά από μια υπέροχη σεζόν στην Τουρκία και τις υποχρεώσεις μου με την Εθνική ομάδα στο VNL, έρχομαι σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο ιστορικούς συλλόγους στην Ευρώπη! Σίγουρα, στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα, να δώσω ό,τι μπορώ. Με τη βοήθεια των συμπαικτών μου, θέλω να προσφέρω σε αυτή τη μεγάλη ομάδα. Ανυπομονώ να μπω στην ομάδα και να πετύχω σπουδαία πράγματα, με τον παθιασμένο κόσμο του Ολυμπιακού. Τα λέμε σύντομα».

Ο Βραζιλιάνος «πύργος» του Πειραιά!

 

Τον Ιανουάριο του 2023, στα μέσα της σεζόν 2022-23, «πάτησε» στο κλειστό του Ρέντη «Μ. Μερκούρη» ένας «γίγαντας» από τη Βραζιλία. Ο Γκουστάβο Μπονάτο, με ύψος 2,15μ., μετακόμισε στον Ολυμπιακό με μία μεγάλη καριέρα στις αποσκευές του και έναν στόχο: το ευρωπαϊκό. Και τα κατάφερε! Πραγματοποιώντας σπουδαία ματς, ο Βραζιλιάνος κεντρικός πρόσφερε τα μέγιστα στην ιστορική κατάκτηση του Challenge Cup, του τρίτου ευρωπαϊκού στο βόλεϊ Ανδρών του συλλόγου.

Για σχεδόν δύο χρόνια, ο Γκουσταβάο σήκωσε «τείχος» στον «ερυθρόλευκο» φιλέ και παράλληλα, τέσσερις τίτλους, το Challenge Cup, δύο πρωταθλήματα Ελλάδας και ένα Κύπελλο!

Ο «Γκους» λάτρεψε τον Ολυμπιακό, την Ελλάδα και τον Πειραιά, το ίδιο και η όμορφη οικογένειά του. Και ο κόσμος του Θρύλου εκτίμησε την προσφορά του Γκουσταβάο, το πάθος και την προσωπικότητά του. Πάντα χαμογελαστός, ευγενικός και... ένας από εμάς!

«Γκους», σε ευχαριστούμε για όλα, καλή τύχη στη ζωή και την καριέρα σου!


Πηγή: osfp.gr

Αποχαιρέτησε τον Βιθέντε Ιμπόρα ο Ολυμπιακός!

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Βιθέντε Ιμπόρα έκανε γνωστό πως αποφάσισε να μην συνεχίσει στον Ολυμπιακό καθώς πιθανότατα θα επιστρέψει στη Λεβάντε.

Μετά από 30 εμφανίσεις με τα ερυθρόλευκα σε όλες τις διοργανώσεις και έχοντας πετύχει και 1 γκολ και με κορυφαία στιγμή του την κατάκτηση του Conference League, o Ισπανός άσος έκλεισε αυτό το κεφάλαιο της καριέρας του και λίγη ώρα αργότερα ήρθε και ο αποχαιρετισμός από τον Ολυμπιακό.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

«Βιθέντε σε ευχαριστούμε για όλα!».

Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Ιμπόρα! Δείτε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του!

Μετά από έναν χρόνο στον Ολυμπιακό, ο Ιμπόρα γνωστοποιεί στα social media πως αποφάσισε να αποχωρήσει, ακούγοντας την καρδιά του όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ο Ιμπόρα επισημαίνει πως ήθελε μεν να μείνει στους ερυθρόλευκους αλλά «τώρα η καρδιά μου μου ζητάει κάτι άλλο», εννοώντας προφανώς πως θα επιστρέψει στην αγαπημένη του Λεβάντε. 

Στην ανάρτησή του ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε αυτούς τους μήνες στον Ολυμπιακό και φυσικά τον κόσμο της ομάδας.

Στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε συνολικά σε 30 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πετύχει και 1 γκολ. Η χρηματιστηριακή αξία του παίχτη είναι στις 300.000 ευρώ.

Δείτε την ανάρτηση του:

«Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό για όλα και τόσα πολλά. Από τότε που έφτασα και διάβασα αυτή τη φράση ήξερα ποιος ήταν ο στόχος μου. Ο σεβασμός, η τιμή και η υπερηφάνια για την υπεράσπιση του σήματος και της ιστορίας του Ολυμπιακού και η αφοσίωση και ο επαγγελματισμός στο πώς να το κάνω ήταν πάντα οι βάσεις στις οποίες βασιζόμουν για να παλεύω καθημερινά για να κάνω την ιστορία του συλλόγου μεγαλύτερη.

Όπως έχω μεταφέρει στον σύλλογο, δεν είναι ότι δεν θέλω να συνεχίσω να παίζω στον Ολυμπιακό, είναι ότι τώρα η καρδιά μου μου ζητάει κάτι άλλο. Πάνω από όλα, θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο, τον Ντάρκο και τον Κριστιάν Καρεμπέ και τον κύριο Μεντιλίμπαρ για την εμπιστοσύνη τους ώστε να συνεχίσω να βοηθάω, αλλά δεν θέλω να είμαι πρόβλημα στον προγραμματισμό της ομάδας και καταλαβαίνω ότι πρέπει να προχωράμε για να κάνουμε ξανά πρωταθλητή τον Ολυμπιακό.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να γίνω μέρος αυτού του συλλόγου. Ευχαριστών τον Αντόνιο Κορδόν, τον Χοσέ Ιγνάσιο, τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και το αντίστοιχο προσωπικό τους, χωρίς εσάς αυτή ιστορία δεν θα υπήρχε, Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους συναδέλφους μου, την ομάδα διαχείρισης και όλους τους εργαζόμενους που μου φέρθηκαν με μεγάλη στοργή.

Και πάνω από όλα δεν ξεχνάω τους οπαδούς, ήταν προνόμιο να απολαύσω και να νιώσω την ατμόσφαιρα και το πάθος του Καραϊσκάκη. Ελπίζω να καταλαβαίνετε την απόφασή μου, η καρδιά μου μιλάει σε εμένα και πρέπει να την ακούσω, αλλά σε αυτή την καρδιά θα υπάρχει πάντα χώρος για εσάς.

Χαρούμενος και περήφανος που συνέβαλα στην συγγραφή αυτής της όμορφης σελίδας στην ιστορία αυτού του υπέροχου συλλόγου.

Ολυμπιακέ, Πειραιά, Ελλάδα, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ».

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Ολυμπιακού για την Ελευθερία Πλευρίτου!

Το «αντίο» είναι πάντα δύσκολο. Μια στιγμή... σκληρή. Τη στιγμή που το λες, οι αναμνήσεις έρχονται η μία μετά την... άλλη. Από την πιο παλιά, από την πρώτη στιγμή, έως την πιο πρόσφατη. Και ναι, είναι δύσκολο να αποχαιρετήσουμε την Ελευθερία Πλευρίτου! 13 χρόνια μαζί. Η... μισή ζωή της 27χρονης -πλέον- Ελευθερίας είναι «ερυθρόλευκη».

Στον Ολυμπιακό, θυμόμαστε σαν... χθες τη στιγμή που φόρεσε για πρώτη φορά το σκουφάκι μας, το σκουφάκι με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο. Κοριτσάκι τότε, γεμάτο φιλοδοξίες και όνειρα. Είμαστε υπερήφανοι, που εκείνο το χαμογελαστό, ντροπαλό κορίτσι εξελίχθηκε σε μία από τις κορυφαίες του αθλήματος και φυσικά, ως μία από τις εμβληματικές μορφές στην ιστορία της ομάδας πόλο Γυναικών του Θρύλου!

Τα... πήραμε όλα μαζί, αυτά τα 13 χρόνια. 24 τρόπαια, σε Ελλάδα και Ευρώπη! Επτά ευρωπαϊκούς τίτλους και συγκεκριμένα, τρία Champions League, τρία LEN Super Cup, ένα LEN Trophy. Και όχι μόνο. 11 σερί πρωταθλήματα (2014-24), πέντε Κύπελλα Ελλάδας και ένα Super Cup!

Η Ελευθερία Πλευρίτου μεγάλωσε στον σύλλογό μας. «Δέθηκε» με τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του. Τίμησε και με το... παραπάνω το σκουφάκι του Θρύλου, τόσο αγωνιστικά, όσο και με την εξαιρετική της προσωπικότητα. Πάντα με χαμόγελο, πάντα ευγενική, πάντα με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Τα έδωσε... όλα στο νερό, για το «ερυθρόλευκο» μεγαλείο! Και είναι τυχερή, διότι έχει μια δεύτερη οικογένεια, ένα δεύτερο «σπίτι».

Ελευθερία, σε ευχαριστούμε για όλα! Σου ευχόμαστε τα καλύτερα στη ζωή και την καριέρα σου, στη νέα πρόκληση που έχεις μπροστά σου. Δεν υπάρχουν «αντίο» στο δρόμο μας. Εις το επανιδείν!


Πηγή: osfp.gr


Συνεχίζει στον Θρύλο ο Χέρβο Κόλιανιν!

Ολυμπιακός και Χέρβο Κόλιανιν θα συνεχίσουν και την νέα σεζόν μαζί! Ο Κροάτης προπονητής ανανέωσε και επίσημα την συνεργασία του με την ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού. 

Με τον Κόλιανιν στον πάγκο του ο Ολυμπιακός κατέκτησε το νταμπλ, καθώς επίσης οι ερυθρόλευκοι έφτασαν ως και στο Final 4 του Champions League.

Δείτε την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Χέρβο Κόλιανιν. Ο Κροάτης προπονητής υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και παραμένει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας πόλο Ανδρών του συλλόγου».

Δείτε τις δηλώσεις του στο osfp.gr:

«Είναι μεγάλη χαρά, που θα συνεχίσω να δουλεύω με τον Ολυμπιακό. Είχαμε μια καλή σεζόν με την ομάδα, που θα μπορούσε να είχε τελειώσει τέλεια. Ελπίζουμε, η επόμενη σεζόν να είναι ακόμα καλύτερη, γιατί ο σύλλογος γιορτάζει τα 100 χρόνια του. Ξέρουμε, ότι στον Ολυμπιακό οι προσδοκίες είναι πάντα οι μεγαλύτερες και θα κάνουμε τα πάντα, για να είμαστε στην κορυφή της Ευρώπης. Ανυπομονώ για τη νέα σεζόν και όλες τις προκλήσεις που έρχονται».

«Τα βρήκαν Ντόρσεϊ και Ολυμπιακός για τριετές συμβόλαιο»

Παίχτης του Ολυμπιακού θα είναι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ σύμφωνα με δημοσίευμα από τη Σερβία που τονίζει πως οι δύο πλευρές έφτασαν σε πλήρη συμφωνία.

Συγκεκριμένα, το «Τelesport» επισημαίνει πως ο ομογενής γκαρντ θα επιστρέψει στους ερυθρόλευκους υπογράφοντας συμβόλαιο τριών ετών, με συνολικές απολαβές τα 5.000.000 ευρώ.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:



Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Record: «Στα 15 εκατ. ευρώ η πρόταση του Ολυμπιακού για Κάρμο»


Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Record» οι ερυθρόλευκοι κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διατηρήσουν στο ρόστερ τους, τον Ντάβιντ Κάρμο

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός προσφέρει συνολικά το ποσό των 15 εκατ. ευρώ στην Πόρτο για την αγορά του Κάρμο. Το ποσό αυτό είναι στα 12.000.000 ευρώ για την μεταγραφή, ενώ στο deal περιλαμβάνονται και άλλα 3.000.000 σε μορφή μπόνους. Όλα αυτά έρχονται μερικές ώρες μετά το τιτίβισμα που ανέφερε ότι οι κάτοχοι του Conference League δίνουν 12.000.000 ευρώ καθαρά στον πορτογαλικό σύλλογο.

Οι ερυθρόλευκοι στην αρχική συμφωνία τους με τους «δράκους» για τον δανεισμό του Κάρμο, είχαν τοποθετήσει ρήτρα 17.500.000 ευρώ, με τους ερυθρόλευκους όμως να προσπαθούν να ρίξουν την τιμή.

Μάλιστα, στο άρθρο της «Record» αναφέρεται πως ο Ντάβιντ Κάρμο είναι ενθουσιασμένος με την παρουσία του στον Ολυμπιακό και συνολικά με τον σύλλογο, θέλοντας να παραμείνει σε αυτόν.



Αγοράζει τον Μάξι Λοβέρα η Ροζάριο!

Για ειλημμένη απόφαση της Ροζάριο Σεντράλ να προχωρήσει σε αγορά του Μάξι Λοβέρα από τον Ολυμπιακό γίνεται λόγος στην Αργεντινή.

Σε διάφορα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι η Ροζάριο έκανε αρχικά πρόταση επέκτασης δανεισμού του ποδοσφαιριστή που τα πήγε καλά στο διάστημα που αγωνίστηκε εκεί, όμως ο Ολυμπιακός αρνήθηκε.

Πλέον θεωρείται βέβαιο από τους ρεπόρτερ της Ροζάριο ότι θα γίνει μεταγραφή με τη ρήτρα που υπάρχει, η οποία είναι στις 800.000 ευρώ.


Μαρινάκης: «Ολοι μαζί για το καλό του ποδοσφαίρου»

Ο Μαρινάκης επέστρεψε στην προεδρία της Super League για να συνεχίσει το έργο του, με γνώμονα το καλό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Μετά την εκλογή του, ευχαρίστησε όλες τις ομάδες.

Δείτε αναλυτικά τα δήλωσε:

«Πάμε όλοι μαζί για το καλό του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι πραγματικά αυτοδιοίκητο και μακριά απο πολιτικούς και κυβερνήσεις. Να πάμε σε μια καλύτερη μέρα για όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».



Πρόεδρος της Super League ο Βαγγέλης Μαρινάκης!


Ξανά στο τιμόνι της Super League ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Με ψήφους 7-6 ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού επικράτησε του Γιάννη Αλαφούζου και επιστρέφει στο τιμόνι του Συνεταιρισμού.

Η τηλεδιάσκεψη που έγινε με αποκλειστικό θέμα την εκλογή νέου προέδρου του συνεταιρισμού έβγαλε νικητή τον διοικητικό ηγέτη και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη μάχη με τον Γιάννη Αλαφούζο (ψήφοι 7-6 υπέρ του Β. Μαρινάκη).

Αυτό σημαίνει πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιστρέφει έξι μήνες μετά την παραίτησή του για να ξεκινήσει την τρίτη του θητεία στον προεδρικό θώκο. Το πόστο της αναπληρώτριας προέδρου θα έχει η Κάτια Κοξένογλου.

Τι ψήφισαν οι ομάδες:

Τον Βαγγέλη Μαρινάκη ψήφισαν οι: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Πανσερραϊκός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, ΟΦΗ.

Τον Γιάννη Αλαφούζο ψήφισαν οι: Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης, Λαμία, Λεβαδειακός, Athens Kallithea.

Λευκό ψήφισε ο Παναιτωλικός.

Η ΕΠΟ απουσίασε από τη διαδικασία.



Και επίσημα υποψήφιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης! Αντίπαλος του ο Αλαφούζος!

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Σούπερ Λιγκ έθεσε επίσημα ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Με επιστολή που έστειλε στην Λίγκα έκανε γνωστή την υποψηφιότητα του για την ανώτατη θέση του συνεταιρισμού στις εκλογές που θα γίνουν αύριο Τετάρτη.

Μια εξέλιξη που αναμενόταν τις τελευταίες μέρες με τον ισχυρό άνδρα της ερυθρόλευκης ΠΑΕ να διεκδικεί ξανά την προεδρία της Λίγκας την οποία κατείχε από τον Ιούνιο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2024 όταν είχε παραιτηθεί, σε ένα διάστημα όπου ο συνεταιρισμός πήγε ένα βήμα μπροστά με σπουδαίες συμφωνίες για όλα τα μέλη του και πρωτοβουλίες από τον Βαγγέλη Μαρινάκη που αναγέννησαν την Λίγκα.

Αντίπαλος του θα είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος. Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου είναι προγραμματισμένες για την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα.

Στον εμβληματικό πύργο του Nasdaq ο Θρύλος με το ευρωπαϊκό τρόπαιο!

Το ευρωπαϊκό όνειρο του Ολυμπιακού έγινε πραγματικότητα και το «όνειρο τρελό» έχει ταξιδέψει στα πέρατα της γης. Μέχρι και στις πιο κοσμοπολίτικες «γωνιές» του πλανήτη έχει φτάσει το μεγαλείο του Θρύλου, που κατέκτησε το Conference League.

Ακόμα και στην Times Square και τον πύργο του Nasdaq προβάλλεται ο «ερυθρόλευκος άθλος», όπως μας αποκάλυψε η ΠΑΕ Ολυμπιακός με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα εντυπωσιακό μήνυμα από μία εκ των πιο διάσημων «γωνιών» του πλανήτη για την πρώτη ελληνική ομάδα που σήκωσε ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

«Ο Ολυμπιακός στον εμβληματικό πύργο του Nasdaq στην Times Square της Νέας Υόρκης!

Με ένα εντυπωσιακό μήνυμα το Nasdaq συνεχάρη τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League, την πρώτη Ελληνική ομάδα όπου κατέκτησε Ευρωπαϊκό τρόπαιο στο ποδόσφαιρο! Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να ταξιδεύει υπερήφανα την ελληνική σημαία σε όλο τον κόσμο!»

Κοκκίνισε και η Ρόδος! Χιλιάδες οπαδοί για τις ευρωκούπες!

 

Στη Ρόδο βρίσκονται οι δύο ευρωκούπες του Ολυμπιακού, με χιλιάδες οπαδούς της ομάδας να κατακλύζουν την προβλήτα του Μανδρακίου και να βγάζουν βίντεο και φωτογραφίες με τα δύο ιστορικά τρόπαια.

Η τρέλα του κόσμου για να δει από κοντά τις κούπες του Conference League και Youth League ήταν τόσο μεγάλη, που δημιούργησε από νωρίς ουρές και επικράτησε το αδιαχώρητο στην προβλήτα του Μανδρακίου, με τον κόσμο στην Ρόδο να αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη του για τον Ολυμπιακό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για μία ακόμη φορά σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές και στο χώρο που είχε δημιουργηθεί για την εγγραφή νέων μελών στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, αλλά και την αγορά κάρτας φιλάθλου για τη σεζόν 2024-25.

Οσον αφορά τους επόμενους σταθμούς της περιοδείας, οι δύο ευρωκούπες την Πέμπτη 27 Ιουνίου θα βρεθούν στην Κέρκυρα (Λίστον, Πεζόδρομος Ελευθερίας) και στις 29 Ιουνίου στην Κεφαλλονιά (Πλατεία Ληξουρίου στις 17:30, Πλατεία Αργοστολίου στις 20:30).



Πέντε ερυθρόλευκοι κολυμβητές στο Παρίσι!

 

Πέντε αθλητές του τμήματος κολύμβησης του Ολυμπιακού θα δώσουν το «παρών», με την Εθνική μας ομάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» Απόστολος Χρήστου, Στέργιος-Μάριος Μπίλας, Απόστολος Παπαστάμος, Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας και Παναγιώτης Μπολάνος βρίσκονται στην 17μελή αποστολή της Ελλάδας για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, το καλοκαίρι, στη γαλλική πρωτεύουσα.

Απόστολος Χρήστου (100μ./200μ. ύπτιο, 4Χ100μ. μικτή mixed)

Στέργιος-Μάριος Μπίλας (50μ. ελεύθερο, 4Χ100μ. ελεύθερο)

Απόστολος Παπαστάμος (200μ./400μ. μικτή)

Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας (4Χ100μ. μικτή mixed)

Παναγιώτης Μπολάνος (4Χ100μ. ελεύθερο)


Πηγή: osfp.gr

Πρωταθλητής Ελλάδος για 17η φορά ο Θρύλος! Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 4-3 (πινγκ πονγκ αντρών, πρωτάθλημα)

Πρωταθλήτρια Ελλάδας, για τρίτη σερί σεζόν και 17η στην ιστορία της, αναδείχθηκε η ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Ανδρών του Ολυμπιακού!

Την Τρίτη (25/6) το βράδυ, ο Θρύλος αναδείχθηκε πανάξια πρωταθλητής στο πινγκ-πονγκ, αφού στον μεγάλο τελικό της Α1 στο ΣΕΦ, διάρκειας σχεδόν πέντε ωρών (!), νίκησε με 4-3 τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Έτσι, μετά το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, οι «ερυθρόλευκοι» είναι πρωταθλητές Ελλάδας και σε επίπεδο Ανδρών, για τη σεζόν 2023-24.

Πιο αναλυτικά, στον συγκλονιστικό τελικό της Α1 στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός, με τον Πούκαρ, κατέκτησε εύκολα το πρώτο σετ, με 3-0 επί του Κωνσταντινόπουλου, όμως ισοφαρίστηκε σε 1-1 από τον Παναθηναϊκό, μετά από ήττα (2-3) του Σγουρόπουλου από τον Λεμπεσόν. Στη συνέχεια της τελικής «μάχης» στο Φάληρο, ο Θρύλος έκανε το 2-1, με τον Οβτσάροφ, με 3-1 κόντρα στον Γκιώνη, ενώ στο τέταρτο σετ, μετά από ήττα -με ανατροπή- (2-0, 2-3) του Πούκαρ από τον «πράσινο» Λεμπεσόν, ισοφαρίστηκε ξανά με 2-2. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν εκ νέου το προβάδισμα (3-2) στον τελικό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, έπειτα από άνετη νίκη (3-0) του Οβτσάροφ επί του Κωνσταντινόπουλου, αλλά ισοφαρίστηκαν και πάλι (3-3), μετά από δύσκολη ήττα (2-3) του Σγουρόπουλου από τον Γκιώνη του Παναθηναϊκού.

Στο διπλό, με το σκορ του τελικού στο 3-3, ο Ολυμπιακός, με τους Οβτσάροφ και Πούκαρ, νίκησε με 3-0 τους Λεμπεσόν και Κωνσταντινόπουλο, έκανε το 4-3 επί των «πράσινων» και κατέκτησε στο ΣΕΦ το πρωτάθλημα!

Πούκαρ-Κωνσταντινόπουλος 3-0 (11-9, 11-6, 15-13)

Σγουρόπουλος-Λεμπεσόν 2-3 (11-7, 8-11, 11-6, 7-11, 8-11)

Οβτσάροφ-Γκιώνης 3-1 (11-7, 11-6, 11-13, 11-6)

Πουκάρ-Λεμπεσόν 2-3 (11-9, 11-9, 2-11, 6-11, 8-11)

Οβτσάροφ-Κωνσταντινόπουλος 3-0 (11-6, 11-3, 11-6)

Σγουρόπουλος-Γκιώνης 2-3 (5-11, 6-11, 11-6, 11-9, 14-16)

Οβτσάροφ/Πούκαρ-Λεμπεσόν/Κωνσταντινόπουλος (11-8, 11-4, 11-9)



Πηγή: osfp.gr



Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Στην προετοιμασία της Μπράγκα ο Όρτα!

Ο Αντρέ Όρτα αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν ως δανεικός στον Ολυμπιακό, ενώ στη συμφωνία των ερυθρόλευκων με την Μπράγκα έχει τοποθετηθεί και οψιόν αγοράς.

Η Μπράγκα ξεκίνησε την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν, με τον Πορτογάλο μέσο να δίνει κανονικά το παρών στην πρώτη προπόνηση της ομάδας, στην οποία ανήκει.

Ο Ολυμπιακός στη συμφωνία που είχε κάνει τον περασμένο Ιανουάριο με την Μπράγκα για τον δανεισμό του 27χρονου είχε βάλει οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι, αλλά ακόμα δεν την έχει ενεργοποιήσει, αλλά ούτε έχει βρει κάποια άλλη λύση με τον πορτογαλικό σύλλογο.

Απομένει να φανεί τι μέλλει γενέσθαι με τον Όρτα ο οποίος το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν πραγματοποίησε 21 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τους Ερυθρόλευκους, έχοντας πετύχει 2 γκολ καιβγάζοντας και 2 ασίστ στο ενεργητικό του.


Λαοθάλασσα από κόσμο και στην Σάμο για τα 2 ευρωπαϊκά τρόπαια του Θρύλου!

Όπως και σε όλα τα μέρη που έχουν βρεθεί μέχρι τώρα τα δύο τρόπαια που κατέκτησαν οι άνδρες και οι Νέοι του Ολυμπιακού την περσινή σεζόν, έτσι και στη Σάμο επικράτησε πανζουρλισμός, με τον κόσμο να συρρέει για να δει από κοντά τις ιστορικές κούπες.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα δύο τρόπαια και να βγάλουν φωτογραφίες και βίντεο, με τον κόσμο να φωνάζει συνθήματα για τον σύλλογο του μεγάλου λιμανιού και να δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που θύμιζε… Καραϊσκάκη.

Μοναδικές στιγμές, με τον κόσμο να δείχνει για μια ακόμα φορά την αγάπη του για τον Ολυμπιακό. Υπενθυμίζουμε ότι το επόμενο διάστημα οι δύο θρυλικές κούπες θα βρεθούν σε Ρόδο (Τρίτη 25/6, Πλατεία Αντιδήμαρχου Ιωαννίδη, πίσω από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού), Κέρκυρα (Πέμπτη 27/6, Λίστον, Πεζόδρομος Ελευθερίας) και Κεφαλλονιά (Σάββατο 29/6, Πλατεία Ληξουρίου στις 17:30, Πλατεία Αργοστολίου στις 20:30).




ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Η ομάδα μπάσκετ έχει ανθρώπους πρόθυμους να επενδύσουν»

Τι σχολίαζαν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με την οποία ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα εμπλακεί στην ομάδα μπάσκετ.

Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός τόνισαν ότι στην ΚΑΕ Ολυμπιακός υπάρχουν ανθρώποι που επενδύουν στην ομάδα και ότι η παραφιλολογία κάνει κακό στην ομάδα.

Δείτε αναλυτικά:

«Η ομάδα μπάσκετ έχει ανθρώπους που και πρόθυμοι είναι να επενδύσουν και μεγάλη οικονομική επιφάνεια έχουν ώστε να διατηρήσουν τον Ολυμπιακό πρωταγωνιστή σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η παραφιλολογία κάνει καλό μόνον στους αντιπάλους του Ολυμπιακού μας.

Ο κ. Μαρινάκης έχει τονίσει ότι εκείνος και η οικογένεια του είναι πάντα δίπλα στην ομάδα μπάσκετ, ένθερμοι υποστηρικτές της». 



Πρωταθλητές Ελλάδος οι Παίδες του Θρύλου! Ολυμπιακός-Περιστέρι 66-61

Οι Παίδες του Ολυμπιακού επιβλήθηκαν του Περιστερίου με 66-61 και κατέκτησαν τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος!

Αυτή ήταν η 4η φορά στην ιστορία των "ερυθρόλευκων" Παίδων που κατέτησαν την πρωτιά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η τελευταία που είχαν καταφέρει κάτι ανάλογο ήταν τη σεζόν 2000-2001.

MVP του 51ου Final 8 που διεξήχθη στην Ξάνθη αναδείχθηκε ο Ντούσαν Στάνκοβιτς, ο οποίος ήταν φυσικά και μέλος της καλύτερης 5άδας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Παντελάκης, τόνισε: «Ο τελικός είναι πάντα ιδιαίτερο παιχνίδι και δεν έχει να κάνει με τη δυναμική των ομάδων, αν και το Περιστέρι είναι πάρα πάρα πολύ καλή ομάδα. Είναι ματς ειδικών συνθηκών και το κερδίζει η ομάδα που το θέλει περισσότερο. Σήμερα και οι δύο ομάδες το ήθελαν εξίσου και τελικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Έγινε ένας πολύ ωραίος αγώνας που θα μείνει χαραγμένος στην μνήμη των παιδιών. Το άξιζαν γιατί κατέβαλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια, όπως άλλωστε οι παίκτες όλων των ομάδων που ήταν εδώ. Εμείς βρεθήκαμε στο final 8 κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Χάσαμε το πρωτάθλημα της Ένωσης στο τελευταίο σουτ, χάσαμε από τον Άρη στο τελευταίο δευτερόλεπτο, όμως, τελικά η ήττα του Άρη από τον Πλάτωνα μας έδωσε το εισιτήριο. Θέλω να πω πως δεν ήρθαμε εδώ αποκλειστικά χάρη στη δική μας δουλειά, καταφέραμε, όμως, να κατακτήσουμε τον τίτλο. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Προσφέρει και όμορφα και άσχημα συναισθήματα. Τα παιδιά αυτά ένιωσαν σχεδόν αποκλεισμένοι και τώρα νιώθουν το συναίσθημα του πρωταθλητή. Συγχατητήρια σε όλες τις ομάδες όχι μόνο για την αγωνιστική τους παρουσία ,αλλά και για τη συμπεριφορά όλων και εκτός παρκέ. Έγινε ένα πολύ καλό τουρνουά και δίκαια κατακτήσαμε τον τίτλο, γιατί ήμασταν σοβαροί και παίξαμε το μπάσκετ που ξέρουμε και μπορούμε».

Δεκάλεπτα: 26-14, 39-34, 54-47, 66-61.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παντελάκης, Τζαγισβίλι): Νόττας 2, Μπέκας 13(2), Παγουλάτος 8(2), Δελής 2, Παραλίκας 4(1), Βαρδής 22(5), Γκίκας 4, Μπουζουλας 5, Στάνκοβιτς 6, Κυλιντηρέας.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Δελή, Παπαμάρκος): Σπέντζος, Μπουρβάνης, Παπαδάτος, Χαϊδεμένος 22(1), Παπαδογιάννης 9(3), Τζερεμές , Κοντογιάννης 4, Φυλακτάκης 13(1), Τραχίλης, Καπιρέλης 4.


Σενάρια για Λιάνκο στον Ολυμπιακό!


Ένα νέο όνομα προστέθηκε στην μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού, ο λόγος για τον Λιάνκο.

Πρόκειται για τον 27χρονο Βραζιλιάνο στόπερ που ανήκει στη Σαουθάμπτον και αγωνίστηκε ως δανεικός στην Αλ Γκαράφα υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε επαφή του Ολυμπιακού με τον Μαρτίνς στο πλαίσιο της συγκέντρωσης περισσότερων πληροφοριών για τις προθέσεις του ποδοσφαιριστή. Πάντως η Αλ Γκαράφα έχει κάνει κρούση στη Σαουθάμπτον για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή προσφέροντας 4.700.000 ευρώ, τα οποία καλύπτουν τις απαιτήσεις της αγγλικής ομάδας. Ωστόσο, ο Λιάνκο θέλει να αγωνιστεί στην Ευρώπη ή στην πατρίδα του.

Ο Λιάνκο έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία της Μποταφόγκο. Στην συνέχεια, μεταπήδησε στην ομάδα Κ20 της Σάο Πάουλο, έπαιξε στην πρώτη ομάδα και σε ηλικία 20 ετών πήρε μεταγραφή στην Τορίνο αντί 7.700.000 ευρώ.

Ακολούθησε ο δανεισμός του στην Μπολόνια και στη συνέχεια πουλήθηκε στη Σαουθάμπτον έναντι 7.500.000 ευρώ τον Αύγουστο του 2021. Συνολικά, στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο έχει 159 συμμετοχές έχοντας πετύχει έξι γκολ και βγάζοντας και τρεις ασίστ. Επίσης, έχει αγωνιστεί στις εθνικές ομάδες Κ20 και Κ23 της Βραζιλίας, ενώ νωρίτερα είχε παίξει στην Κ19 της Εθνικής Σερβίας και γι΄αυτό διαθέτει και σερβικό διαβατήριο.

Σπουδαίος Χρήστου, «back2back» πρωταθλητής Ευρώπης!

 

Δεν σταματάει να γράφει ιστορία ο Απόστολος Χρήστου και να κάνει περήφανη την Ελλάδα και το τμήμα κολύμβησης του Ολυμπιακού. O κολυμβητής του Θρύλου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, για δεύτερη σερί φορά, στα 50μ. ύπτιο!

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, στον τελικό του αγωνίσματος, ο «ερυθρόλευκος» πρωταθλητής επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, καθώς πραγματοποίησε φοβερή κούρσα, τερμάτισε σε 24.39 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, «back2back», υπερασπίζοντας το «στέμμα» του!

O σπουδαίος κολυμβητής του Ολυμπιακού μετράει, πλέον, επτά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, επίδοση εντυπωσιακή!

Σπουδαία προσπάθεια και από την Ελένη Κοντογεώργου, επίσης αθλήτρια του Θρύλου, αφού στον τελικό των 200μ. πρόσθιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Σερβίας, αναδείχθηκε έκτη καλύτερη, με χρόνο 2:28.20 (2:28.14 στον χθεσινό ημιτελικό).


Πηγή: osfp.gr

Μεταγραφική βόμβα! Συμφωνία με Πέριν για τον Θρύλο!

Ο Σαλβαντόρ Ιντάλγκο ανήκει πλέον στο παρελθόν του Ολυμπιακού, μετά από δύο σεζόν με την ομάδα. 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Αντρέα Γκαρντίνι, επιθυμούσε κάτι καλύτερο για τη θέση του ακραίου και η διοίκηση του Ερασιτέχνη έκανε τα πάντα για να φέρει στο  λιμάνι έναν από τους καλύτερους του είδους, με τους ερυθρόλευκους να έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον Καναδό, Τζον Γκόρντον Πέριν. 

Ο Τζον Γκόρντον Πέριν, ο οποίος είναι 34 ετών και έχει ύψος 2.02 μ., έχει τεράστια εμπειρία και η απόκτησή του χωρίς καμία αμφιβολία αναβαθμίζει το ρόστερ του Ολυμπιακού και τον δυναμώνει πολύ στη θέση του ακραίου. Ένας παίκτης με καλό βιογραφικό, αφού έχει αγωνιστεί σε Ρωσία (Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ, Ουράλ και Μπελογκόριε, με την οποία κατέκτησε Challenge Cup), Πολωνία (Ρεσόβια), Ιταλία (Πιατσέντσα, Βερόνα) και Τουρκία (Αρκάς – Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, Χάλκμπανκ – Κατέκτησε το νταμπλ).

Ο Πέριν είναι εξαιρετικός στην επίθεση και διακρίνεται για την αποτελεσματικότητά του, αλλά και για τη δυναμική του στο μπλοκ, ενώ είναι πολύ καλός και στην υποδοχή. 




Τέλος ο Ιντάλγκο από τον Ολυμπιακό! Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Ερασιτέχνη!


Στις 8/8 του 2022, ο Σαλβαδόρ Ιντάλγκο Ολίβα μετακόμισε και επίσημα στην ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, με μία υπόσχεση: «Θα παλέψω για τον σύλλογο μας σαν πολεμιστής, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να φέρουμε επιτυχίες στην ομάδα». Και τήρησε τον λόγο του!

Σε δύο -υπέροχες- σεζόν με τη φανέλα του Θρύλου, ο Κουβανός, με γερμανική υπηκοότητα, ακραίος κατάφερε και κέρδισε τέσσερις τίτλους και συγκεκριμένα, έναν ευρωπαϊκό, το Challenge Cup του 2023, δύο πρωταθλήματα Ελλάδας (2023, 2024) και ένα Κύπελλο (2024), καταθέτοντας και την ψυχή του στο τάραφλεξ.

Το σημαντικότερο, όμως, «κέρδισε» τον «ερυθρόλευκο» κόσμο και γενικότερα, τον κόσμο του ελληνικού βόλεϊ, χάρη στον επαγγελματισμό, την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό του.

Ο Ιντάλγκο αγάπησε τον Ολυμπιακό, «δέθηκε» μαζί του, λάτρεψε την Ελλάδα και τον Πειραιά! Το ίδιο και η όμορφη οικογένειά του. Ωστόσο, ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού σε έναν από τους πιο επιδραστικούς παίκτες μας...

«Σάλβα», σε ευχαριστούμε για όλα, καλή τύχη στη ζωή και την καριέρα σου!


Πηγή: osfp.gr



Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Μπαρτζώκας: «Οι συνεχόμενες ήττες όπλισαν τον Παναθηναϊκό να γίνει καλύτερος και να πάει σε άλλες πρακτικές»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην Nova στο σεμινάριο του συνδέσμου προπονητών και μίλησε μεταξύ άλλων στα προβλήματα που αντιμετώπισε μέσα στη σεζόν, στους τελικούς της Basket League, στην αποχώρηση του Κάνααν και σε άλλα θέματα.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τις οδηγίες που έδινε στα μικρά παιδιά κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου: «Πρέπει να μην τρέμουν τα χέρια. Προσπάθησα να εξηγήσω κάποιες ιδέες. Δεν ήταν εύκολο. Έκαναν προσπάθεια και το εκτιμώ».

Για το αν έχει ηρεμήσει μετά το τέλος της σεζόν: «Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για την αποσυμπίεση και έπειτα από μία τρομερή έκρηξη αδρεναλίνης. Πολύ κουραστική χρονιά που μπήκαμε σε πολλές δοκιμασίες. Δεν τελείωσε όπως θα θέλαμε η σεζόν. Αυτό είναι το μπάσκετ. Το θέμα είναι να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, ότι έκανε το καλύτερο που μπορούσε».

Για τα προβλήματα στη σεζόν με τον Ολυμπιακό: «Η ζωή είναι έτσι. Σε προσγειώνει πάντα. Όλα όταν έρχονται κατ’ ευχή, μετά περνάς από μία δοκιμασία. Είχαμε πολλά απρόοπτα. Έπρεπε να επανεκκινήσουμε πολλά πράγματα. Εάν τελείωνε καλύτερα η σεζόν στο τέλος θα ήταν μία αξιοσημείωτη και αξιομνημόνευτη χρονιά».

Για την επόμενη ημέρα: «Δεν έχουν προλάβει να αλλάξουν πολλά από την τελευταία ημέρα. Η δουλειά του προπονητή είναι το επόμενο βήμα. Να δούμε τις επιλογές που έχουμε στην αγορά. Να μιλήσουμε με τη διοίκηση για τις κινήσεις μας και ποια κατεύθυνση θα βαδίσουμε. Μπαίνουμε στην επόμενη πίστα, αλλά προχωράμε στο επόμενο βήμα».

Για τον Αϊζάια Κάναν και την «αδικία» που ανέφερε στον αποχαιρετισμό του: «Δεν με ενόχλησε. Κάθε παίκτης έχει πρόβλημα με τον χρόνο συμμετοχής. Θέλει να παίζει περισσότερο. Ο Αϊζάια διάλεξε ένα άθλημα, όπου άλλος αποφασίζει το πόσο θα παίζει και εγώ διάλεξα ένα άθλημα που κάποιος θα με κριτικάρει σ’ αυτό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε προκύψει στον αθλητισμό».

Για την αποτυχία στο πρωτάθλημα και η επιτυχία του Παναθηναϊκού φέτος: «Η δική μας επιτυχία τάισε την πείνα του Παναθηναϊκού. Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι δεν έληξε το ματς, ενώ νικήσουμε 30 πόντους. Είχαμε κερδίσει συνεχόμενες φορές και πολλά ρεκόρ νικών. Οι συνεχόμενες ήττες και η συνεχόμενη απογοήτευση όπλισαν τον Παναθηναϊκό να γίνει καλύτερος, να επενδύσει τεράστια ποσά και να πάει σε άλλες πρακτικές, που πήγε όπως όλοι ξέρουμε. Ασχολούνται τα όργανα και οι θεσμοί μ’ αυτό. Σε επηρεάζει αυτό. Σε μία κοινωνία που ζούμε στην Ελλάδα που θέλουν να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα και μας ενδιαφέρει το κακό του διπλανού μας. Προσπαθώ να είμαι αποστασιοποιημένος από αυτά τα πράγματα. Έχω στεναχώρια, που μπορεί να είναι και παραπάνω, αλλά στο τέλος επιβιώνουν οι σκληροί».

Για τη συμμετοχή της Εθνικής στο Προολυμπιακό τουρνουά: «Ο Σπανούλης είναι ο πιο κατάλληλος για την πρόκληση του Προολυμπιακού με την Εθνική ομάδα. Το επιτελείο είναι ικανό να το κάνει. Δεν είμαι στην ομάδα, αλλά πιστεύω ότι θα περάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε εμάς θα παίξει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ενώ έχουμε έναν καλό κορμό με παίκτες Euroleague. Επίσης, παίζουμε στο γήπεδό μας. Είμαι αισιόδοξος».